Smulpaapje kookt! – Bosbessen-Bananenbrood



Je kent ze wel, die bruine, overrijpe bananen die op je fruitschaal liggen en eigenlijk niet meer lekker zijn. Zal ik je heel eerlijk vertellen dat ik bananen verstop om ze zo bruin mogelijk te krijgen. Waarom?

Omdat die bananen super zoet en geschikt zijn voor een cake. En we kennen bijna allemaal wel bananenbrood, maar wat dacht je er van om er ook nog eens bosbessen door heen te doen. Je weet niet wat je proeft!

Voor één cake

3 rijpe bananen, geprakt
125g gesmolten boter (afgekoeld)
150g suiker
3 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g bosbessen

Bakblik invetten of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Bananenbrood met bosbessen

Meng bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel in een grote kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker. Doe daar een voor een de eieren bij en tot slot de geprakte banaan. Dit mengsel gaat nu bij je bloem en meng je. Niet te lang, anders haal je de luchtigheid eruit. Als laatste de bosbessen erdoor scheppen en alles in het bakblik overdoen.

Verse cake

Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker Komt die nog niet schoon uit de cake dan laat je ‘nog even staan. Is ‘ie gaar dan uit de oven halen, even in het bakblik laten afkoelen en dan er uit halen en helemaal laten afkoelen. Vers natuurlijk het aller-lekkerst!

Gepubliceerd op 29 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.