Smulpaapje kookt! – Aardbeiencheesecake toetje



Wat is er lekkerder dan cheesecake? Cheesecake met aardbeien! En nóg lekkerder wordt het als je die cheesecake onderdelen allemaal los van elkaar in een toetje verwerkt.

Je verwacht het niet, maar dit toetje kun je ook nog eens zonder schuldgevoel eten want we hebben er een weegschaalvriendelijke variant van gemaakt. Genieten maar!

Voor vier personen

Doosje aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300 ml halfvolle yoghurt
1 el honing
145g bloem
35g amandelmeel
snufje zeezout
30ml zonnebloemolie
1 el honing

Verwarm je oven voor op 200C

Koekbodem

Meng de bloem, amandelmeel, zout. Voeg de olie toe en meng goed. Dan de honing erbij en weer goed mengen. Je krijgt een kruimelig geheel, met stukjes. Dat is precies wat je wilt. Het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe en meng nog een keer goed. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en doe hier het deeg is. Druk stevig aan. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt, zodat het straks ook overal even goed gaar is.

Bak de koekbodem 20-24 minuten in de voorverwarmde oven. Je wilt dat de bodem uiteindelijk overal goudbruin is. Kijk dus gedurende de baktijd regelmatig en pas eventueel de oventemperatuur aan. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen. Breek in stukken.

Honingyoghurt

In de tussentijd meng je in een maatbeker de yoghurt en honing goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer, maar gewoon met een lepel gaat het ook prima. Zet alvast vier glazen schaaltjes klaar en ontkroon de aardbeien en snijdt in partjes.

Aardbeiencheesecake toetje

Om het toetje te maken verkruimel je stukjes van de koekbodem onder in het glas. Daaroverheen wat aardbeien en een laagje honingyoghurt. Herhaal nog één laag en eindig met de yoghurt. Garneer met partjes aardbei en een stukje koek. Meteen serveren!

 

Gepubliceerd op 30 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.