Smulpaapje interviewt! – Luc Kusters



“Jong geleerd, is oud gedaan!”

Kusters leerde het vak van Robert Kranenborg. Na een culinaire rondreis waarbij hij onder andere ook werkte bij Toine Hermsen, La Rive, Vossius en Le Cirque maakte hij in 2010 zijn droom waar en opende Bolenius restaurant  in Amsterdam. In 2012 werd hij door Gault Millau uitgeroepen tot belofte van het jaar. Hoe denkt deze chef kok over kinderen en (uit) eten. Wij vroegen het hem!

Wat is jouw (algemene) visie als het gaat om kinderen en (uit) eten?

“Jong geleerd, is oud gedaan, dus kinderen zijn ook bij ons welkom! Verschillende verse smaken op jonge leeftijd is een voorrecht, dat haal je later nooit meer in. Laat ze ook eens aan een goede wijn ruiken!”

Wat at jezelf vroeger graag?

“Konijn uit het zuur, mijn Oma’s recept dat in het hele dorp bekend was! Ik hielp destijds al mee met mijn moeder in de keuken om het te maken. Het duurde twee dagen voor het klaar was, dus je leefde er echt naar toe.”

Was er ook iets dat je niet lekker vond?

“Toen ik jong was at ik geen kaas, nu mag ik graag mooie kazen eten.”

Als het gaat om het bijbrengen van smaak bij kinderen, wat is dan jouw advies/tip/suggestie?

“Ik heb zelf nog geen kinderen, maar kinderen zelf onbevooroordeeld laten kiezen of ze iets lusten vind ik belangrijk. Vaak sluipt het er al in bij het aanbieden: “eens kijken of je dit wel lust….” Nee! niet over praten, gewoon op tafel zetten!”

Stel, je krijgt de vrije hand. Hoe ziet jouw ideale menu voor kinderen er dan uit?

“Veel dagverse groenten. Daar zit van nature zoet in, daar kun je prima mee koken voor kinderen. Stukje vis of vlees erbij, en als ze alles op hebben dan mogen ze zelf het dessert mee af komen maken in de keuken!!!”

Wat is jouw advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

“Elke zaak is anders en ligt op een andere plek dus daar is geen gouden regel voor. Mijn ideaalbeeld is dezelfde kaart, maar dan gehalveerde porties!”

Gepubliceerd op 26 november 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.