Kerst 2014 – Varkenshaas, geglaceerd met sinaasappelmarmelade & balsamico
Ook het hoofdgerecht van het vleesmenu blinkt uit in eenvoud. Slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is verbluffend.
Bereid het vlees last minute, niemand houdt van te droog vlees. Zodra je de aardappeltjes uit de oven haalt bak je het vlees en klaar ben je!
Voor vier personen
4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico
Eenvoudig kerstgerecht
Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Doe de marmelade en balsamico in een kommetje en verwarm in de magnetron (of op laag vuur), tot de marmelade zachter is en je het geheel goed kunt doorroeren. Bestrijk hier de varkenshaasjes aan beide kanten mee
Verhit een grote antiaanbak koekenpan (of twee kleintjes) en bak hier de varkenshaasjes op medium vuur in aan. Voor dit gewicht maximaal 3-4 minuten aan de ene kant en 2-3 minuten aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan, doe in een schaal en houd even warm in de oven (die je inmiddels uit hebt staan, nadat je de ovenaardappeltjes erin gebakken hebt). Niet te lang, want het vlees gaart na. Het staat er net lang genoeg in om alle andere gerechten op tafel te zetten.
Meteen daarna serveren met de ovenaardappeltjes en gewokte spruitjes.
Verkoopinformatie
De marmelade koop je bij de grotere supermarkt, of als je een pasje hebt bij de Sligro. De hazelnoot balsamico zat in mijn Foodelicious box, en is ook via hen (bijv. online) te koop. Beiden maken écht het verschil.
Ben niet bang dat je als je overhoudt je dan niet weet wat je er mee moet, want de marmelade is goddelijk op de zoete ontbijtbroodjes (maar ook gewoon op brood) en met de balsamico maak je echt de lekkerste dressings.
Gepubliceerd op 6 december 2014