Smulpaapje bezoekt – Valk Versmarkt



De dag dat ik in Apeldoorn de groentetuin van hotel de Cantharel ontdekte, was ook de dag dat ik in Voorschoten (vlak bij waar ik woon dus) voor het eerst de Vers Markt van Van der Valk binnenliep.

Ik hoefde nog net niet mijn mond met mijn handen op te vangen, maar er ontsnapte mij wel een vreugdekreetje.

Valk Vers

Want de Vers Markt in Voorschoten is één groot paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Lekker en betaalbaar in het geval van Van der Valk. En dat ik duidelijk een van de laatste mensen uit de buurt ben die dit ontdekt is duidelijk, want het is er drúk. Niet normaal gewoon. En dat op een woensdagmiddag.

Ontdekkingsreis bij Van der Valk

Vanaf het moment dat je binnenkomt zou je ook maar zo in een Whole Foods of ander mooi supermarktconcept beland kunnen zijn. Ruime paden, enórme keuze. Wat opvalt is dat er ook echt voor iedere portemonnee iets te kiezen is. Zout van Ibiza Sel, maar ook kruiden van Verstegen. Ze staan gebroederlijk in hetzelfde schap. Koffie van Illy, maar ook het eigen merk. Wat wil je nog meer?

Slagers met liefde voor hun vak

Het pronkstuk van de zaak is de slagerij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat die werkelijk méters lang is. Het assortiment is navenant. Ik raak in gesprek met de slagers, die vol passie over hun afdeling vertellen. Een deel van het rundvlees komt van de eigen boerderij, in de buurt van Leiden. Daarnaast hebben ze vooral Amerikaans en Australisch vlees. Waarom? Omdat die nog graangevoerd zijn en dat komt de smaak ten goede, aldus de slager. Tijd voor de proef op de som!

Carnivorenhemel in Voorschoten

Sinds wij onze Black Bastard hebben wordt er nog meer gelet op de kwaliteit van ons vlees. Omdat we dat weekend gasten krijgen sla ik groot in. Procureur om pulled pork mee te maken, Bavette om kort te grillen en op aanraden van de slager ook een stukje Noord Amerikaanse Sukade, waar we later een salade mee maken. Een heleboel kilo’s vlees later kijk ik op het bonnetje en ben aangenaam verrast. Dat word ik later ook over de kwaliteit, maar daarover zodadelijk meer.

Vlees of Vis?

Naast een enorme slagerij, is er ook een grote visafdeling. Daar is het beduidend minder druk, maar zal een volgende keer zeker ook uitgeprobeerd worden want ook daar is de keuze enorm. Van “gewoon” een stukje zalm, tot hele kreeften. Om zelf te bereiden, of je gaat voor de kant en klare opties. Voor ieder is ook hier wat wils!

Van der Valk verrast

Na de aangename verrassing van de Verstuin in Apeldoorn is ook het concept van de Vers Markt in Voorschoten verrassend. Verrassend goed, innovatief, betaalbaar, kwalitatief en een duidelijk voorbeeld van hoe een groot concern zichzelf óók in de markt kan zetten.

En waar de Verstuin voor mij helaas niet echt een regelmatig tripje kan worden, vanwege de afstand zal de Versmarkt dat zeker wel zijn. Want zowel de procureur, als de bavette, als de sukade die wij aten was echt van top kwaliteit voor een heel mooie prijs. Een aanrader dus en geduchte concurrentie voor menig kwaliteitsslager! De recepten volgen binnenkort 😉

Voor de zekerheid; dit artikel is op eigen initiatief en een persoonlijke ervaring. Ik ben hiervoor niet door Van der Valk (of wie dan ook) betaald!

 

Gepubliceerd op 31 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.