Smokey gevulde eieren



Wanneer heb jij voor het laatst gevulde eieren gegeten? Ik denk dat het bij ons thuis echt jaren geleden is geweest. Jammer eigenlijk, want a) ze zijn onwijs lekker en b) ze zijn super makkelijk om (vooruit) te maken.

Een ideaal borrelhapje dus!

smokey devil eggs

Voor 12 stuks

6 eieren (L) – 8 minuten gekookt en goed afgekoeld
1el yoghurt
1el mayonaise
1tl dijon mosterd
1tl gedroogde bieslook
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
optioneel: taggiasche olijven ter garnering

Smokey gevulde eieren

Snijd de gekookte eieren voorzichtig in de lengte doormidden en haal met een theelepel het eigeel eruit. Alle eigeel meng je nu met de rest van de ingrediënten tot een glad geheel. Je kunt evt. even de staafmixer er nog opzetten om dat een handje te helpen.

Gevulde eieren

Doe dit nu in een spuitzak en vul de holtes van de eieren ermee. Met een theelepeltje kan ook, maar dan krijg je het iets minder netjes. Bestrooi de eitjes héél dun met nog wat gerookt paprikapoeder (dit gaat het makkelijkst door de paprikapoeder in een klein zeefje te doen en het boven de eitjes te strooien door zacht op het zeefje te tikken). Garneer de eitjes, als je dat wilt, met een klein olijfje.

In de koelkast bewaren tot gebruik!

Gepubliceerd op 24 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!