Kerst 2014 – Varkenshaas, geglaceerd met sinaasappelmarmelade & balsamico



Ook het hoofdgerecht van het vleesmenu blinkt uit in eenvoud. Slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is verbluffend.

Bereid het vlees last minute, niemand houdt van te droog vlees. Zodra je de aardappeltjes uit de oven haalt bak je het vlees en klaar ben je!

Voor vier personen

4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico

Eenvoudig kerstgerecht

Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Doe de marmelade en balsamico in een kommetje en verwarm in de magnetron (of op laag vuur), tot de marmelade zachter is en je het geheel goed kunt doorroeren. Bestrijk hier de varkenshaasjes aan beide kanten mee

Verhit een grote antiaanbak koekenpan (of twee kleintjes) en bak hier de varkenshaasjes op medium vuur in aan. Voor dit gewicht maximaal 3-4 minuten aan de ene kant en 2-3 minuten aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan, doe in een schaal en houd even warm in de oven (die je inmiddels uit hebt staan, nadat je de ovenaardappeltjes erin gebakken hebt). Niet te lang, want het vlees gaart na. Het staat er net lang genoeg in om alle andere gerechten op tafel te zetten.

Meteen daarna serveren met de ovenaardappeltjes en gewokte spruitjes.

Verkoopinformatie

De marmelade koop je bij de grotere supermarkt, of als je een pasje hebt bij de Sligro. De hazelnoot balsamico zat in mijn Foodelicious box, en is ook via hen (bijv. online) te koop. Beiden maken écht het verschil.

Ben niet bang dat je als je overhoudt je dan niet weet wat je er mee moet, want de marmelade is goddelijk op de zoete ontbijtbroodjes (maar ook gewoon op brood) en met de balsamico maak je echt de lekkerste dressings.

Gepubliceerd op 6 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.