Kerst 2014 – Varkenshaas, geglaceerd met sinaasappelmarmelade & balsamico



Ook het hoofdgerecht van het vleesmenu blinkt uit in eenvoud. Slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is verbluffend.

Bereid het vlees last minute, niemand houdt van te droog vlees. Zodra je de aardappeltjes uit de oven haalt bak je het vlees en klaar ben je!

Voor vier personen

4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico

Eenvoudig kerstgerecht

Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Doe de marmelade en balsamico in een kommetje en verwarm in de magnetron (of op laag vuur), tot de marmelade zachter is en je het geheel goed kunt doorroeren. Bestrijk hier de varkenshaasjes aan beide kanten mee

Verhit een grote antiaanbak koekenpan (of twee kleintjes) en bak hier de varkenshaasjes op medium vuur in aan. Voor dit gewicht maximaal 3-4 minuten aan de ene kant en 2-3 minuten aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan, doe in een schaal en houd even warm in de oven (die je inmiddels uit hebt staan, nadat je de ovenaardappeltjes erin gebakken hebt). Niet te lang, want het vlees gaart na. Het staat er net lang genoeg in om alle andere gerechten op tafel te zetten.

Meteen daarna serveren met de ovenaardappeltjes en gewokte spruitjes.

Verkoopinformatie

De marmelade koop je bij de grotere supermarkt, of als je een pasje hebt bij de Sligro. De hazelnoot balsamico zat in mijn Foodelicious box, en is ook via hen (bijv. online) te koop. Beiden maken écht het verschil.

Ben niet bang dat je als je overhoudt je dan niet weet wat je er mee moet, want de marmelade is goddelijk op de zoete ontbijtbroodjes (maar ook gewoon op brood) en met de balsamico maak je echt de lekkerste dressings.

Gepubliceerd op 6 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!