Smulpaapje kerstmenu – Kerstpindarotsjes



Wat is er lekkerder dan een kerstmaaltijd af te sluiten met iets lekkers bij de thee of koffie.

Extra fijn is het dan als je het a) van te voren klaar kunt maken en b) dat dat in een paar minuutjes gepiept is.

Iedereen kent de klassieke pindarotsjes wel. Mijn oma had ze vroeger in een prachtig porseleinen snoeppot (mét deksel) zitten. Deze pindarotsjes hebben een kleine kersttintje, door de cranberries. Verrukkelijk!

Voor een schaal voor rotsjes

250g chocolade, puur of 70% afhankelijk van je voorkeur
1el sinaasappelmarmelade
150g ongezouten pinda’s, grofgehakt
100g gedroogde cranberries, grofgehakt

Grote schaal met bakpapier bedekt

Zelfgemaakte pindarotsjes

Smelt de chocolade en roer er de marmelade door, tot het goed gemengd is. Dan de pinda’s en cranberries erbij en goed mengen. Alles moet onder de chocolade zitten. Neem nu met een eetlepel hoopjes uit het mengsel en leg die op het bakpapier. Vorm eventueel met je handen iets bij. Doe dit tot alles op is. Af laten koelen en daarna minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Presenteer op een mooie schaal, bij de koffie of thee. Haal ze een half uurtje van te voren alvast uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede!

Gepubliceerd op 9 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.