S’mores van de BBQ

Hoe het mogelijk is dat ik dit Amerikaanse toetje van de BBQ nog niet eerder met jullie heb gedeeld is me een raadsel. Iedere BBQ is de eerste vraag als we klaar zijn met eten of er marshmellows geroosterd mogen worden. Die liggen in de zomer dus standaard in de keukenla.
Met nog 2 ingrediënten meer lift je die geroosterde marshmellows naar het volgende niveau en heb je een heerlijk verwentoetje van de BBQ. Kijk maar!
Hiermee maak ik mijn s’mores van de barbecue
Marshmellows / spekjes, welke maakt niet zo heel veel uit
Koekjes – ik gebruikte de Gember/citroenkoekjes van Verkade
Aardbeien
S’mores van de BBQ
Officieel maak je s’mores met Graham crackers, marshmellows en chocola. Ik koos een íets gezondere optie (soort van). Je roostert de marshmellows op een stokje boven de nog iets smeulende kolen van je BBQ (niet als ze nog heel heet zijn dus!). De zachte marshmellow leg je op één koekje, daarop gaan schijfjes aardbei en dan duw je het andere koekje er tegen aan. Voilá, dat is alles. Smullen maar!
Gepubliceerd op 24 juli 2019