Smulpaapje bezoekt! – De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal



Begin dit jaar organiseerden wij een winactie met Rosti Mepal, onze eerste kennismaking met dit merk. Afgelopen week was ik, met een aantal mede-foodies, te gast bij een door hen georganiseerd event bij patisserie Petit Gateau in Amsterdam.

Aanleiding? De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom. Iedere aanleiding voor een feestje is er ten slotte één!

Koninklijke beslagkom

We worden welkom geheten door FS Agency, het nieuwe PR bureau van Rosti Mepal en een medewerker van het merk legt uit wat er zo bijzonder is aan deze beslagkom. Het van oorsprong Deense bedrijf Rosti (dat in 1976 met het Nederlandse Mepal samenging) heeft voor de benaming van de kom destijds toestemming gevraagd aan het koninklijk huis. Nu, zestig jaar later, is het nog steeds onderdeel van hun (uitgebreide) collectie.

Een kom is toch een kom?

Ik was wat sceptisch, dat zal ik eerlijk toegeven. Wat is er nou zó bijzonder aan een beslagkom dat het een feestje waard is? Maar na ‘tijdens de workshop gebruikt te hebben en nu ook al een aantal keren thuis snap ik wel waarom het merk zo trots is op dit product. Het fijnste is toch wel dat de kom niet wegglijdt. Door de ring aan de onderkant staat ‘ie stevig op het aanrecht en kan (bijna) geen kant op. Ik ben (k)om! Oh en gebruik ‘m ook eens om je salades in te serveren, dat kan namelijk ook prima.

Taartjes bakken

En laten we wel wezen. Van een echte patissière taartjes leren bakken is helemaal geen vervelende bezigheid op de donderdagochtend. Zeker niet als je een deel van de taartjes na afloop mee naar huis mag nemen! Jaloers? Kan ik me voorstellen. Maar ik deel het recept van een van de taartjes graag met jullie, zodat ook jullie er thuis van kunnen genieten. Hou dus komend weekend het weekmenu in de gaten. En wil je het deeg in de Margrethe kom maken? Kijk dan eens op de site van Rosti Mepal en maak je keuze!

 

Gepubliceerd op 21 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.