Smulpaapje bezoekt – Valk Versmarkt



De dag dat ik in Apeldoorn de groentetuin van hotel de Cantharel ontdekte, was ook de dag dat ik in Voorschoten (vlak bij waar ik woon dus) voor het eerst de Vers Markt van Van der Valk binnenliep.

Ik hoefde nog net niet mijn mond met mijn handen op te vangen, maar er ontsnapte mij wel een vreugdekreetje.

Valk Vers

Want de Vers Markt in Voorschoten is één groot paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Lekker en betaalbaar in het geval van Van der Valk. En dat ik duidelijk een van de laatste mensen uit de buurt ben die dit ontdekt is duidelijk, want het is er drúk. Niet normaal gewoon. En dat op een woensdagmiddag.

Ontdekkingsreis bij Van der Valk

Vanaf het moment dat je binnenkomt zou je ook maar zo in een Whole Foods of ander mooi supermarktconcept beland kunnen zijn. Ruime paden, enórme keuze. Wat opvalt is dat er ook echt voor iedere portemonnee iets te kiezen is. Zout van Ibiza Sel, maar ook kruiden van Verstegen. Ze staan gebroederlijk in hetzelfde schap. Koffie van Illy, maar ook het eigen merk. Wat wil je nog meer?

Slagers met liefde voor hun vak

Het pronkstuk van de zaak is de slagerij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat die werkelijk méters lang is. Het assortiment is navenant. Ik raak in gesprek met de slagers, die vol passie over hun afdeling vertellen. Een deel van het rundvlees komt van de eigen boerderij, in de buurt van Leiden. Daarnaast hebben ze vooral Amerikaans en Australisch vlees. Waarom? Omdat die nog graangevoerd zijn en dat komt de smaak ten goede, aldus de slager. Tijd voor de proef op de som!

Carnivorenhemel in Voorschoten

Sinds wij onze Black Bastard hebben wordt er nog meer gelet op de kwaliteit van ons vlees. Omdat we dat weekend gasten krijgen sla ik groot in. Procureur om pulled pork mee te maken, Bavette om kort te grillen en op aanraden van de slager ook een stukje Noord Amerikaanse Sukade, waar we later een salade mee maken. Een heleboel kilo’s vlees later kijk ik op het bonnetje en ben aangenaam verrast. Dat word ik later ook over de kwaliteit, maar daarover zodadelijk meer.

Vlees of Vis?

Naast een enorme slagerij, is er ook een grote visafdeling. Daar is het beduidend minder druk, maar zal een volgende keer zeker ook uitgeprobeerd worden want ook daar is de keuze enorm. Van “gewoon” een stukje zalm, tot hele kreeften. Om zelf te bereiden, of je gaat voor de kant en klare opties. Voor ieder is ook hier wat wils!

Van der Valk verrast

Na de aangename verrassing van de Verstuin in Apeldoorn is ook het concept van de Vers Markt in Voorschoten verrassend. Verrassend goed, innovatief, betaalbaar, kwalitatief en een duidelijk voorbeeld van hoe een groot concern zichzelf óók in de markt kan zetten.

En waar de Verstuin voor mij helaas niet echt een regelmatig tripje kan worden, vanwege de afstand zal de Versmarkt dat zeker wel zijn. Want zowel de procureur, als de bavette, als de sukade die wij aten was echt van top kwaliteit voor een heel mooie prijs. Een aanrader dus en geduchte concurrentie voor menig kwaliteitsslager! De recepten volgen binnenkort 😉

Voor de zekerheid; dit artikel is op eigen initiatief en een persoonlijke ervaring. Ik ben hiervoor niet door Van der Valk (of wie dan ook) betaald!

 

Gepubliceerd op 31 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!