Smulpaapje gaat ‘op fietsen’Dat we dol zijn op lekker eten is geen geheim. In het weekend borrelen is uitgegroeid tot een traditie die we graag in ere houden.

Het weekend is óók het moment dat we met elkaar iets ondernemen. Samen bewegen, zonder dat overigens de nadruk ligt op fit worden, afvallen of iets dergelijks. Bewegen is ook gewoon leuk, zoals bijvoorbeeld samen fietsen.

Leren fietsen

Dat onze dochter leerde fietsen betekende ook dat ons wereld groter werd. Niet meer alleen lopend ergens naar toe. Heerlijk! Maar leren fietsen is, net als leren lopen, best een dingetje. Het gaat met vallen en opstaan. Letterlijk vaak.

Fietsen is meer dan techniek

Het betekent ook dat we haar begeleiden in meer dan alleen het fietsen zelf. Want de techniek van leren fietsen is iets anders dan leren omgaan met verkeer. Want hoeveel gevaren herkent een kleuter? En je weet van jezelf hoe lang het duurt om verkeersinzicht te krijgen. Hoe breng je dat over op je kind?

Dus fietsen wij samen met haar. Doen het voor (en ja, dat betekent dus ook niet door rood rijden…) en leggen haar uit hoe ze moet opletten. Niet iets wat je overigens in een week doet, het is een proces van jaren.

Een goede fiets helpt!

Wat daar zeker bij helpt is een goede fiets. En het allerbelangrijkste, een fiets die bij je kind past. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de kleur 😉 Wil je een fiets op de groei kopen? Nieuw of tweedehands? Koop je die fiets online of in een winkel? Als je een kinderfiets online wilt kopen, heb ik een paar tips voor je!

Tips voor het online kopen van een kinderfiets

Los van welke fiets je koopt is de belangrijkst vraag; welke maat fiets koop je? Hiervoor kijk je naar hoe lang je kind is en stem je daar de grootte van de fiets op af. In ons geval bijvoorbeeld is onze dochter 117cm en is het het veiligst om een inch maat te kiezen die past bij haar lengte. Met deze fiets kan ze nog steeds met haar voeten bij de grond.

Wil je een fiets op de groei kopen dan kan dat natuurlijk. Hou er dan wel rekening mee dat je kind niet zo makkelijk met de voeten bij de grond kan als het wil stoppen. Met name bij jongere kinderen, die nog niet zo goed kunnen afstappen, is dat niet de veiligste keuze. Schat dus vooraf goed in hoe goed jouw kind al kan fietsen én kan afstappen.

Maar of je nou voor een nieuwe fietst kiest, voor een tweedehands, voor een pimpelpaarse of zwarte fiets, geniet vooral van samen fietsen. Het is bovendien een príma excuus om samen naar de stad te fietsen voor een ijsje 😉

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met online fietsenwinkel FietsenopFietsen.nl  

Gepubliceerd op 29 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!