Smulpaapje kookt! – Chili con pulled pork



Restjes vlees. Ik ben er dol op. Zeker als dat vlees úren op de barbecue of in de oven heeft gelegen. Die restjes gaan bij ons rechtstreeks de vriezer in, ideaal voor op een later moment.

En als je pulled pork hebt gemaakt (of dit najaar nog gaat maken) maak dan wat extra (of eet wat minder dan normaal), het levert je namelijk deze geweldige chili op!

pulled pork

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
scheutje olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
400g pulled pork
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
2 blikken bonen in chilisaus (á 400g)
150g mais uit blik
optioneel: scheutje smoked barbecuesaus (KC Pitmaster)

Om te serveren: tortillaschuitjes (Santa Maria), zure room & geraspte (Cheddar) kaas

Chili met groente en bonen

De basis is, zoals altijd, ui en knoflook die je samen in wat olie 5 minuten aanfruit. Daarna de paprika erbij en ook nog een paar minuutjes meebakken. Heb je restjes pulled pork dan mogen die er nu al bij, net als het blik gepelde tomaten. Geen restjes vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld rundergehakt en bak dat rul en goudbruin. Kruid nu met gerookt (mild of heet, afhankelijk van je voorkeur) paprikapoeder, zout & peper.

Bonen erbij

Ik nam uit Engeland gemixte bonen in milde chilisaus mee en deed die erbij. In Nederland heeft Albert Heijn ook chilibonen in blik, maar ook HAK heeft lekkere bonencombinaties. Warm die, samen met de mais, in het vleesprutje mee tot alles goed heet is. Ik had mijn pulled pork na de barbecue op smaak gebracht met smoked barbecuesaus. Dat geeft aan de chili ook een hele lekkere smaak. Doe eventueel een scheutje aan het eind erdoor, om datzelfde effect te krijgen.

Chili met tacoschuitjes

Van Santa Maria vond ik deze tacoschuitjes in de supermarkt. Véél makkelijker (en minder geknoei!) wat mij betreft dan tacoschelpen. Maar in een taco of op een tortilla is deze chili natuurlijk nét zo lekker. En uiteraard serveer je de schuitjes met een schepje zure room en wat pittige kaas, geraspt erover.

Gepubliceerd op 9 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.