Smulpaapje kookt! – Appeltaartje met amandelspijs



Dat het zó makkelijk is om zelf amandelspijs te maken is een fijne verrassing. Want als je denkt dat amandelspijs alleen lekker is in een kerststol heb je duidelijk deze taartjes nog niet gemaakt.

En wil je een versie maken die iets vriendelijk is qua calorieën? Ook op brood is dit echt een onweerstaanbaar taartje!

Voor 4 -6 bladerdeegtaartjes

100g blanke amandelen
50g kristalsuiker
50g roomboter
2 eidooiers (gebruik de eiwitten om bijvoorbeeld deze kipburgers te maken!)
½ tl vanille extract
1 appel, gewassen en in plakjes gesneden
gemalen kaneel, naar smaak
4 – 6 blaadjes bladerdeeg (ontdooid) of 4 boterhammen(naar keuze)

Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Zo maak je zelf amandelspijs

Blancheer de amandelen twee minuten in kokend water en giet af. Doe ze in een keukenmachine met de suiker, boter, eidooiers en vanille en draai tot pasta. Geen keukenmachine? Het kan ook met een staafmixer. Zorg dan wel voor een ruime kom.

Bladerdeegtaartjes met appel

Leg de plakjes bladerdeeg (velletje van de onderkant verwijderd) en snijd (niet helemaal door!) een vierkant in het bladerdeeg. Smeer de amandelpasta in het binnenste vierkant. Hoe dik je dat wilt bepaal je zelf. Beleg met de plakjes appel en bestrooi met wat kaneel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 20-25 minuten, tot het bladerdeeg rondom mooi gerezen en goudbruin is.

Broodtaartjes met appel

Gebruik je brood in plaats van bladerdeeg dan smeer je de boterham in met de amandelpasta, leg je de schijfjes appel erop en bestrooi je ook met kaneel. Deze versie bak je maximaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een kop zelfgemaakte Chai erbij!

De smaak van het bakken te pakken? Hier vind je nog meer bakinspiratie!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.