Smokey gevulde eieren



Wanneer heb jij voor het laatst gevulde eieren gegeten? Ik denk dat het bij ons thuis echt jaren geleden is geweest. Jammer eigenlijk, want a) ze zijn onwijs lekker en b) ze zijn super makkelijk om (vooruit) te maken.

Een ideaal borrelhapje dus!

smokey devil eggs

Voor 12 stuks

6 eieren (L) – 8 minuten gekookt en goed afgekoeld
1el yoghurt
1el mayonaise
1tl dijon mosterd
1tl gedroogde bieslook
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
optioneel: taggiasche olijven ter garnering

Smokey gevulde eieren

Snijd de gekookte eieren voorzichtig in de lengte doormidden en haal met een theelepel het eigeel eruit. Alle eigeel meng je nu met de rest van de ingrediënten tot een glad geheel. Je kunt evt. even de staafmixer er nog opzetten om dat een handje te helpen.

Gevulde eieren

Doe dit nu in een spuitzak en vul de holtes van de eieren ermee. Met een theelepeltje kan ook, maar dan krijg je het iets minder netjes. Bestrooi de eitjes héél dun met nog wat gerookt paprikapoeder (dit gaat het makkelijkst door de paprikapoeder in een klein zeefje te doen en het boven de eitjes te strooien door zacht op het zeefje te tikken). Garneer de eitjes, als je dat wilt, met een klein olijfje.

In de koelkast bewaren tot gebruik!

Gepubliceerd op 24 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!