Smulpaapje kerstmenu – Zoete ontbijtbroodjes
Ontbijten met kerst is toch altijd iets extra feestelijk. Tafel mooi gedekt, iedereen nog in pyjama en alle tijd van de wereld. Maak in plaats van croissants eens deze verse zoete broodjes. Ze houden het midden tussen briochebroodjes en een muffin.
Ze zijn zó klaar, dus maak ze ’s ochtends lekker vers, dan zijn ze het aller-lekkerst!
Voor ongeveer 12 kleine broodjes
250g bloem
175g suiker
15g bakpoeder
5g zout
1tl sinaasappelrasp
2 eieren
100ml melk
100ml yoghurt
150g cranberries
Muffinblik of kleine broodblikjes en oven voorverwarmen op 175C
Zo maak je de zoete ontbijtbroodjes
In één kom meng je bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp goed door elkaar. Mix in een maatbeker de melk, yoghurt en eieren en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng goed door elkaar, maar mix niet te lang. Als laatste de cranberries erdoor heen mengen.
Je kunt ze nu bakken in een muffinblik, maar waarom niet eens in van die leuke kleine broodblikjes die je o.a. bij Hema of Blokker kunt kopen. Voorzie ze van een bakpapiertje of muffinpapiertje en bak ongeveer 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Serveren
Ook lekker om ze open te snijden en wat roomboter en fijne sinaasappelmarmelade op te smeren. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst!
Gepubliceerd op 9 december 2014