Smulpaapje kookt! – Bosbessen-Bananenbrood



Je kent ze wel, die bruine, overrijpe bananen die op je fruitschaal liggen en eigenlijk niet meer lekker zijn. Zal ik je heel eerlijk vertellen dat ik bananen verstop om ze zo bruin mogelijk te krijgen. Waarom?

Omdat die bananen super zoet en geschikt zijn voor een cake. En we kennen bijna allemaal wel bananenbrood, maar wat dacht je er van om er ook nog eens bosbessen door heen te doen. Je weet niet wat je proeft!

Voor één cake

3 rijpe bananen, geprakt
125g gesmolten boter (afgekoeld)
150g suiker
3 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g bosbessen

Bakblik invetten of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Bananenbrood met bosbessen

Meng bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel in een grote kom. In een aparte kom mix je de boter en suiker. Doe daar een voor een de eieren bij en tot slot de geprakte banaan. Dit mengsel gaat nu bij je bloem en meng je. Niet te lang, anders haal je de luchtigheid eruit. Als laatste de bosbessen erdoor scheppen en alles in het bakblik overdoen.

Verse cake

Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker Komt die nog niet schoon uit de cake dan laat je ‘nog even staan. Is ‘ie gaar dan uit de oven halen, even in het bakblik laten afkoelen en dan er uit halen en helemaal laten afkoelen. Vers natuurlijk het aller-lekkerst!

Gepubliceerd op 29 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.