Smulpaapje kookt! – Aardbeiencheesecake toetje



Wat is er lekkerder dan cheesecake? Cheesecake met aardbeien! En nóg lekkerder wordt het als je die cheesecake onderdelen allemaal los van elkaar in een toetje verwerkt.

Je verwacht het niet, maar dit toetje kun je ook nog eens zonder schuldgevoel eten want we hebben er een weegschaalvriendelijke variant van gemaakt. Genieten maar!

Voor vier personen

Doosje aardbeien, ontkroond en gehalveerd
300 ml halfvolle yoghurt
1 el honing
145g bloem
35g amandelmeel
snufje zeezout
30ml zonnebloemolie
1 el honing

Verwarm je oven voor op 200C

Koekbodem

Meng de bloem, amandelmeel, zout. Voeg de olie toe en meng goed. Dan de honing erbij en weer goed mengen. Je krijgt een kruimelig geheel, met stukjes. Dat is precies wat je wilt. Het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Voeg hier 2 eetlepels koud water aan toe en meng nog een keer goed. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en doe hier het deeg is. Druk stevig aan. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt, zodat het straks ook overal even goed gaar is.

Bak de koekbodem 20-24 minuten in de voorverwarmde oven. Je wilt dat de bodem uiteindelijk overal goudbruin is. Kijk dus gedurende de baktijd regelmatig en pas eventueel de oventemperatuur aan. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen. Breek in stukken.

Honingyoghurt

In de tussentijd meng je in een maatbeker de yoghurt en honing goed door elkaar. Gebruik eventueel een mixer, maar gewoon met een lepel gaat het ook prima. Zet alvast vier glazen schaaltjes klaar en ontkroon de aardbeien en snijdt in partjes.

Aardbeiencheesecake toetje

Om het toetje te maken verkruimel je stukjes van de koekbodem onder in het glas. Daaroverheen wat aardbeien en een laagje honingyoghurt. Herhaal nog één laag en eindig met de yoghurt. Garneer met partjes aardbei en een stukje koek. Meteen serveren!

 

Gepubliceerd op 30 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.