Smulpaapje gaat ‘op fietsen’Dat we dol zijn op lekker eten is geen geheim. In het weekend borrelen is uitgegroeid tot een traditie die we graag in ere houden.

Het weekend is óók het moment dat we met elkaar iets ondernemen. Samen bewegen, zonder dat overigens de nadruk ligt op fit worden, afvallen of iets dergelijks. Bewegen is ook gewoon leuk, zoals bijvoorbeeld samen fietsen.

Leren fietsen

Dat onze dochter leerde fietsen betekende ook dat ons wereld groter werd. Niet meer alleen lopend ergens naar toe. Heerlijk! Maar leren fietsen is, net als leren lopen, best een dingetje. Het gaat met vallen en opstaan. Letterlijk vaak.

Fietsen is meer dan techniek

Het betekent ook dat we haar begeleiden in meer dan alleen het fietsen zelf. Want de techniek van leren fietsen is iets anders dan leren omgaan met verkeer. Want hoeveel gevaren herkent een kleuter? En je weet van jezelf hoe lang het duurt om verkeersinzicht te krijgen. Hoe breng je dat over op je kind?

Dus fietsen wij samen met haar. Doen het voor (en ja, dat betekent dus ook niet door rood rijden…) en leggen haar uit hoe ze moet opletten. Niet iets wat je overigens in een week doet, het is een proces van jaren.

Een goede fiets helpt!

Wat daar zeker bij helpt is een goede fiets. En het allerbelangrijkste, een fiets die bij je kind past. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de kleur 😉 Wil je een fiets op de groei kopen? Nieuw of tweedehands? Koop je die fiets online of in een winkel? Als je een kinderfiets online wilt kopen, heb ik een paar tips voor je!

Tips voor het online kopen van een kinderfiets

Los van welke fiets je koopt is de belangrijkst vraag; welke maat fiets koop je? Hiervoor kijk je naar hoe lang je kind is en stem je daar de grootte van de fiets op af. In ons geval bijvoorbeeld is onze dochter 117cm en is het het veiligst om een inch maat te kiezen die past bij haar lengte. Met deze fiets kan ze nog steeds met haar voeten bij de grond.

Wil je een fiets op de groei kopen dan kan dat natuurlijk. Hou er dan wel rekening mee dat je kind niet zo makkelijk met de voeten bij de grond kan als het wil stoppen. Met name bij jongere kinderen, die nog niet zo goed kunnen afstappen, is dat niet de veiligste keuze. Schat dus vooraf goed in hoe goed jouw kind al kan fietsen én kan afstappen.

Maar of je nou voor een nieuwe fietst kiest, voor een tweedehands, voor een pimpelpaarse of zwarte fiets, geniet vooral van samen fietsen. Het is bovendien een príma excuus om samen naar de stad te fietsen voor een ijsje 😉

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met online fietsenwinkel FietsenopFietsen.nl  

Gepubliceerd op 29 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.