Smulpaapje kookt! – Eenpansmaaltijd met linzen en garnalen



Dit gerecht ontstond doordat ik graag weer iets met linzen wilde maken. Ook wilde ik weer eens garnalen op tafel zetten. Een aangename verandering van altijd maar vlees of zalm.

Onverwacht ontstond een dit gerecht dat in één pan te maken is, en ook nog eens lekker snel klaar is. Maar bovenal is het echt héél lekker!

Voor 4-6 personen

1teen knoflook, fijngehakt
1ui, gesnipperd
1el olie
2 blikken linzen (á 410g)
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
500g verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
3 trostomaten, in partjes (de zaadlijst verwijderd)
500g tijgergarnalen
½ tl gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – meer als je van pittiger houdt
wild garlic zout (Foodelicious) – of gebruik gewoon grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Eenpansmaaltijd met spinazie en tomaat

Als altijd is de basis het fruiten van ui en knoflook in verwarmde olie. De linzen die ik gebruikte (en uit Frankrijk meenam) zaten in het blik in een op smaak gebracht vocht. Gebruik je naturel linzen giet die dan af en spoel ze onder de kraan even schoon. Beide blikken mogen er nu bij, net als de tomaten (mét sap!)

Smakelijk met linzen en garnaal

Bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper en als alles lekker warm is mag beetje bij beetje de spinazie erbij, die slinkt door de warmte. Als laatste de tomatenpartjes en de garnalen en het enige dat je nu nog hoeft te doen is dit warm te laten worden. Zodra de garnalen roze kleuren zijn ze gaar en kun je aan tafel!

Serveer eventueel met wat stevig brood, zodat je die lekker in de saus kunt dopen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour