Smulpaapje kerstmenu – Kerstpindarotsjes



Wat is er lekkerder dan een kerstmaaltijd af te sluiten met iets lekkers bij de thee of koffie.

Extra fijn is het dan als je het a) van te voren klaar kunt maken en b) dat dat in een paar minuutjes gepiept is.

Iedereen kent de klassieke pindarotsjes wel. Mijn oma had ze vroeger in een prachtig porseleinen snoeppot (mét deksel) zitten. Deze pindarotsjes hebben een kleine kersttintje, door de cranberries. Verrukkelijk!

Voor een schaal voor rotsjes

250g chocolade, puur of 70% afhankelijk van je voorkeur
1el sinaasappelmarmelade
150g ongezouten pinda’s, grofgehakt
100g gedroogde cranberries, grofgehakt

Grote schaal met bakpapier bedekt

Zelfgemaakte pindarotsjes

Smelt de chocolade en roer er de marmelade door, tot het goed gemengd is. Dan de pinda’s en cranberries erbij en goed mengen. Alles moet onder de chocolade zitten. Neem nu met een eetlepel hoopjes uit het mengsel en leg die op het bakpapier. Vorm eventueel met je handen iets bij. Doe dit tot alles op is. Af laten koelen en daarna minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Presenteer op een mooie schaal, bij de koffie of thee. Haal ze een half uurtje van te voren alvast uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede!

Gepubliceerd op 9 december 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?