Smulpaapje kookt! – Courgette eiertaartje



Ik bak op de gekste tijdstippen. Dit gerecht ontstond om 6 uur ’s ochtends. Ik keek op ons aanrecht om te bedenken wat ik voor in de lunchtrommel van onze dochter kon bakken (ik ben een ochtendmens, dat is duidelijk).

Dus de restjes groente die op de schaal lagen werden uiteindelijk dit eiertaartje. Doe er je voordeel mee 😉

Voor zes taartjes

1el olie
1teen knoflook, fijngeraspt
½ courgette, in kleine blokjes
½ puntpaprika, in kleine blokjes
geraspte kaas, naar keuze
3 eieren
vers gemalen zwarte peper
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
ingevet muffinblik

Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Eiertaartjes maken met restjes groente

Bak de groente in de olie op halfhoog vuur in een minuut of vijf beetgaar. De laatste 2 minuten bak je de knoflook even mee. Haal alles uit de pan en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je de eieren los met wat zout en peper. Vet het muffinblik in en vouw de ontdooide bladerdeeg plakjes in de holtes. Schep de groente erin en giet daarna voorzichtig wat eimengsel erover. Dek af met een laagje geraspte kaas.

Bak de eiertaartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt en het ei gestold is. Laat even in het blik afkoelen. Haal de taartjes eruit en laat ze op een rooster verder afkoelen, voor je ze in de lunchtrommel stopt (of zelf opeet, want bij een kop soep zijn ze ook heerlijk!)

Kies je moment

Nagekomen feedback van onze dochter; “Ze zijn lekker, maar of ik ze niet meer in het trommeltje voor haar tienuurtje wilde stoppen, want groente zo vroeg ’s morgen daar zat ze niet op te wachten.” Dan weten jullie dat ook alvast 😉

Gepubliceerd op 24 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.