Smulpaapje eet bij Popocatepetl RotterdamZe staan al vanaf het prille begin op Smulpaapje, de keten van 9 Mexicaanse restaurants van de Debuut BV horecagroep. Niet gek ook, want de restaurantketen bestaat al 35 jaar en de kinderkaart is al tijden dik in orde.

Maar het werd tijd voor een restyling van het interieur en een upgrade van de menukaart. Samen met onze dochter mocht ik tijdens een persdiner die nieuwe kaart komen proeven en dat was om meerdere redenen een feestje!

Popo bar Rotterdam

Mexicaans restaurant Popocatepetl

Als je binnenloopt in het restaurant in het Havenkwartier van Rotterdam loop je een trendy, eigentijds restaurant binnen. Niet de geijkte Mexicaanse kleuren, maar zachtgroen met veel natuurlijke materialen. Latin invloeden zoals Popocatepetl het zelf noemt.

Lunch, diner en borrelen

Je kunt niet alleen voor het diner terecht in het restaurant, maar de avondkaart is ook tijdens de lunch te bestellen en dus kun je al vanaf 12u terecht voor heerlijk Mexicaans. ’s Avonds is er – met een geweldige cocktailkaart – ook alle gelegenheid om (buiten op het terras bij mooi weer) te borrelen. Op vrijdag en zaterdag is er later op de avond zelfs een DJ aanwezig. Kortom, de hele dag gelegenheid tot eten en drinken in Latin sferen!

PopoRdam

Wat eet je bij Popocatepetl

Mexicaans, dat zal je niet verbazen. Maar niet zoals voorheen met een voor-, hoofd- en nagerecht. De gerechten op de kaart zijn kleiner en het idee is dat je er meerdere bestelt en met z’n allen deelt.

Zo kun je bij de tortilla chips verschillende dips bestellen, bij de zachte taco’s zijn verschillende vullingen te bestellen (de pulled pork was erg lekker!) maar er zijn ook gamba’s en waar ik heel nieuwsgierig naar ben is de ceviche. Een mix van traditionele en nieuw Mexicaanse gerechten dus.

Popo dessert

Kidsproof Mexicaans

De kinderkaart van Popocatepetl is super gevarieerd, met echt voor ieder wat wils. Tijdens het persdiner at onze dochter echter gewoon mee met wat er op tafel kwam en ook dan is er genoeg te kiezen.

Popo kindermenu Smulpaapje

De sticky chicken wings vielen erg goed in de smaak, maar dé hit van de avond voor ons meisje waren de calamaris met zeewier en limoenmayonaise. Ik vermoed dat we in een groeispurt zitten, gezien de hoeveelheid die er werd weggewerkt 😉

Aanrader!

Juist vanwege de mix aan traditionele en nieuwe gerechten, een top kinderkaart maar ook de mogelijkheid om mee te eten met de gewone gerechten en in de laatste plaats zeker ook vanwege de fantastische bediening (ook naar kinderen toe!) kan ik je alleen maar aanraden om een keer te gaan eten in de vernieuwde Popocatepetl restaurants.

Die van Utrecht en Rotterdam zijn dus al helemaal aangepast. De overige restaurants – waar ook een andere kaart nog wordt gevoerd en waar je nog niet kunt lunchen – volgen later dit jaar! Haarlem is op 25 april als eerste aan de beurt!

Popocatepetl Rotterdam vind je – vlakbij station Blaak – in het Havenkwartier. Adres: Spaanse Poort 71 3011 MN Rotterdam (010 412 0364)

 

Gepubliceerd op 30 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.