Smulpaapje kookt! – Bosbessen-Bananenbrood



Je kent ze wel, die bruine, overrijpe bananen die op je fruitschaal liggen en eigenlijk niet meer lekker zijn. Zal ik je heel eerlijk vertellen dat ik bananen verstop om ze zo bruin mogelijk te krijgen. Waarom?

Omdat die bananen super zoet en geschikt zijn voor een cake. En we kennen bijna allemaal wel bananenbrood, maar wat dacht je er van om er ook nog eens bosbessen door heen te doen. Je weet niet wat je proeft!

Voor één cake

3 rijpe bananen, geprakt
125g gesmolten boter (afgekoeld)
150g suiker
3 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g bosbessen

Bakblik invetten of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Bananenbrood met bosbessen

Meng bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel in een grote kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker. Doe daar een voor een de eieren bij en tot slot de geprakte banaan. Dit mengsel gaat nu bij je bloem en meng je. Niet te lang, anders haal je de luchtigheid eruit. Als laatste de bosbessen erdoor scheppen en alles in het bakblik overdoen.

Verse cake

Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker Komt die nog niet schoon uit de cake dan laat je ‘nog even staan. Is ‘ie gaar dan uit de oven halen, even in het bakblik laten afkoelen en dan er uit halen en helemaal laten afkoelen. Vers natuurlijk het aller-lekkerst!

Gepubliceerd op 29 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.