Smulpaapje bezoekt – Valk Versmarkt



De dag dat ik in Apeldoorn de groentetuin van hotel de Cantharel ontdekte, was ook de dag dat ik in Voorschoten (vlak bij waar ik woon dus) voor het eerst de Vers Markt van Van der Valk binnenliep.

Ik hoefde nog net niet mijn mond met mijn handen op te vangen, maar er ontsnapte mij wel een vreugdekreetje.

Valk Vers

Want de Vers Markt in Voorschoten is één groot paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Lekker en betaalbaar in het geval van Van der Valk. En dat ik duidelijk een van de laatste mensen uit de buurt ben die dit ontdekt is duidelijk, want het is er drúk. Niet normaal gewoon. En dat op een woensdagmiddag.

Ontdekkingsreis bij Van der Valk

Vanaf het moment dat je binnenkomt zou je ook maar zo in een Whole Foods of ander mooi supermarktconcept beland kunnen zijn. Ruime paden, enórme keuze. Wat opvalt is dat er ook echt voor iedere portemonnee iets te kiezen is. Zout van Ibiza Sel, maar ook kruiden van Verstegen. Ze staan gebroederlijk in hetzelfde schap. Koffie van Illy, maar ook het eigen merk. Wat wil je nog meer?

Slagers met liefde voor hun vak

Het pronkstuk van de zaak is de slagerij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat die werkelijk méters lang is. Het assortiment is navenant. Ik raak in gesprek met de slagers, die vol passie over hun afdeling vertellen. Een deel van het rundvlees komt van de eigen boerderij, in de buurt van Leiden. Daarnaast hebben ze vooral Amerikaans en Australisch vlees. Waarom? Omdat die nog graangevoerd zijn en dat komt de smaak ten goede, aldus de slager. Tijd voor de proef op de som!

Carnivorenhemel in Voorschoten

Sinds wij onze Black Bastard hebben wordt er nog meer gelet op de kwaliteit van ons vlees. Omdat we dat weekend gasten krijgen sla ik groot in. Procureur om pulled pork mee te maken, Bavette om kort te grillen en op aanraden van de slager ook een stukje Noord Amerikaanse Sukade, waar we later een salade mee maken. Een heleboel kilo’s vlees later kijk ik op het bonnetje en ben aangenaam verrast. Dat word ik later ook over de kwaliteit, maar daarover zodadelijk meer.

Vlees of Vis?

Naast een enorme slagerij, is er ook een grote visafdeling. Daar is het beduidend minder druk, maar zal een volgende keer zeker ook uitgeprobeerd worden want ook daar is de keuze enorm. Van “gewoon” een stukje zalm, tot hele kreeften. Om zelf te bereiden, of je gaat voor de kant en klare opties. Voor ieder is ook hier wat wils!

Van der Valk verrast

Na de aangename verrassing van de Verstuin in Apeldoorn is ook het concept van de Vers Markt in Voorschoten verrassend. Verrassend goed, innovatief, betaalbaar, kwalitatief en een duidelijk voorbeeld van hoe een groot concern zichzelf óók in de markt kan zetten.

En waar de Verstuin voor mij helaas niet echt een regelmatig tripje kan worden, vanwege de afstand zal de Versmarkt dat zeker wel zijn. Want zowel de procureur, als de bavette, als de sukade die wij aten was echt van top kwaliteit voor een heel mooie prijs. Een aanrader dus en geduchte concurrentie voor menig kwaliteitsslager! De recepten volgen binnenkort 😉

Voor de zekerheid; dit artikel is op eigen initiatief en een persoonlijke ervaring. Ik ben hiervoor niet door Van der Valk (of wie dan ook) betaald!

 

Gepubliceerd op 31 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!