Smulpaapje gaat ‘op fietsen’Dat we dol zijn op lekker eten is geen geheim. In het weekend borrelen is uitgegroeid tot een traditie die we graag in ere houden.

Het weekend is óók het moment dat we met elkaar iets ondernemen. Samen bewegen, zonder dat overigens de nadruk ligt op fit worden, afvallen of iets dergelijks. Bewegen is ook gewoon leuk, zoals bijvoorbeeld samen fietsen.

Leren fietsen

Dat onze dochter leerde fietsen betekende ook dat ons wereld groter werd. Niet meer alleen lopend ergens naar toe. Heerlijk! Maar leren fietsen is, net als leren lopen, best een dingetje. Het gaat met vallen en opstaan. Letterlijk vaak.

Fietsen is meer dan techniek

Het betekent ook dat we haar begeleiden in meer dan alleen het fietsen zelf. Want de techniek van leren fietsen is iets anders dan leren omgaan met verkeer. Want hoeveel gevaren herkent een kleuter? En je weet van jezelf hoe lang het duurt om verkeersinzicht te krijgen. Hoe breng je dat over op je kind?

Dus fietsen wij samen met haar. Doen het voor (en ja, dat betekent dus ook niet door rood rijden…) en leggen haar uit hoe ze moet opletten. Niet iets wat je overigens in een week doet, het is een proces van jaren.

Een goede fiets helpt!

Wat daar zeker bij helpt is een goede fiets. En het allerbelangrijkste, een fiets die bij je kind past. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de kleur 😉 Wil je een fiets op de groei kopen? Nieuw of tweedehands? Koop je die fiets online of in een winkel? Als je een kinderfiets online wilt kopen, heb ik een paar tips voor je!

Tips voor het online kopen van een kinderfiets

Los van welke fiets je koopt is de belangrijkst vraag; welke maat fiets koop je? Hiervoor kijk je naar hoe lang je kind is en stem je daar de grootte van de fiets op af. In ons geval bijvoorbeeld is onze dochter 117cm en is het het veiligst om een inch maat te kiezen die past bij haar lengte. Met deze fiets kan ze nog steeds met haar voeten bij de grond.

Wil je een fiets op de groei kopen dan kan dat natuurlijk. Hou er dan wel rekening mee dat je kind niet zo makkelijk met de voeten bij de grond kan als het wil stoppen. Met name bij jongere kinderen, die nog niet zo goed kunnen afstappen, is dat niet de veiligste keuze. Schat dus vooraf goed in hoe goed jouw kind al kan fietsen én kan afstappen.

Maar of je nou voor een nieuwe fietst kiest, voor een tweedehands, voor een pimpelpaarse of zwarte fiets, geniet vooral van samen fietsen. Het is bovendien een príma excuus om samen naar de stad te fietsen voor een ijsje 😉

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met online fietsenwinkel FietsenopFietsen.nl  

Gepubliceerd op 29 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!