Smulpaapje kookt! – Chimichurri kruidenmarinade



In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt veel vlees gebruikt. En deze kruidenmarinade wordt er met grote regelmaat bij geserveerd. Nu eten wij niet heel veel vlees, maar met deze marinade wordt vlees wel echt heel veel lekkerder.

Zeker vlees dat op de BBQ gebakken is, zoals biefstuk of entrecote. Iedere familie in Zuid Amerika kent zijn eigen chimichurri recept, ik geef je onze variant!

Voor de marinade

15g platte peterselie, fijngesneden
15g koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100ml lekkere extra vierge olijfolie
2-3 el frambozenazijn (of rode wijnazijn)

Zelf marinade maken

De kunst is om de verse kruiden zo fijn mogelijk te snijden. Meng die met de knoflook, olie en azijn en breng om smaak met zout en peper. Idealiter maak je dit de avond of ochtend voor gebruik al klaar, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Smaakmaker

Gril je vlees, op de bbq of in de pan, en serveer met genereuze hoeveelheid chimichurri. Overigens ook heel lekker als dip voor vers stokbrood. Serveer ook eens bij een stukje gegrilde witvis.

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.