Smulpaapje kerstmenu – Pastinaaksoep



Deze soep is een prachtige start van het kerstmenu. Aardse smaken, een fluweelzachte textuur en door gebruik van verschillende garnituren kun je de soep precies naar jouw smaak afmaken.

Ook handig, doordat je deze soep prima al even van te voren kunt klaarmaken scheelt het stress op de dag zelf. En dan is dit ook nog eens een heel fijn budgetvriendelijk gerecht. Kortom, redenen genoeg om je kerstmenu met deze soep te starten.

Voor 4 personen

scheutje neutrale olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1tl gemberpoeder
1tl mosterdpoeder
250g aardappel, geschild en in kwarten
400g pastinaak, geschild en in stukken net zo groot als de aardappel
1,5L groentebouillon
Scheutje Maple syrup

Garnering, kies uit een van de volgende opties:

– uitgebakken spekjes/bacon
– verkruimelde blauwe kaas, zoals Stilton (voor een vegavariant)
– geroosterd amandelschaafsel (voor een vegavariant)
– geroosterde, gehakte hazelnoten (voor een vegavariant)

Soep vooraf

Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot en knoflook zachtjes een paar minuten aan. Dan de gember- en mosterdpoeder erbij en een minuutje meebakken. Tot slot de aardappel, pastinaak en bouillon erbij. Breng alles aan de kook, vuur iets lager en een kwartiertje laten pruttelen. Als de aardappel en pastinaak goed gaar zijn haal je de pan van het vuur. Met een staafmixer tot een gladde soep pureren.

Vlees of vega

Als je klaar bent om de soep te serveren gaat er een scheutje maple syrup doorheen. Garneer pas vlak voor je de soep opdient. Of zet de verschillende garneringen op tafel en laat iedereen zelf kiezen. Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd op 6 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.