Smulpaapje kookt! – Bosbessen-Bananenbrood



Je kent ze wel, die bruine, overrijpe bananen die op je fruitschaal liggen en eigenlijk niet meer lekker zijn. Zal ik je heel eerlijk vertellen dat ik bananen verstop om ze zo bruin mogelijk te krijgen. Waarom?

Omdat die bananen super zoet en geschikt zijn voor een cake. En we kennen bijna allemaal wel bananenbrood, maar wat dacht je er van om er ook nog eens bosbessen door heen te doen. Je weet niet wat je proeft!

Voor één cake

3 rijpe bananen, geprakt
125g gesmolten boter (afgekoeld)
150g suiker
3 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g bosbessen

Bakblik invetten of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Bananenbrood met bosbessen

Meng bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel in een grote kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker. Doe daar een voor een de eieren bij en tot slot de geprakte banaan. Dit mengsel gaat nu bij je bloem en meng je. Niet te lang, anders haal je de luchtigheid eruit. Als laatste de bosbessen erdoor scheppen en alles in het bakblik overdoen.

Verse cake

Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker Komt die nog niet schoon uit de cake dan laat je ‘nog even staan. Is ‘ie gaar dan uit de oven halen, even in het bakblik laten afkoelen en dan er uit halen en helemaal laten afkoelen. Vers natuurlijk het aller-lekkerst!

Gepubliceerd op 29 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus