Smulpaapje kookt! – Couscoussalade



Eén gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Heerlijk vinden we dat. Deze couscoussalade is de basis voor twee hele lekkere gerechten. En makkelijk van te voren klaar te maken. Dus met recht een makkelijke maaltijd!
 

Variaties

Varieer vooral met wat je in huis hebt. Wil je meer zuidvruchten erdoor? Dat kan! Misschien zelfs wel wat geroosterde pijnboompitjes? Doen! Dit recept is slechts een uitgangspunt. Gebruik lekker je eigen fantasie voor andere varianten.

Voor 4 personen

250g couscous
250ml groentebouillon
scheutje lekkere olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
Paprikapoeder, naar smaak
Olie om in te bakken
halve courgette, kleine blokjes
halve rode paprika, kleine blokjes
gewelde of gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fetakaas, in blokjes
Platte peterselie, fijngehakt
Versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak

Voor de couscous

Maak de groentebouillon, giet die in een grote kom en doe daar de couscous bij. Laat wellen tot de couscous alle bouillon heeft opgenomen. Maak daarna met een vork los en giet er een klein scheutje lekkere olijfolie bij voor de smaak. Laat daarna afkoelen.

Smaakmakers voor de salade

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes een minuut of vijf aan. Dan de paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit bij de afgekoelde couscous en roer goed om. Dan de abrikozen, feta en peterselie erbij en nog een keer goed omroeren. Dit kun je zo rustig een nacht in de koelkast laten staan. Het wordt er alleen maar lekkerder van. Zorg dat je het wel op kamertemperatuur serveert.

Serveren

Deze couscoussalade is zo al lekker. Serveer ‘m bijvoorbeeld bij lamsvlees. Of misschien zelfs wel als bijgerecht bij de BBQ. Maar waarom maak je er niet eens gevulde paprika’s mee? Kijk hier voor het recept!
 

Gepubliceerd op 1 april 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.