The Jane (Antwerpen)Wie de documentaire ‘Fucking Perfect’ over Sergio Herman heeft gezien zag daarin dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis sloot om een nieuwe weg in te slaan. Nog geen jaar later is The Jane benoemt tot mooiste restaurant ter wereld en is de eerste Michelinster al weer ontvangen. Hoe bedoel je perfectie?!

Het is dan ook niet gek dat eten in The Jane hoog op mijn ‘bucketlist’ qua restaurants stond. Eind november was het zo ver.

The Jane Antwerpen

Om de boeklancering van Masterchef winnaar Bart van Berkel te vieren werd ik uitgenodigd voor een wel hele bijzondere perslunch, namelijk in The Jane in Antwerpen. Over die boeklancering en dat geweldige boek lees je hier meer. Ik neem je nu even mee op culinair avontuur!

F*cking perfect

Want na ik weet niet hoe veel prachtige gangen kan ik niet anders dan de titel van de documentaire over Sergio Herman gebruiken als ik je wil uitleggen hoé lekker je eet bij The Jane. Serieus. Perfectie wordt hier wel héél nauw benaderd.

Werkelijk práchtig opgemaakte bordjes, smaken die tot in de details uitgebalanceerd zijn en kloppen. Wijnen en biertjes(!) die bij de gerechten geschonken worden die elkaar in alles complimenteren. Het is simpelweg briljant!

Lunchen in The Jane

En ja, wat kunnen we kwijt over het restaurant zelf. Dat het tot mooiste restaurant ter wereld is verkozen gebeurt niet voor niks. Hoewel de buitenkant en entree sober is, is het restaurant dat allerminst.

Je stapt in een interieur dat in alles klopt. Van de geweldige verlichting, tot de gebrande ramen, tot de tattoo details die terugkomen in de afzuigkap (!) En dan heb ik het nog niet eens over de open keuken – op de plek waar ooit het altaar stond – die een nieuwe dimensie geeft aan het begrip open keuken. Of wat dacht je van het verlichte doodshoofd dat boven in het restaurant prijkt.

Sergio Herman kookt de sterren van de hemel

Niet alleen Sergio Herman, maar ook chef kok Nick Bril (die hier dagelijks het scepter zwaait) en eigenlijk iedereen – tot de bediening aan toe – draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. In culinair opzicht, qua beleving, gastvrijheid wordt bij The Jane tot in de perfectie doorgevoerd. Overigens, zonder op enig moment stijf of afstandelijk te zijn. Verre van zelfs. De outfits van het personeel, stoere denim van G-Star, en de entourage dragen daar aan bij. Zelfs het toilet, serieus!, is prachtig.

Meer informatie en reserveren (houd rekening met een wachtlijst) kan via www.thejaneantwerp.com Een 6-gangen lunchmenu eet je al vanaf € 65,-

Gepubliceerd op 23 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.