Smulpaapje bezoekt! – Betty Blue Amsterdam



Afgelopen vrijdag was ik te gast bij de opening van Betty Blue, een prachtige nieuwe ‘bakery’ in het hartje van Amsterdam.

Maar wie is Betty Blue eigenlijk of beter gezegd, wát is Betty Blue. Want ‘bakery’ alleen zegt eigenlijk niet genoeg over dit verrassende concept.

Betty Blue AmsterdamBetty Blue Amsterdam

Betty Blue is het idee van Clara Hupkes-Bovenberg, Yvette Nieuwboer en Jeroen van den Brand. Drie ondernemers die in een inspirerende omgeving in Amsterdam een winkel met ‘cakes, coffee and sweet stuff’ wilden neerzetten.

Mooi en lekker

De zaak zou met gemak ook in New York hebben kunnen staan. Hip, groot en ruim opgezet en in alles spreekt een voorliefde voor mooi uit. Mooie taartjes, mooie koffie, mooie inrichting. Oh en lekker. Héél erg lekker Ik proefde mini varianten van de eclairs die ze verkopen en zelfs de vegan cheesecake was heerlijk. En ja, die is zonder suiker e.d. maar toch zo vol van smaak.

Koffie, ontbijt, lunch en zoet

Betty Blue eclairsJe kunt bij Betty Blue op ieder moment van de dag terecht. ’s Ochtends voor je koffie ‘to go’ of als je wilt ontbijten. Voor de lunch zijn er heerlijke salades en natuurlijk kun je er op elk moment van de dag terecht voor iets zoets. Uit een automaat zijn zelfs merengues e.d. te halen, maar kijk vooral ook in de toonbank. De red velvet, cheesecake and worteltaart vragen er gewoon om geproefd te worden.

Betty Blue is gevestigd aan de Snoekjessteeg 1/3 in Amsterdam, op loopafstand van het Centraal Station.

 

Gepubliceerd op 19 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.