S’mores van de BBQ



Hoe het mogelijk is dat ik dit Amerikaanse toetje van de BBQ nog niet eerder met jullie heb gedeeld is me een raadsel. Iedere BBQ is de eerste vraag als we klaar zijn met eten of er marshmellows geroosterd mogen worden. Die liggen in de zomer dus standaard in de keukenla.

Met nog 2 ingrediënten meer lift je die geroosterde marshmellows naar het volgende niveau en heb je een heerlijk verwentoetje van de BBQ. Kijk maar!

Hiermee maak ik mijn s’mores van de barbecue

Marshmellows / spekjes, welke maakt niet zo heel veel uit
Koekjes – ik gebruikte de Gember/citroenkoekjes van Verkade
Aardbeien

S’mores van de BBQ

Officieel maak je s’mores met Graham crackers, marshmellows en chocola. Ik koos een íets gezondere optie (soort van). Je roostert de marshmellows op een stokje boven de nog iets smeulende kolen van je BBQ (niet als ze nog heel heet zijn dus!). De zachte marshmellow leg je op één koekje, daarop gaan schijfjes aardbei en dan duw je het andere koekje er tegen aan. Voilá, dat is alles. Smullen maar!

s'mores_BBQ Smulpaapje

Gepubliceerd op 24 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.