Smulpaapje kookt! – Appeltaartje met amandelspijs



Dat het zó makkelijk is om zelf amandelspijs te maken is een fijne verrassing. Want als je denkt dat amandelspijs alleen lekker is in een kerststol heb je duidelijk deze taartjes nog niet gemaakt.

En wil je een versie maken die iets vriendelijk is qua calorieën? Ook op brood is dit echt een onweerstaanbaar taartje!

Voor 4 -6 bladerdeegtaartjes

100g blanke amandelen
50g kristalsuiker
50g roomboter
2 eidooiers (gebruik de eiwitten om bijvoorbeeld deze kipburgers te maken!)
½ tl vanille extract
1 appel, gewassen en in plakjes gesneden
gemalen kaneel, naar smaak
4 – 6 blaadjes bladerdeeg (ontdooid) of 4 boterhammen(naar keuze)

Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 175C

Zo maak je zelf amandelspijs

Blancheer de amandelen twee minuten in kokend water en giet af. Doe ze in een keukenmachine met de suiker, boter, eidooiers en vanille en draai tot pasta. Geen keukenmachine? Het kan ook met een staafmixer. Zorg dan wel voor een ruime kom.

Bladerdeegtaartjes met appel

Leg de plakjes bladerdeeg (velletje van de onderkant verwijderd) en snijd (niet helemaal door!) een vierkant in het bladerdeeg. Smeer de amandelpasta in het binnenste vierkant. Hoe dik je dat wilt bepaal je zelf. Beleg met de plakjes appel en bestrooi met wat kaneel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 20-25 minuten, tot het bladerdeeg rondom mooi gerezen en goudbruin is.

Broodtaartjes met appel

Gebruik je brood in plaats van bladerdeeg dan smeer je de boterham in met de amandelpasta, leg je de schijfjes appel erop en bestrooi je ook met kaneel. Deze versie bak je maximaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een kop zelfgemaakte Chai erbij!

De smaak van het bakken te pakken? Hier vind je nog meer bakinspiratie!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.