Smoothie van mango, bosbessen en witte bonen



Onlangs was ik te gast op de Amerikaanse ambassade, in het kader van het jaar van de boon. Ter plekke mochten we verschillende gerechten proeven, op basis van Amerikaanse peulvruchten. Amerika blijkt namelijk een van de grootste exporteurs te zijn van peulvruchten, wist jij dat?

Een van de gerechtjes die me verraste was de smoothie van mango en witte bonen die ik proefde. Voedzaam, gezond en ook nog eens erg lekker. Het bleek ook een hit bij onze kleuter, die ‘m mee nam naar school. Ik maakte er een eigen variant op. Probeer maar eens en laat je verrassen!

Voor 4 glazen

1 blikje witte bonen á 175g, afgespoeld (ik gebruikte Cannelini bonen)
300ml kokosmelk (Alpro)
2tl gedroogde munt
60g kokossnippers (gedroogd) (o.a. bij AH)
275g mangoblokjes (vers of uit de vriezer)
100g bosbessen (vers of uit de vriezer)
 

Smoothie van mango en witte bonen

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender (of met een staafmixer) en blend tot één egale massa. Ik vond ‘m het lekkerst ijskoud, dus serveer of met ijs of zet nog even koud weg in de koelkast, tot gebruik.

Gepubliceerd op 16 maart 2016


1 reactie

  1. Greetje schreef:

    Zal deze zeker proberen, lijkt me erg lekker.
    Zelf doe ik het met verschillende bonen,zwart ,bruin,wit.
    Met kiwi en banaan, banaan en sinasappel, citroen, banaan. En daar voeg ik dus magere yoghurt en kurkuma, kaneel en gemberpoeder bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.