Smulpaapje bezoekt! – De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal



Begin dit jaar organiseerden wij een winactie met Rosti Mepal, onze eerste kennismaking met dit merk. Afgelopen week was ik, met een aantal mede-foodies, te gast bij een door hen georganiseerd event bij patisserie Petit Gateau in Amsterdam.

Aanleiding? De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom. Iedere aanleiding voor een feestje is er ten slotte één!

Koninklijke beslagkom

We worden welkom geheten door FS Agency, het nieuwe PR bureau van Rosti Mepal en een medewerker van het merk legt uit wat er zo bijzonder is aan deze beslagkom. Het van oorsprong Deense bedrijf Rosti (dat in 1976 met het Nederlandse Mepal samenging) heeft voor de benaming van de kom destijds toestemming gevraagd aan het koninklijk huis. Nu, zestig jaar later, is het nog steeds onderdeel van hun (uitgebreide) collectie.

Een kom is toch een kom?

Ik was wat sceptisch, dat zal ik eerlijk toegeven. Wat is er nou zó bijzonder aan een beslagkom dat het een feestje waard is? Maar na ‘tijdens de workshop gebruikt te hebben en nu ook al een aantal keren thuis snap ik wel waarom het merk zo trots is op dit product. Het fijnste is toch wel dat de kom niet wegglijdt. Door de ring aan de onderkant staat ‘ie stevig op het aanrecht en kan (bijna) geen kant op. Ik ben (k)om! Oh en gebruik ‘m ook eens om je salades in te serveren, dat kan namelijk ook prima.

Taartjes bakken

En laten we wel wezen. Van een echte patissière taartjes leren bakken is helemaal geen vervelende bezigheid op de donderdagochtend. Zeker niet als je een deel van de taartjes na afloop mee naar huis mag nemen! Jaloers? Kan ik me voorstellen. Maar ik deel het recept van een van de taartjes graag met jullie, zodat ook jullie er thuis van kunnen genieten. Hou dus komend weekend het weekmenu in de gaten. En wil je het deeg in de Margrethe kom maken? Kijk dan eens op de site van Rosti Mepal en maak je keuze!

 

Gepubliceerd op 21 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.