Smulpaapje kookt! – Courgette eiertaartje



Ik bak op de gekste tijdstippen. Dit gerecht ontstond om 6 uur ’s ochtends. Ik keek op ons aanrecht om te bedenken wat ik voor in de lunchtrommel van onze dochter kon bakken (ik ben een ochtendmens, dat is duidelijk).

Dus de restjes groente die op de schaal lagen werden uiteindelijk dit eiertaartje. Doe er je voordeel mee 😉

Voor zes taartjes

1el olie
1teen knoflook, fijngeraspt
½ courgette, in kleine blokjes
½ puntpaprika, in kleine blokjes
geraspte kaas, naar keuze
3 eieren
vers gemalen zwarte peper
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
ingevet muffinblik

Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Eiertaartjes maken met restjes groente

Bak de groente in de olie op halfhoog vuur in een minuut of vijf beetgaar. De laatste 2 minuten bak je de knoflook even mee. Haal alles uit de pan en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je de eieren los met wat zout en peper. Vet het muffinblik in en vouw de ontdooide bladerdeeg plakjes in de holtes. Schep de groente erin en giet daarna voorzichtig wat eimengsel erover. Dek af met een laagje geraspte kaas.

Bak de eiertaartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt en het ei gestold is. Laat even in het blik afkoelen. Haal de taartjes eruit en laat ze op een rooster verder afkoelen, voor je ze in de lunchtrommel stopt (of zelf opeet, want bij een kop soep zijn ze ook heerlijk!)

Kies je moment

Nagekomen feedback van onze dochter; “Ze zijn lekker, maar of ik ze niet meer in het trommeltje voor haar tienuurtje wilde stoppen, want groente zo vroeg ’s morgen daar zat ze niet op te wachten.” Dan weten jullie dat ook alvast 😉

Gepubliceerd op 24 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!