Smoothie van mango, bosbessen en witte bonen

Onlangs was ik te gast op de Amerikaanse ambassade, in het kader van het jaar van de boon. Ter plekke mochten we verschillende gerechten proeven, op basis van Amerikaanse peulvruchten. Amerika blijkt namelijk een van de grootste exporteurs te zijn van peulvruchten, wist jij dat?
Een van de gerechtjes die me verraste was de smoothie van mango en witte bonen die ik proefde. Voedzaam, gezond en ook nog eens erg lekker. Het bleek ook een hit bij onze kleuter, die ‘m mee nam naar school. Ik maakte er een eigen variant op. Probeer maar eens en laat je verrassen!
Voor 4 glazen
1 blikje witte bonen á 175g, afgespoeld (ik gebruikte Cannelini bonen)
300ml kokosmelk (Alpro)
2tl gedroogde munt
60g kokossnippers (gedroogd) (o.a. bij AH)
275g mangoblokjes (vers of uit de vriezer)
100g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Smoothie van mango en witte bonen
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender (of met een staafmixer) en blend tot één egale massa. Ik vond ‘m het lekkerst ijskoud, dus serveer of met ijs of zet nog even koud weg in de koelkast, tot gebruik.
Gepubliceerd op 16 maart 2016
1 reactie
Zal deze zeker proberen, lijkt me erg lekker.
Zelf doe ik het met verschillende bonen,zwart ,bruin,wit.
Met kiwi en banaan, banaan en sinasappel, citroen, banaan. En daar voeg ik dus magere yoghurt en kurkuma, kaneel en gemberpoeder bij.