Smulpaapje kerstmenu – Griekse yoghurt met cranberry appel compote
De kerstdagen zijn vaak al heftig genoeg met wat we allemaal eten, dus hebben we in het kerstmenu ook een lekker licht dessert opgenomen. De eenvoud maakt dit nagerecht zo lekker.
En dat het lekker snel klaar is is helemaal mooi meegenomen.
Voor 4 personen
1L (griekse) yoghurt
Sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
1 el (Tijm) Honing
Je favoriete cruesli (wij gebruikten Dorset)
Cranberry appel compote (zie recept hier)
Zo maak je het klaar
Mix met een mixer de griekse yoghurt, honing en het sap, zodat alles goed is opgenomen. Neem vier mooie glazen en doe onderin een laagje yoghurt. Daarover heen een goede schep compote en wat van je favoriete cruesli. Je zou eventueel ook wat fijngehakte noten kunnen doen in plaats van cruesli. Als laatste weer een laag yoghurt en als garnering.
Serveer meteen zodat de cruesli lekker knapperig blijft!
Gepubliceerd op 5 december 2014