Smulpaapje kookt! – Aardappelsalade met Hollandse garnalen



Met dit gerecht wil je het liefst op stap. Naar het strand, picknicken in het park of gewoon lekker thuis bij de barbecue of als zomers lunchgerecht.

Hoe langer het staat, hoe intenser de smaken. Maak ‘dus lekker de avond van te voren. Hou je niet van garnalen, vervang die dan bijvoorbeeld door wat (gerookte) zalm.

Aardappelsalademetgarnaal

Wat heb je nodig

6 á 8 aardappels, geschild en in blokjes
1 appel, in blokjes
6 cornichon augurkjes, grofgehakt
2el verse dille, fijngehakt
2el verse bieslook, fijngehakt
Zout & peper
3el citroenmayonaise
1el chipotle ketchup, verkrijgbaar bij Foodelicious (of gebruik gewone, maar die is minder pittig)
Hollandse garnalen, 2 á 3 eetlepels (meer mag natuurlijk altijd)

Snelle aardappelsalade

Doordat je de aardappels al van tevoren in blokjes snijdt hoef je ze maar kort te koken, maximaal 5 minuten. Dan zijn ze wel gaar, maar hebben ze nog een beetje ‘bite’. Giet ze daarna af, koud afspoelen en in het vergiet laten uitlekken en uitstomen.

Smaakmakers voor de salade

Snijd in de tussentijd de appel in blokjes, de augurkjes grof en hak de kruiden. Doe de mayonaise en ketchup bij de nog warme aardappels en roer goed door. Dan de kruiden erbij en goed mengen. Als laatste de augurk en appel. Breng op smaak met zout en peper. Pas als je de aardappelsalade serveert doe je de garnalen erbij. Anders kneuzen die teveel bij het omroeren.

Zet de afgekoelde salade, afgedekt, in de koelkast en laat staan totdat je klaar bent om aan tafel te gaan.

Gepubliceerd op 17 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus