Smulpaapje bezoekt – Valk Versmarkt



De dag dat ik in Apeldoorn de groentetuin van hotel de Cantharel ontdekte, was ook de dag dat ik in Voorschoten (vlak bij waar ik woon dus) voor het eerst de Vers Markt van Van der Valk binnenliep.

Ik hoefde nog net niet mijn mond met mijn handen op te vangen, maar er ontsnapte mij wel een vreugdekreetje.

Valk Vers

Want de Vers Markt in Voorschoten is één groot paradijs voor de liefhebber van lekker eten. Lekker en betaalbaar in het geval van Van der Valk. En dat ik duidelijk een van de laatste mensen uit de buurt ben die dit ontdekt is duidelijk, want het is er drúk. Niet normaal gewoon. En dat op een woensdagmiddag.

Ontdekkingsreis bij Van der Valk

Vanaf het moment dat je binnenkomt zou je ook maar zo in een Whole Foods of ander mooi supermarktconcept beland kunnen zijn. Ruime paden, enórme keuze. Wat opvalt is dat er ook echt voor iedere portemonnee iets te kiezen is. Zout van Ibiza Sel, maar ook kruiden van Verstegen. Ze staan gebroederlijk in hetzelfde schap. Koffie van Illy, maar ook het eigen merk. Wat wil je nog meer?

Slagers met liefde voor hun vak

Het pronkstuk van de zaak is de slagerij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat die werkelijk méters lang is. Het assortiment is navenant. Ik raak in gesprek met de slagers, die vol passie over hun afdeling vertellen. Een deel van het rundvlees komt van de eigen boerderij, in de buurt van Leiden. Daarnaast hebben ze vooral Amerikaans en Australisch vlees. Waarom? Omdat die nog graangevoerd zijn en dat komt de smaak ten goede, aldus de slager. Tijd voor de proef op de som!

Carnivorenhemel in Voorschoten

Sinds wij onze Black Bastard hebben wordt er nog meer gelet op de kwaliteit van ons vlees. Omdat we dat weekend gasten krijgen sla ik groot in. Procureur om pulled pork mee te maken, Bavette om kort te grillen en op aanraden van de slager ook een stukje Noord Amerikaanse Sukade, waar we later een salade mee maken. Een heleboel kilo’s vlees later kijk ik op het bonnetje en ben aangenaam verrast. Dat word ik later ook over de kwaliteit, maar daarover zodadelijk meer.

Vlees of Vis?

Naast een enorme slagerij, is er ook een grote visafdeling. Daar is het beduidend minder druk, maar zal een volgende keer zeker ook uitgeprobeerd worden want ook daar is de keuze enorm. Van “gewoon” een stukje zalm, tot hele kreeften. Om zelf te bereiden, of je gaat voor de kant en klare opties. Voor ieder is ook hier wat wils!

Van der Valk verrast

Na de aangename verrassing van de Verstuin in Apeldoorn is ook het concept van de Vers Markt in Voorschoten verrassend. Verrassend goed, innovatief, betaalbaar, kwalitatief en een duidelijk voorbeeld van hoe een groot concern zichzelf óók in de markt kan zetten.

En waar de Verstuin voor mij helaas niet echt een regelmatig tripje kan worden, vanwege de afstand zal de Versmarkt dat zeker wel zijn. Want zowel de procureur, als de bavette, als de sukade die wij aten was echt van top kwaliteit voor een heel mooie prijs. Een aanrader dus en geduchte concurrentie voor menig kwaliteitsslager! De recepten volgen binnenkort 😉

Voor de zekerheid; dit artikel is op eigen initiatief en een persoonlijke ervaring. Ik ben hiervoor niet door Van der Valk (of wie dan ook) betaald!

 

Gepubliceerd op 31 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.