The Jane (Antwerpen)Wie de documentaire ‘Fucking Perfect’ over Sergio Herman heeft gezien zag daarin dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis sloot om een nieuwe weg in te slaan. Nog geen jaar later is The Jane benoemt tot mooiste restaurant ter wereld en is de eerste Michelinster al weer ontvangen. Hoe bedoel je perfectie?!

Het is dan ook niet gek dat eten in The Jane hoog op mijn ‘bucketlist’ qua restaurants stond. Eind november was het zo ver.

The Jane Antwerpen

Om de boeklancering van Masterchef winnaar Bart van Berkel te vieren werd ik uitgenodigd voor een wel hele bijzondere perslunch, namelijk in The Jane in Antwerpen. Over die boeklancering en dat geweldige boek lees je hier meer. Ik neem je nu even mee op culinair avontuur!

F*cking perfect

Want na ik weet niet hoe veel prachtige gangen kan ik niet anders dan de titel van de documentaire over Sergio Herman gebruiken als ik je wil uitleggen hoé lekker je eet bij The Jane. Serieus. Perfectie wordt hier wel héél nauw benaderd.

Werkelijk práchtig opgemaakte bordjes, smaken die tot in de details uitgebalanceerd zijn en kloppen. Wijnen en biertjes(!) die bij de gerechten geschonken worden die elkaar in alles complimenteren. Het is simpelweg briljant!

Lunchen in The Jane

En ja, wat kunnen we kwijt over het restaurant zelf. Dat het tot mooiste restaurant ter wereld is verkozen gebeurt niet voor niks. Hoewel de buitenkant en entree sober is, is het restaurant dat allerminst.

Je stapt in een interieur dat in alles klopt. Van de geweldige verlichting, tot de gebrande ramen, tot de tattoo details die terugkomen in de afzuigkap (!) En dan heb ik het nog niet eens over de open keuken – op de plek waar ooit het altaar stond – die een nieuwe dimensie geeft aan het begrip open keuken. Of wat dacht je van het verlichte doodshoofd dat boven in het restaurant prijkt.

Sergio Herman kookt de sterren van de hemel

Niet alleen Sergio Herman, maar ook chef kok Nick Bril (die hier dagelijks het scepter zwaait) en eigenlijk iedereen – tot de bediening aan toe – draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. In culinair opzicht, qua beleving, gastvrijheid wordt bij The Jane tot in de perfectie doorgevoerd. Overigens, zonder op enig moment stijf of afstandelijk te zijn. Verre van zelfs. De outfits van het personeel, stoere denim van G-Star, en de entourage dragen daar aan bij. Zelfs het toilet, serieus!, is prachtig.

Meer informatie en reserveren (houd rekening met een wachtlijst) kan via www.thejaneantwerp.com Een 6-gangen lunchmenu eet je al vanaf € 65,-

Gepubliceerd op 23 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.