Smulpaapje kerstmenu – Zoete ontbijtbroodjes



Ontbijten met kerst is toch altijd iets extra feestelijk. Tafel mooi gedekt, iedereen nog in pyjama en alle tijd van de wereld. Maak in plaats van croissants eens deze verse zoete broodjes. Ze houden het midden tussen briochebroodjes en een muffin.

Ze zijn zó klaar, dus maak ze ’s ochtends lekker vers, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Voor ongeveer 12 kleine broodjes

250g bloem
175g suiker
15g bakpoeder
5g zout
1tl sinaasappelrasp
2 eieren
100ml melk
100ml yoghurt
150g cranberries

Muffinblik of kleine broodblikjes en oven voorverwarmen op 175C

Zo maak je de zoete ontbijtbroodjes

In één kom meng je bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp goed door elkaar. Mix in een maatbeker de melk, yoghurt en eieren en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng goed door elkaar, maar mix niet te lang. Als laatste de cranberries erdoor heen mengen.

Je kunt ze nu bakken in een muffinblik, maar waarom niet eens in van die leuke kleine broodblikjes die je o.a. bij Hema of Blokker kunt kopen. Voorzie ze van een bakpapiertje of muffinpapiertje en bak ongeveer 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Serveren

Ook lekker om ze open te snijden en wat roomboter en fijne sinaasappelmarmelade op te smeren. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst!

 

Gepubliceerd op 9 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.