Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten – reviewIk ben fan van Koken met Karin, al jaren voor ik haar tot collega mocht bestempelen. Die adoratie is alleen maar groter geworden door haar nieuwste, 12e!!!, kookboek; Slim zonder zakjes & pakjes.

Je zou denken dat ze het thema, koken zonder pakjes of zakjes, inmiddels volledig zou hebben behandeld. Niets is minder waar!

Slim zonder pakjes en zakjes

Want in dit, wederom, bomvolle kookboek (net als de Vrolijke Tafel) spelen groente en duurzaamheid de hoofdrol. Hoe maak je met één soort groente zoveel mogelijk lekkers, zonder terug te hoeven vallen op pakjes of zakjes. En hoe ga je zo duurzaam, ofwel budgetvriendelijk, om met de door jou gekochte ingrediënten.

Lekker, goedkoop én duurzaam

Dat vat eigenlijk het boek wel zo’n beetje samen. Want in het boek ruim 200 (!!!) recepten, die er stuk voor stuk – maar echt – heerlijk uit zien. Maakbaar ook. Vers, want zónder een pakje of zakje te hoeven gebruiken. Goedkoop, omdat er werkelijk níks wordt weggegooid. En daarmee dus duurzaam, want alle restjes kun je in een variatiegerecht gebruiken.

Trots én jaloers

Super trots ben ik op Karin, want potverdorie wat een creativiteit in haar recepten en variatietips. Aan werkelijk alles is gedacht. En mocht je nog een kruimel willen weggooien, dan weet zij er wel iets lekkers mee te bedenken. Jaloers dus ook, want dit zijn het soort boeken waarvan ik zou wensen dat ik ze had bedacht om te maken.

Dwingend advies

Ik geef het niet vaak, een dwingend advies. Maar doe jezelf (én je gezin) een plezier en koop dat boek! (eigenlijk ook meteen maar haar kinderkookboek aanschaffen hoor) Met maar liefst 20 soorten groenten worden fantastische gerechten op tafel getoverd. Vlees of vis wordt niet weggelaten, maar uitsluitend gebruikt als het iets toevoegt. Ik zou willen dat ik de komende 200 dagen uit dit boek kon koken om alle recepten minstens één keer te maken. Zo veel trek kreeg ik er van!

Blote loempiaatjes

Ik begon in ieder geval alvast met één recept, op verzoek van onze dochter die er dol op is. Verse loempia’s. Of zoals Karin ze noemt, blote loempiaatjes. De dipsaus moet je er ook écht bij maken, die maakt het geheel af (en kunnen de kleintjes laten staan, mochten die het niks vinden).

Verse loempiaatjes_KokenmetKarin

Het recept van Karin’s verse springrolls – in mijn versie dan – vind je hier.

Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost €24,99 (een koopje, voor wat je er voor terug krijgt!) en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

 

Gepubliceerd op 2 september 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.