Smulpaapje kookt! – Courgette eiertaartje



Ik bak op de gekste tijdstippen. Dit gerecht ontstond om 6 uur ’s ochtends. Ik keek op ons aanrecht om te bedenken wat ik voor in de lunchtrommel van onze dochter kon bakken (ik ben een ochtendmens, dat is duidelijk).

Dus de restjes groente die op de schaal lagen werden uiteindelijk dit eiertaartje. Doe er je voordeel mee 😉

Voor zes taartjes

1el olie
1teen knoflook, fijngeraspt
½ courgette, in kleine blokjes
½ puntpaprika, in kleine blokjes
geraspte kaas, naar keuze
3 eieren
vers gemalen zwarte peper
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
ingevet muffinblik

Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Eiertaartjes maken met restjes groente

Bak de groente in de olie op halfhoog vuur in een minuut of vijf beetgaar. De laatste 2 minuten bak je de knoflook even mee. Haal alles uit de pan en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je de eieren los met wat zout en peper. Vet het muffinblik in en vouw de ontdooide bladerdeeg plakjes in de holtes. Schep de groente erin en giet daarna voorzichtig wat eimengsel erover. Dek af met een laagje geraspte kaas.

Bak de eiertaartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt en het ei gestold is. Laat even in het blik afkoelen. Haal de taartjes eruit en laat ze op een rooster verder afkoelen, voor je ze in de lunchtrommel stopt (of zelf opeet, want bij een kop soep zijn ze ook heerlijk!)

Kies je moment

Nagekomen feedback van onze dochter; “Ze zijn lekker, maar of ik ze niet meer in het trommeltje voor haar tienuurtje wilde stoppen, want groente zo vroeg ’s morgen daar zat ze niet op te wachten.” Dan weten jullie dat ook alvast 😉

Gepubliceerd op 24 februari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!