Smulpaapje bezoekt! – De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal



Begin dit jaar organiseerden wij een winactie met Rosti Mepal, onze eerste kennismaking met dit merk. Afgelopen week was ik, met een aantal mede-foodies, te gast bij een door hen georganiseerd event bij patisserie Petit Gateau in Amsterdam.

Aanleiding? De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom. Iedere aanleiding voor een feestje is er ten slotte één!

Koninklijke beslagkom

We worden welkom geheten door FS Agency, het nieuwe PR bureau van Rosti Mepal en een medewerker van het merk legt uit wat er zo bijzonder is aan deze beslagkom. Het van oorsprong Deense bedrijf Rosti (dat in 1976 met het Nederlandse Mepal samenging) heeft voor de benaming van de kom destijds toestemming gevraagd aan het koninklijk huis. Nu, zestig jaar later, is het nog steeds onderdeel van hun (uitgebreide) collectie.

Een kom is toch een kom?

Ik was wat sceptisch, dat zal ik eerlijk toegeven. Wat is er nou zó bijzonder aan een beslagkom dat het een feestje waard is? Maar na ‘tijdens de workshop gebruikt te hebben en nu ook al een aantal keren thuis snap ik wel waarom het merk zo trots is op dit product. Het fijnste is toch wel dat de kom niet wegglijdt. Door de ring aan de onderkant staat ‘ie stevig op het aanrecht en kan (bijna) geen kant op. Ik ben (k)om! Oh en gebruik ‘m ook eens om je salades in te serveren, dat kan namelijk ook prima.

Taartjes bakken

En laten we wel wezen. Van een echte patissière taartjes leren bakken is helemaal geen vervelende bezigheid op de donderdagochtend. Zeker niet als je een deel van de taartjes na afloop mee naar huis mag nemen! Jaloers? Kan ik me voorstellen. Maar ik deel het recept van een van de taartjes graag met jullie, zodat ook jullie er thuis van kunnen genieten. Hou dus komend weekend het weekmenu in de gaten. En wil je het deeg in de Margrethe kom maken? Kijk dan eens op de site van Rosti Mepal en maak je keuze!

 

Gepubliceerd op 21 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd