Smulpaapje kookt! – Barbecuesausjes



Of je er nu brood in dipt, of beter nog stukjes rauwkost. Zelfgemaakte sausjes zijn zó veel lekker dan een pot of fles openmaken.

Deze sausjes zijn allemaal op basis van yoghurt. Ik kies daarbij voor een volle variant, dat komt de smaak echt ten goede!

Limoen & Bieslookdip

Barbecuesausjes maken menig barbecuegerecht echt af. Deze sausjes zijn goed voor een bakje vol, waar het hele gezin van kan genieten. Je kunt de hoeveelheden ook prima halveren of verder verdubbelen, afhankelijk van de grootte van je gezelschap. Bewaar de sausjes tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Dat komt de smaak ook nog eens ten goede! Het enige dat je nu nog hoeft de doen is de ingrediënten ten mengen en je bent klaar!

Limoen & bieslookdip

8el Turkse yoghurt (10% vet)
4el mayonaise (DL citroenmayonaise)
1 limoen, rasp + sap van ½ limoen
2el fijngesneden bieslook
zout & peper

Serveer bij een hamburger, of dip er stukjes paprika of komkommer in!

Knoflooksaus

8el Turkse yoghurt
2el mayonaise (Helmans)
8 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
2 tenen knoflook, uitgeperst
citroensap van 1citroen
zout & peper

Gepubliceerd op 11 juni 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.