Smokey gevulde eieren
Wanneer heb jij voor het laatst gevulde eieren gegeten? Ik denk dat het bij ons thuis echt jaren geleden is geweest. Jammer eigenlijk, want a) ze zijn onwijs lekker en b) ze zijn super makkelijk om (vooruit) te maken.
Een ideaal borrelhapje dus!
Voor 12 stuks
6 eieren (L) – 8 minuten gekookt en goed afgekoeld
1el yoghurt
1el mayonaise
1tl dijon mosterd
1tl gedroogde bieslook
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
optioneel: taggiasche olijven ter garnering
Smokey gevulde eieren
Snijd de gekookte eieren voorzichtig in de lengte doormidden en haal met een theelepel het eigeel eruit. Alle eigeel meng je nu met de rest van de ingrediënten tot een glad geheel. Je kunt evt. even de staafmixer er nog opzetten om dat een handje te helpen.
Gevulde eieren
Doe dit nu in een spuitzak en vul de holtes van de eieren ermee. Met een theelepeltje kan ook, maar dan krijg je het iets minder netjes. Bestrooi de eitjes héél dun met nog wat gerookt paprikapoeder (dit gaat het makkelijkst door de paprikapoeder in een klein zeefje te doen en het boven de eitjes te strooien door zacht op het zeefje te tikken). Garneer de eitjes, als je dat wilt, met een klein olijfje.
In de koelkast bewaren tot gebruik!
Gepubliceerd op 24 december 2018