Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten – reviewIk ben fan van Koken met Karin, al jaren voor ik haar tot collega mocht bestempelen. Die adoratie is alleen maar groter geworden door haar nieuwste, 12e!!!, kookboek; Slim zonder zakjes & pakjes.

Je zou denken dat ze het thema, koken zonder pakjes of zakjes, inmiddels volledig zou hebben behandeld. Niets is minder waar!

Slim zonder pakjes en zakjes

Want in dit, wederom, bomvolle kookboek (net als de Vrolijke Tafel) spelen groente en duurzaamheid de hoofdrol. Hoe maak je met één soort groente zoveel mogelijk lekkers, zonder terug te hoeven vallen op pakjes of zakjes. En hoe ga je zo duurzaam, ofwel budgetvriendelijk, om met de door jou gekochte ingrediënten.

Lekker, goedkoop én duurzaam

Dat vat eigenlijk het boek wel zo’n beetje samen. Want in het boek ruim 200 (!!!) recepten, die er stuk voor stuk – maar echt – heerlijk uit zien. Maakbaar ook. Vers, want zónder een pakje of zakje te hoeven gebruiken. Goedkoop, omdat er werkelijk níks wordt weggegooid. En daarmee dus duurzaam, want alle restjes kun je in een variatiegerecht gebruiken.

Trots én jaloers

Super trots ben ik op Karin, want potverdorie wat een creativiteit in haar recepten en variatietips. Aan werkelijk alles is gedacht. En mocht je nog een kruimel willen weggooien, dan weet zij er wel iets lekkers mee te bedenken. Jaloers dus ook, want dit zijn het soort boeken waarvan ik zou wensen dat ik ze had bedacht om te maken.

Dwingend advies

Ik geef het niet vaak, een dwingend advies. Maar doe jezelf (én je gezin) een plezier en koop dat boek! (eigenlijk ook meteen maar haar kinderkookboek aanschaffen hoor) Met maar liefst 20 soorten groenten worden fantastische gerechten op tafel getoverd. Vlees of vis wordt niet weggelaten, maar uitsluitend gebruikt als het iets toevoegt. Ik zou willen dat ik de komende 200 dagen uit dit boek kon koken om alle recepten minstens één keer te maken. Zo veel trek kreeg ik er van!

Blote loempiaatjes

Ik begon in ieder geval alvast met één recept, op verzoek van onze dochter die er dol op is. Verse loempia’s. Of zoals Karin ze noemt, blote loempiaatjes. De dipsaus moet je er ook écht bij maken, die maakt het geheel af (en kunnen de kleintjes laten staan, mochten die het niks vinden).

Verse loempiaatjes_KokenmetKarin

Het recept van Karin’s verse springrolls – in mijn versie dan – vind je hier.

Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost €24,99 (een koopje, voor wat je er voor terug krijgt!) en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

 

Gepubliceerd op 2 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.