Smulpaapje kookt! – Gemarineerde drumsticks



Soms is het niet voorstellen hoé gemakkelijk het is om te koken. Dit is zo’n recept. Een paar handelingen, er 24 uur niet naar omkijken en dan in nog een half uur lekker aan tafel.

Nee, geen utopie maar gewoon de heerlijke Smulpaapje werkelijkheid!

Voor vier personen

4 drumsticks (scharrel)
½ liter karnemelk
4-6 teentjes knoflook, gekneusd
zout & peper

Bakblik – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C

Gemarineerde drumsticks

De marinade is te simpel voor woorden, maar zorgt voor ultiem sappige kip. Giet de karnemelk in een schaal die je kunt afdekken en leg daar de kip en gekneusde knoflook in. Dek heel goed af en zet 24 uur in de koelkast. Hoe langer de kip staat des te malser hij wordt. Ik zette ‘de avond voordat ik de kip wilde eten in de koelkast. Scheelt ook weer nadenken de dag erna! Draai als het kan wel af en toe de kip om, zodat alle kanten in de marinade hebben gelegen.

Kip uit de oven

Op de dag dat je ‘wilt eten verwarm je de oven voor, leg je een goede laag aluminiumfolie op de bakplaat en haal je de kip uit de marinade. De kip nu 20-25 minuten in de oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Je zou dit eventueel ook op de barbecue kunnen doen, daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Serveer met gebakken aardappeltjes en je favoriete groente.

Gepubliceerd op 26 april 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus