Simpele borrelhapjesBorrelen tijdens de kerstdagen is toch wel op en top feestelijk met een paar fijne hapjes voor erbij. Wij maakten een aantal hele simpele, maar oh zo lekkere borrelhapjes voor je. We zetten ze voor je op een rijtje!

Stilton & druiven

Ongeacht of je Stilton gebruikt in de Pastinaaksoep, je wilt met de feestdagen een stukje in huis hebben zodat je dit borrelhapje kunt maken. Want het zoete van de druif in combinatie met de uitgesproken smaak van Stilton is echt niet te versmaden.

Snijd een stukje Stilton in kleine blokjes en prik samen met een druif op een cocktailprikker. Serveer, op kamertemperatuur, op een mooie schaal bij de (kerst)borrel.

Geitenkaasrolletjes

Deze geitenkaasrolletjes combineren het scherpe van de geitenkaas, met het zoete van de cranberry en het knapperige van de pistachenootjes. Heerlijk op een toastje! Snijd wat gedroogde cranberries en pistachenootjes fijn. Daarin rol je het geitenkaasrolletje, tot het aan alle kanten bedekt is. Serveer met toastjes op kamertemperatuur.

Brie & compote

Heb je wat over van de cranberry compote. Serveer die dan eens op een stukje brie dat je op een toastje legt. Garneer met wat munt. Super feestelijk. Super lekker!

Gepubliceerd op 9 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.