Smulpaapje bezoekt! – De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal



Begin dit jaar organiseerden wij een winactie met Rosti Mepal, onze eerste kennismaking met dit merk. Afgelopen week was ik, met een aantal mede-foodies, te gast bij een door hen georganiseerd event bij patisserie Petit Gateau in Amsterdam.

Aanleiding? De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom. Iedere aanleiding voor een feestje is er ten slotte één!

Koninklijke beslagkom

We worden welkom geheten door FS Agency, het nieuwe PR bureau van Rosti Mepal en een medewerker van het merk legt uit wat er zo bijzonder is aan deze beslagkom. Het van oorsprong Deense bedrijf Rosti (dat in 1976 met het Nederlandse Mepal samenging) heeft voor de benaming van de kom destijds toestemming gevraagd aan het koninklijk huis. Nu, zestig jaar later, is het nog steeds onderdeel van hun (uitgebreide) collectie.

Een kom is toch een kom?

Ik was wat sceptisch, dat zal ik eerlijk toegeven. Wat is er nou zó bijzonder aan een beslagkom dat het een feestje waard is? Maar na ‘tijdens de workshop gebruikt te hebben en nu ook al een aantal keren thuis snap ik wel waarom het merk zo trots is op dit product. Het fijnste is toch wel dat de kom niet wegglijdt. Door de ring aan de onderkant staat ‘ie stevig op het aanrecht en kan (bijna) geen kant op. Ik ben (k)om! Oh en gebruik ‘m ook eens om je salades in te serveren, dat kan namelijk ook prima.

Taartjes bakken

En laten we wel wezen. Van een echte patissière taartjes leren bakken is helemaal geen vervelende bezigheid op de donderdagochtend. Zeker niet als je een deel van de taartjes na afloop mee naar huis mag nemen! Jaloers? Kan ik me voorstellen. Maar ik deel het recept van een van de taartjes graag met jullie, zodat ook jullie er thuis van kunnen genieten. Hou dus komend weekend het weekmenu in de gaten. En wil je het deeg in de Margrethe kom maken? Kijk dan eens op de site van Rosti Mepal en maak je keuze!

 

Gepubliceerd op 21 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…