Smulpaapje kerstmenu – Kerstpindarotsjes
Wat is er lekkerder dan een kerstmaaltijd af te sluiten met iets lekkers bij de thee of koffie.
Extra fijn is het dan als je het a) van te voren klaar kunt maken en b) dat dat in een paar minuutjes gepiept is.
Iedereen kent de klassieke pindarotsjes wel. Mijn oma had ze vroeger in een prachtig porseleinen snoeppot (mét deksel) zitten. Deze pindarotsjes hebben een kleine kersttintje, door de cranberries. Verrukkelijk!
Voor een schaal voor rotsjes
250g chocolade, puur of 70% afhankelijk van je voorkeur
1el sinaasappelmarmelade
150g ongezouten pinda’s, grofgehakt
100g gedroogde cranberries, grofgehakt
Grote schaal met bakpapier bedekt
Zelfgemaakte pindarotsjes
Smelt de chocolade en roer er de marmelade door, tot het goed gemengd is. Dan de pinda’s en cranberries erbij en goed mengen. Alles moet onder de chocolade zitten. Neem nu met een eetlepel hoopjes uit het mengsel en leg die op het bakpapier. Vorm eventueel met je handen iets bij. Doe dit tot alles op is. Af laten koelen en daarna minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.
Presenteer op een mooie schaal, bij de koffie of thee. Haal ze een half uurtje van te voren alvast uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede!
Gepubliceerd op 9 december 2014