Smulpaapje eet bij MaMa Kelly in Den HaagDe beste manier om er achter te komen of een eerste indruk van een restaurant klopt is om er meerdere keren te eten. Dat is geen straf, zeker niet als dat restaurant in kwestie MaMa Kelly in Den Haag is.

Niet lang na de opening at ik er, en vorige maand nog tijdens ons culinaire dagje Den Haag kwamen we er voor de lunch. Maar hoe terecht is het dat ze staan vermeld op Smulpaapje? Ik ging er, mét gezin, op een zaterdag eten.

MaMa Kelly Den Haag

Voordat we het over het eten gaan hebben kun je het niet anders dan over het práchtige interieur van dit restaurant hebben. Inmiddels zijn de foto’s van de muurschildering, inclusief verlichtte naam, al veelvuldig online te vinden. En niet lang geleden ontving MaMa Kelly voor dat interieur een prestigieuze horecaprijs. Maar een mooi uiterlijk is één ding, het draait uiteindelijk toch om het eten.

Kip & Kreeft

En er zijn twee sterren qua eten bij MaMa Kelly; kip en kreeft. Beiden zijn er in drie varianten. Daarnaast nog een hele lijst aan voorgerechten en een geweldige dessertkaart. Voor wie wil, er kunnen ook nog bijgerechten besteld worden.

Wat aten we?

Terwijl we bedachten wat we wilden eten stelde de ober voor om alvast wat flammküche op tafel te zetten. Prima plan en lekkerder dan een mandje brood. Omdat we wat te vieren hadden begonnen we daarna met oesters, Franse Jia Lina. Vier stuks, met sjalotjes en citroen. We hadden rustig een dozijn kunnen bestellen, want niet alleen at onze kleuter haar eerste oester, ze waren zó lekker dat we er met liefde meer hadden willen eten. Maar het is wel slim om plek in je maag over te houden als je bij MaMa Kelly eet, want toen kwam het hoofdgerecht.

De goddelijkste kip, ever!

Een hele kip, én een hele kreeft. Beiden op klassieke wijze. Dan denk je misschien, met 3 personen is dat niet een beetje veel? Zeker als je bedenkt dat er frietjes en salade bij geserveerd wordt en we ook nog mais en groente van de gril erbij bestelden. Nee, dat is niet te veel, want mijn hemeltje wat lekker. Ik zou serieus met die kip willen trouwen! Zo mals, zo sappig, knapperig velletje, subtiel aan citroen, rijk aan smaak. Moet ik door gaan of loopt het water jou ook al in de mond?

Kinderen eten mee!

En zoals je van een Smulpaapje restaurant mag verwachten eten kinderen lekker mee. Voor onze dochter kregen we een bordje erbij, zodat ze van alles mee kon proeven. En dat deed ze, met smaak! En natuurlijk mocht er met de hand gegeten worden, kip moet je kluiven.

Overigens is de kip en kreeft ook in halve portie te bestellen, dus heb je grotere Smulpaapjes dan is dat ook een prima optie. Top ook hoe het personeel inspeelde op haar vraag of ze misschien ergens mee kon helpen. Ze mocht, op rustige momenten, meehelpen met het leegruimen van onze tafel. Super leuk!

De rekening

Het is ook altijd fijn om te weten wat je nou zo’n beetje kwijt bent voor een avond uit eten. Dit is wat er op onze rekening stond:

·         Vier oesters
·         Vier glazen witte wijn (2 Verdejo – 2 Sauvignon Blanc)
·         Een fles Stella Maris water
·         Een hele kip, op klassieke wijze
·         Een hele kreeft, op klassieke wijze
·         Mais van de grill
·         Gegrilde groente
·         Extra bakje frietjes
·         Cheesecake
·         Citroentaart
·         Aardbeien Romanof
·         2 espresso’s
·         1 thee

Eindbedrag: € 155 (inclusief fooi)

Conclusie

MaMa Kelly moét op je ’te eten lijstje’ voor 2016. Is het niet vanwege de ambiance, dan zeker wel vanwege de top kwaliteit eten. Waren er geen minpunten? Een paar; bijgerechten bestellen kun je achterwege laten. Ik vond ze te duur en te weinig toevoegen. Daarnaast, als je 2 grote hoofdgerechten bestelt, dan is één bakje frietjes (die overigens echt té lekker zijn!) aan de magere kant.

Zet MaMa Kelly op je ‘daar wil ik eten lijstje’ voor 2016

Voor de rest? Niets anders dan lof, serieus de lekkerste kip die ik ken (ik ga eens kijken of ik het recept kan ontfutselen!), in een prachtige zaak met heel fijn personeel. Wij aten nu heel riant, omdat we wat te vieren hadden, maar bestel je alleen hoofdgerechten dan kun je voor een heel schappelijk bedrag al bij MaMa Kelly eten. Wij komen zeker terug en ik durf het oprecht een aanrader te noem en wat mij betreft een terechte vermelding op Smulpaapje!

Reserveren kan via de site van MaMa Kelly en daar kun je ook alvast de menukaart én het interieur bekijken.

Gepubliceerd op 5 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.