Smulpaapje interviewt! – Robert Kranenborg



“Eten is belangrijke bouwstof voor kinderen”

De meeste mensen kennen Robert Kranenborg (1950, vader van 2 kinderen) op dit moment voornamelijk van televisie, van kookprogramma’s als Over de Kook en TopChef. Maar Robert heeft een lang en indrukwekkend culinair curriculum. Gestart op jonge leeftijd in het restaurant van zijn vader werkte hij in menig sterrenrestaurant. Robert Kranenborg heeft een duidelijke mening over kinderen en eten in het algemeen en kindermenu’s in het bijzonder. Een goede reden om hem op Smulpaapje hierover aan het woord te laten.

Wat is jouw visie als het gaat om kinderen en eten?

Het gaat er enerzijds om dat je met plezier eet, maar anderzijds is voeding een bouwstof juist voor kinderen. Het is dus belangrijk dat kinderen, al van jongs af aan, goed te eten krijgen. Nederland is volgens mij het enige land dat het principe van een kindermenu kent, belachelijk!

Wat at jezelf vroeger graag?

Ik was dol op kroketjes, want die werden toen nog allemaal vers gemaakt, lekker op vers witknipbrood met roomboter Maar ik was ook dol op een boterham met pindakaas of lekker een gebakken tong.

Was je een makkelijke eter?

Ik was absoluut een makkelijke eter, echt een snaaier. Kon ook niet anders met een restaurant aan huis, ik kon zo de keuken in lopen en alles uit de koelkasten pakken.

We weten dat je geen voorstander bent van kindermenu’s. Maar stel, je krijgt de vrije hand. Hoe ziet jouw ideale kindermenu er dan uit?

Met vis, rijst en groente kun je het lekkerste menu maken wat mij betreft. Dus die drie elementen horen in mijn optiek thuis in een goed menu voor kinderen.

Wat is jouw advies aan restaurants die alleen nog een traditioneel kindermenu serveren?

Kook vers voor de kinderen! En niet alleen om ze in een restaurant rustig te houden aan tafel, maar ze moeten er ook van groeien. Je kunt een kind niet opvoeden met producten uit de frituur!

Gepubliceerd op 11 juli 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!