Smulpaapje bezoekt! – De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal



Begin dit jaar organiseerden wij een winactie met Rosti Mepal, onze eerste kennismaking met dit merk. Afgelopen week was ik, met een aantal mede-foodies, te gast bij een door hen georganiseerd event bij patisserie Petit Gateau in Amsterdam.

Aanleiding? De 60e verjaardag van de Margrethe beslagkom. Iedere aanleiding voor een feestje is er ten slotte één!

Koninklijke beslagkom

We worden welkom geheten door FS Agency, het nieuwe PR bureau van Rosti Mepal en een medewerker van het merk legt uit wat er zo bijzonder is aan deze beslagkom. Het van oorsprong Deense bedrijf Rosti (dat in 1976 met het Nederlandse Mepal samenging) heeft voor de benaming van de kom destijds toestemming gevraagd aan het koninklijk huis. Nu, zestig jaar later, is het nog steeds onderdeel van hun (uitgebreide) collectie.

Een kom is toch een kom?

Ik was wat sceptisch, dat zal ik eerlijk toegeven. Wat is er nou zó bijzonder aan een beslagkom dat het een feestje waard is? Maar na ‘tijdens de workshop gebruikt te hebben en nu ook al een aantal keren thuis snap ik wel waarom het merk zo trots is op dit product. Het fijnste is toch wel dat de kom niet wegglijdt. Door de ring aan de onderkant staat ‘ie stevig op het aanrecht en kan (bijna) geen kant op. Ik ben (k)om! Oh en gebruik ‘m ook eens om je salades in te serveren, dat kan namelijk ook prima.

Taartjes bakken

En laten we wel wezen. Van een echte patissière taartjes leren bakken is helemaal geen vervelende bezigheid op de donderdagochtend. Zeker niet als je een deel van de taartjes na afloop mee naar huis mag nemen! Jaloers? Kan ik me voorstellen. Maar ik deel het recept van een van de taartjes graag met jullie, zodat ook jullie er thuis van kunnen genieten. Hou dus komend weekend het weekmenu in de gaten. En wil je het deeg in de Margrethe kom maken? Kijk dan eens op de site van Rosti Mepal en maak je keuze!

 

Gepubliceerd op 21 april 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.