The Bishop in Leiden



The Bishop in Leiden

Leiden heeft al een mooie selectie aan restaurants. In allerlei prijscategorieën is er wel iets te vinden. New kid in town The Bishop opende recent haar deuren. In voormalige kroeg ‘de Branderij’, pal naast de Hooglandse kerk vind je dit nieuwe restaurant. Wij mochten er, nog voor het officieel open ging, alvast voorproeven

Wat opvalt als je binnenkomt is het prachtige, donkere, interieur. De eigenaar vertelt over de tegenslagen die ze hebben gehad (monumentaal pand) maar de vastberadenheid waarmee men daarna is verder gegaan. Op de begane grond zijn er tafeltjes, met uitzicht op de bar en open keuken. Een trap omhoog nog meer tafeltjes. Terugkomend interieur element zijn de verlichte Maria beeldjes tegen de muur.

Eten bij The Bishop

De kaart van The Bishop is strak, beperkt maar aantrekkelijk. Een keuze van zeven gerechten per gang. Voorgerechten gemiddeld € 12,50, hoofdgerechten vanaf € 21,50 en desserts vanaf € 5,50. Je kunt ook kiezen voor een Chefs menu, dat bij driegangen € 34,50 kost. Wat de wijnen kosten weet ik overigens niet, die kaart heb ik niet gezien.


Pulled Salmon

Ribeye van de Josper

Mijn voorgerecht, pulled salmon, was aardig maar deed gezien de naam meer vermoeden. Het hoofdgerecht daarentegen, rib eye van de Josper (een gril die op houtskool werkt) was verrukkelijk. Ook het groentegarnituur (in dit geval prei) was op de Josper gedaan en te gek (rokerig) van smaak. Mijn dessert, vijg met gezouten karamelijs, was ook super smakelijk maar wellicht iets aan de dure kant gezien de hoeveelheid. Mijn tafelgenoot at het krokante buikspek, ook de ribeye en sloot af met de chocola, overgoten door Brandy.


Ribeye van de Josper

Gastvrije bediening

De bediening was uiterst vriendelijk. Dat vind ik best belangrijk voor een avond uit. Knap ook hoe ze het overzicht houden tussen twee verdiepingen. Dat zij ook van de kaart gegeten hebben vind ik een pré, dat zouden meer restaurants actief moeten doen. Puntje is wel dat ze van wijn niet echt kaas hebben gegeten, daar zou nog iets actiever in getraind kunnen worden. Ik wil niet alleen horen welke wijnen er zijn, maar zeker ook welke bij de verschillende gerechten het beste past. Die wijnen zijn trouwens wel echt lekker. Zeker de Australische Syrah (gedronken bij de rib eye) is een aanrader, heel fijn en zacht van smaak en totaal anders dan je van een Syrah zou verwachten.


Dessert

Conclusie

The Bishop is een welkome aanvulling in het scala restaurants dat Leiden rijk is. Hier ga je overigens wel echt eten als je iets te vieren hebt of voor een andere bijzondere gelegenheid. Het prijspeil ligt iets hoger dan gemiddeld. Ik vond het een prettige eerste kennismaking, maar weet ook dat restaurants die net open zijn nog wel wat vlieguren nodig hebben.

Je vindt The Bishop aan de Middelweg 7-9 in Leiden. Reserveren kan voorlopig uitsluitend telefonisch of via de mail. Meer info vind je hun site

 

Gepubliceerd op 30 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 oktober 2021
Ukiyo gin
 
Susan schenkt in

Een speciale editie van Susan Pakt Uit, met uitsluitend tips voor nieuwe en toffe drankjes. Met en zonder alcohol. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?
7 oktober 2021
Roompot Nieuwvliet
 
Weekendje Zeeland

Een weekendje Zeeland is om meerdere redenen een topidee. Zeker als je logeert in een beach lodge, vlák bij het strand
30 september 2021
Lars Amsterdam
 
MICHELIN Specials bij The Fork

The Fork lanceert de MICHELIN Specials. Waarmee uit eten gaan op MICHELIN niveau voor meer mensen mogelijk wordt.
13 september 2021
vegan makeup kruidvat
 
Betaalbare vegan make-up

Afgelopen week was ik bij de introductie van de nieuwe betaalbare vegan make-uplijn van het Kruidvat. Dat was een aangename kennismaking!
12 september 2021
Daalder West
 
Daalder rockt in West

Als sterrenrestaurant Daalder van een klassieke setting in de Jordaan verhuist naar West is het altijd de vraag hoe dat uitpakt. Spoileralert; behoorlijk goed.
11 september 2021
Susan Aretz
 
Zo maak je duurzame(re) keuzes in de supermarkt

Hoe draag jij tijdens het doen van je boodschappen bij aan een betere leefwereld voor dier, natuur en klimaat? Heel eenvoudig! Kijk maar.