Smulpaapje kerstmenu – Griekse yoghurt met cranberry appel compote



De kerstdagen zijn vaak al heftig genoeg met wat we allemaal eten, dus hebben we in het kerstmenu ook een lekker licht dessert opgenomen. De eenvoud maakt dit nagerecht zo lekker.

En dat het lekker snel klaar is is helemaal mooi meegenomen.

Voor 4 personen

1L (griekse) yoghurt
Sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
1 el (Tijm) Honing
Je favoriete cruesli (wij gebruikten Dorset)
Cranberry appel compote (zie recept hier)

Zo maak je het klaar

Mix met een mixer de griekse yoghurt, honing en het sap, zodat alles goed is opgenomen. Neem vier mooie glazen en doe onderin een laagje yoghurt. Daarover heen een goede schep compote en wat van je favoriete cruesli. Je zou eventueel ook wat fijngehakte noten kunnen doen in plaats van cruesli. Als laatste weer een laag  yoghurt en als garnering.

Serveer meteen zodat de cruesli lekker knapperig blijft!

Gepubliceerd op 5 december 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.