Smulpaapje kookt! – Broccoli thijmsoep



Niet zo vullend, gezond én lekker als een kom zelfgemaakte soep. Als lunch (mee naar kantoor, in thermosfles) of als warme maaltijd ‘s avonds met wat vers brood erbij.

Deze soep staat in een kwartiertje op tafel en laat zich ook heel fijn invriezen voor drukke dagen.

Voor één grote pan soep

500g broccoli, in grove stukken (met stronk)
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1el olijfolie
1,25L bouillon (naar keuze)
1 aardappel, in blokjes
klein bosje thijm (ongeveer 10 takjes), samengebonden

Soep in een handomdraai

Verhit in een grote pan doe olijfolie en fruit de sjalot en knoflook daarin een paar minuutjes op zacht vuur aan. Ze hoeven geen kleur te krijgen, alleen smaak af te geven. Doe de broccoli en aardappel erbij, roer even om en giet er dan de bouillon bij. Leg het samengebonden takje thijm erop en breng aan de kook. De thijm vind je op deze manier straks makkelijker terug, hij hoeft namelijk alleen zijn smaak af te geven.

Makkelijke maaltijd

Laat de soep nu 10-15 minuten pruttelen, totdat de broccoli mooi beetgaar is. Haal de thijm eruit. Met een staafmixer pureer je het nu tot een gladde soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper en een klein beetje zout. De soep iets rijker maken? Doe er eens wat uitgebakken spekjes door, als doordeweekse maaltijd. Of garneer met Hollandse garnaaltjes en serveer de soep voorafgaand aan een etentje thuis.

Gepubliceerd op 29 april 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.