Smulpaapje kookt! – Chili con pulled pork



Restjes vlees. Ik ben er dol op. Zeker als dat vlees úren op de barbecue of in de oven heeft gelegen. Die restjes gaan bij ons rechtstreeks de vriezer in, ideaal voor op een later moment.

En als je pulled pork hebt gemaakt (of dit najaar nog gaat maken) maak dan wat extra (of eet wat minder dan normaal), het levert je namelijk deze geweldige chili op!

pulled pork

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
scheutje olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
400g pulled pork
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
2 blikken bonen in chilisaus (á 400g)
150g mais uit blik
optioneel: scheutje smoked barbecuesaus (KC Pitmaster)

Om te serveren: tortillaschuitjes (Santa Maria), zure room & geraspte (Cheddar) kaas

Chili met groente en bonen

De basis is, zoals altijd, ui en knoflook die je samen in wat olie 5 minuten aanfruit. Daarna de paprika erbij en ook nog een paar minuutjes meebakken. Heb je restjes pulled pork dan mogen die er nu al bij, net als het blik gepelde tomaten. Geen restjes vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld rundergehakt en bak dat rul en goudbruin. Kruid nu met gerookt (mild of heet, afhankelijk van je voorkeur) paprikapoeder, zout & peper.

Bonen erbij

Ik nam uit Engeland gemixte bonen in milde chilisaus mee en deed die erbij. In Nederland heeft Albert Heijn ook chilibonen in blik, maar ook HAK heeft lekkere bonencombinaties. Warm die, samen met de mais, in het vleesprutje mee tot alles goed heet is. Ik had mijn pulled pork na de barbecue op smaak gebracht met smoked barbecuesaus. Dat geeft aan de chili ook een hele lekkere smaak. Doe eventueel een scheutje aan het eind erdoor, om datzelfde effect te krijgen.

Chili met tacoschuitjes

Van Santa Maria vond ik deze tacoschuitjes in de supermarkt. Véél makkelijker (en minder geknoei!) wat mij betreft dan tacoschelpen. Maar in een taco of op een tortilla is deze chili natuurlijk nét zo lekker. En uiteraard serveer je de schuitjes met een schepje zure room en wat pittige kaas, geraspt erover.

Gepubliceerd op 9 september 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus