Smulpaapje bezoekt! – Weetabix ontbijtevent



Op uitnodiging van Weetabix en PR bureau ‘De Kroon op het werk‘ ging op mijn vrije dag de wekker om 5.45u. Gek geworden zul je zeggen. Een beetje. Ik kom niet zomaar voor iedereen zo vroeg m’n bed uit. Waarom nu wel? We waren uitgenodigd te ontbijten met lady chef Jean Beddington. Reden genoeg dus!

Bij Keizer Culinair in Amsterdam stond een prachtig gedekte ontbijttafel klaar. Uit de keuken de geuren van bacon en ei. Dit werd namelijk niet zomaar een ontbijt, maar een Engels ontbijt. Nóg een reden voor mij om wel op te willen staan.

Weetabix

Weetabix, dat al meer dan 80 jaar ontbijtgranen maakt, is met name in Engeland erg populair. Ik heb er vooral sentimentele herinneringen aan. Het was een van de ‘cereal’ ontbijten die ik at in de tijd dat ik au-pair was in Londen. Grappig om te horen dat het merk zijn oorsprong vindt in Australië en via Zuid Afrika in Engeland is beland. Om het merk ook in Nederland wat meer aandacht te geven werd onder meer dit ontbijt georganiseerd.

Jean Beddington

Jean Beddington vertelde over de historie van het Engels ontbijt. Een hele tafel foodbloggers hing aan haar lippen. Leuk om te horen dat, omdat de middenklasse in de 16e eeuw zoveel varkens hield, een groot deel van het Engels ontbijt nu uit worstjes, bacon en bloedworst bestaat. Wat Jean betreft is er geen enkele reden om niet meerdere keren per week op deze manier te ontbijten. Omdat je écht eet is de kans dat je in de loop van de ochtend naar snacks grijpt veel kleiner. Ik hou wel van haar manier van denken, dat snap je.

Ontbijtgranen

Het Engels ontbijt was in de Victoriaanse periode ook echt een sociale aangelegenheid, ware het niet dat je vooral je vrienden uitnodigde om te laten zien hoe goed je het had. Wij hebben, in de 21e eeuw, genoten van het door haar gemaakte ontbijt. En voor wie iets minder zwaar wil eten, maar wel een gevuld gevoel wil; Weetabix bestaat voor 95% uit volkoren granen. Hier staat het pak in ieder geval weer in de kast. Eens kijken of jeugdsentiment anno 2014 nog steeds zo lekker is!

Gepubliceerd op 28 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.