Smulpaapje kookt! – Broccoli thijmsoep
Niet zo vullend, gezond én lekker als een kom zelfgemaakte soep. Als lunch (mee naar kantoor, in thermosfles) of als warme maaltijd ’s avonds met wat vers brood erbij.
Deze soep staat in een kwartiertje op tafel en laat zich ook heel fijn invriezen voor drukke dagen.
Voor één grote pan soep
500g broccoli, in grove stukken (met stronk)
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1el olijfolie
1,25L bouillon (naar keuze)
1 aardappel, in blokjes
klein bosje thijm (ongeveer 10 takjes), samengebonden
Soep in een handomdraai
Verhit in een grote pan doe olijfolie en fruit de sjalot en knoflook daarin een paar minuutjes op zacht vuur aan. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen smaak af te geven. Doe de broccoli en aardappel erbij, roer even om en giet er dan de bouillon bij. Leg het samengebonden takje thijm erop en breng aan de kook. De thijm vind je op deze manier straks makkelijker terug, hij hoeft namelijk alleen zijn smaak af te geven.
Makkelijke maaltijd
Laat de soep nu 10-15 minuten pruttelen, totdat de broccoli mooi beetgaar is. Haal de thijm eruit. Met een staafmixer pureer je het nu tot een gladde soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper en een klein beetje zout. De soep iets rijker maken? Doe er eens wat uitgebakken spekjes door, als doordeweekse maaltijd. Of garneer met Hollandse garnaaltjes en serveer de soep voorafgaand aan een etentje thuis.
Gepubliceerd op 29 april 2014