Smulpaapje bezoekt – Valk Versmarkt



De dag dat ik in Apeldoorn de groentetuin van hotel de Cantharel ontdekte, was ook de dag dat ik in Voorschoten (vlak bij waar ik woon dus) voor het eerst de Vers Markt van Van der Valk binnenliep.

Ik hoefde nog net niet mijn mond met mijn handen op te vangen, maar er ontsnapte mij wel een vreugdekreetje.

Valk Vers

Want de Vers Markt in Voorschoten is één groot paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Lekker en betaalbaar in het geval van Van der Valk. En dat ik duidelijk een van de laatste mensen uit de buurt ben die dit ontdekt is duidelijk, want het is er drúk. Niet normaal gewoon. En dat op een woensdagmiddag.

Ontdekkingsreis bij Van der Valk

Vanaf het moment dat je binnenkomt zou je ook maar zo in een Whole Foods of ander mooi supermarktconcept beland kunnen zijn. Ruime paden, enórme keuze. Wat opvalt is dat er ook echt voor iedere portemonnee iets te kiezen is. Zout van Ibiza Sel, maar ook kruiden van Verstegen. Ze staan gebroederlijk in hetzelfde schap. Koffie van Illy, maar ook het eigen merk. Wat wil je nog meer?

Slagers met liefde voor hun vak

Het pronkstuk van de zaak is de slagerij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat die werkelijk méters lang is. Het assortiment is navenant. Ik raak in gesprek met de slagers, die vol passie over hun afdeling vertellen. Een deel van het rundvlees komt van de eigen boerderij, in de buurt van Leiden. Daarnaast hebben ze vooral Amerikaans en Australisch vlees. Waarom? Omdat die nog graangevoerd zijn en dat komt de smaak ten goede, aldus de slager. Tijd voor de proef op de som!

Carnivorenhemel in Voorschoten

Sinds wij onze Black Bastard hebben wordt er nog meer gelet op de kwaliteit van ons vlees. Omdat we dat weekend gasten krijgen sla ik groot in. Procureur om pulled pork mee te maken, Bavette om kort te grillen en op aanraden van de slager ook een stukje Noord Amerikaanse Sukade, waar we later een salade mee maken. Een heleboel kilo’s vlees later kijk ik op het bonnetje en ben aangenaam verrast. Dat word ik later ook over de kwaliteit, maar daarover zodadelijk meer.

Vlees of Vis?

Naast een enorme slagerij, is er ook een grote visafdeling. Daar is het beduidend minder druk, maar zal een volgende keer zeker ook uitgeprobeerd worden want ook daar is de keuze enorm. Van “gewoon” een stukje zalm, tot hele kreeften. Om zelf te bereiden, of je gaat voor de kant en klare opties. Voor ieder is ook hier wat wils!

Van der Valk verrast

Na de aangename verrassing van de Verstuin in Apeldoorn is ook het concept van de Vers Markt in Voorschoten verrassend. Verrassend goed, innovatief, betaalbaar, kwalitatief en een duidelijk voorbeeld van hoe een groot concern zichzelf óók in de markt kan zetten.

En waar de Verstuin voor mij helaas niet echt een regelmatig tripje kan worden, vanwege de afstand zal de Versmarkt dat zeker wel zijn. Want zowel de procureur, als de bavette, als de sukade die wij aten was echt van top kwaliteit voor een heel mooie prijs. Een aanrader dus en geduchte concurrentie voor menig kwaliteitsslager! De recepten volgen binnenkort 😉

Voor de zekerheid; dit artikel is op eigen initiatief en een persoonlijke ervaring. Ik ben hiervoor niet door Van der Valk (of wie dan ook) betaald!

 

Gepubliceerd op 31 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.