Smulpaapje kerstmenu – Zoete ontbijtbroodjes



Ontbijten met kerst is toch altijd iets extra feestelijk. Tafel mooi gedekt, iedereen nog in pyjama en alle tijd van de wereld. Maak in plaats van croissants eens deze verse zoete broodjes. Ze houden het midden tussen briochebroodjes en een muffin.

Ze zijn zó klaar, dus maak ze ’s ochtends lekker vers, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Voor ongeveer 12 kleine broodjes

250g bloem
175g suiker
15g bakpoeder
5g zout
1tl sinaasappelrasp
2 eieren
100ml melk
100ml yoghurt
150g cranberries

Muffinblik of kleine broodblikjes en oven voorverwarmen op 175C

Zo maak je de zoete ontbijtbroodjes

In één kom meng je bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp goed door elkaar. Mix in een maatbeker de melk, yoghurt en eieren en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng goed door elkaar, maar mix niet te lang. Als laatste de cranberries erdoor heen mengen.

Je kunt ze nu bakken in een muffinblik, maar waarom niet eens in van die leuke kleine broodblikjes die je o.a. bij Hema of Blokker kunt kopen. Voorzie ze van een bakpapiertje of muffinpapiertje en bak ongeveer 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Serveren

Ook lekker om ze open te snijden en wat roomboter en fijne sinaasappelmarmelade op te smeren. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst!

 

Gepubliceerd op 9 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.