S’mores van de BBQ



Hoe het mogelijk is dat ik dit Amerikaanse toetje van de BBQ nog niet eerder met jullie heb gedeeld is me een raadsel. Iedere BBQ is de eerste vraag als we klaar zijn met eten of er marshmellows geroosterd mogen worden. Die liggen in de zomer dus standaard in de keukenla.

Met nog 2 ingrediënten meer lift je die geroosterde marshmellows naar het volgende niveau en heb je een heerlijk verwentoetje van de BBQ. Kijk maar!

Hiermee maak ik mijn s’mores van de barbecue

Marshmellows / spekjes, welke maakt niet zo heel veel uit
Koekjes – ik gebruikte de Gember/citroenkoekjes van Verkade
Aardbeien

S’mores van de BBQ

Officieel maak je s’mores met Graham crackers, marshmellows en chocola. Ik koos een íets gezondere optie (soort van). Je roostert de marshmellows op een stokje boven de nog iets smeulende kolen van je BBQ (niet als ze nog heel heet zijn dus!). De zachte marshmellow leg je op één koekje, daarop gaan schijfjes aardbei en dan duw je het andere koekje er tegen aan. Voilá, dat is alles. Smullen maar!

s'mores_BBQ Smulpaapje

Gepubliceerd op 24 juli 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt