Smulpaapje eet bij restaurant HemingwayDe eerste perslunch in 600 jaar, zo grapt duty manager Tim Schimmel. Op uitnodiging van de heer Hazen (eigenaar) was ik afgelopen maandag te gast in het restaurant dat hoort bij het oudste hotel van Nederland, de Gouden Draak.

Een trotse Hazen vertelt over de 600 jarige geschiedenis van het hotel, en de bijbehorende hoogte- én dieptepunten. Maar ook over de ambities – voor het hotel én restaurant – en die liggen hoog zo blijkt.

Bib Gourmand

Want zonder er doekjes om te winden vertelt chefkok Sander Doggen dat het de ambitie is om nog dit jaar een Bib Gourmand in de wacht te slepen. Deze toekenning door de Michelinorganisatie is een blijk van waardering voor de prijs en kwaliteitsverhouding van een restaurant.

Om ons dat te laten ervaren is deze perslunch georganiseerd en neemt Sander ons mee langs de pareltjes van de menukaart.

Bourgondisch genieten in Bergen op Zoom

De nacht ervoor heb ik al mogen genieten van de gastvrijheid van het hotel. Achteraf had ik dat beter ná de lunch kunnen doen, want bourgondisch genieten kunnen ze daar in Bergen op Zoom. Er wordt een 11!! gangenlunch geserveerd die zijn weerga niet kent.

Wijn spijscombinaties restaurant Hemingway

Ik zal jullie niet de ogen uitsteken met foto’s van álle gangen, maar mijn hemel wat was het genieten. Voortreffelijke wijn spijscombinaties. Gedurfde combinaties ook, maar ook een aantal klassiekers in een nieuw jasje gehesen.

Mijn absolute favorieten – hoewel dat lastig kiezen is – zijn zonder twijfel de kreeft met spinazie in een prachtige bisque, de kabeljauw met zoetzure venkel (wauw!), maar ook het dessert van yoghurt – een frisse afsluiting na een keur aan smaken – met lokale honing is echt te gek. Oh en dan heb ik het nog niet eens over dat waanzinnige kaasplankje. Oké, ik hou op nu, het water loopt me met terugwerkende kracht weer in de mond…

Lokale ingrediënten

Daar waar het kan kookt Doggen met lokale ingrediënten. Oesterzwammen, die in de stad groeien, worden gebruikt in de bitterbal die als amuse wordt geserveerd, maar ook in het schuim op de ossenstaartsoep. De honing is van Bergse bijen, net als de honingraat die bij het yoghurtdessert wordt geserveerd.

Restaurant Hemingway en kinderen

Natuurlijk vraag ik ook naar hun houding ten opzichte van kinderen, want als je zó mooi kookt voor ouders kan het niet anders dan dat kinderen ook welkom zijn. Dat zijn ze zeker, aldus Schimmel. De kinderkaart biedt vooraf een tomatensoepje en als hoofdgerecht een kipbiefstukje met huisgemaakte frietjes.

Op zich niet heel spannend maar gezien de kwaliteit van de keuken verwacht ik dat het wel heel smakelijk is. Gelukkig kunnen kinderen ook met de kaart mee eten in een aangepaste portie, of wordt in overleg iets voor ze klaargemaakt. Kijk, daar houden we dan weer van!

Uit eten in Bergen op Zoom

Een van de redenen voor restaurant Hemingway om een Bib Gourmand te willen is bekendheid buiten de regio. Die kan ik me voorstellen én alleen maar toejuichen. Want mijn hemel wat hebben we fan-tas-tisch gegeten. Hoge kwaliteit, mooie bijpassende wijnen, variatie, klassiekers in een nieuw jasje en boven alles, betaalbaar.

Betaalbare kwaliteit bij restaurant Hemingway

Bij restaurant Hemingway betaal je voor een 5gangen menu nog geen € 60,- (excl wijnen), maar driegangen eet je al voor € 37,- Dat zijn echt prima prijzen voor hetgeen op je bord belandt, zonder twijfel. Maar ga dat vooral zelf ervaren!

Disclaimer: Smulpaapje was op uitnodiging aanwezig bij deze perslunch, maar als altijd zijn de reviews eerlijk en oprecht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.