Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten – reviewIk ben fan van Koken met Karin, al jaren voor ik haar tot collega mocht bestempelen. Die adoratie is alleen maar groter geworden door haar nieuwste, 12e!!!, kookboek; Slim zonder zakjes & pakjes.

Je zou denken dat ze het thema, koken zonder pakjes of zakjes, inmiddels volledig zou hebben behandeld. Niets is minder waar!

Slim zonder pakjes en zakjes

Want in dit, wederom, bomvolle kookboek (net als de Vrolijke Tafel) spelen groente en duurzaamheid de hoofdrol. Hoe maak je met één soort groente zoveel mogelijk lekkers, zonder terug te hoeven vallen op pakjes of zakjes. En hoe ga je zo duurzaam, ofwel budgetvriendelijk, om met de door jou gekochte ingrediënten.

Lekker, goedkoop én duurzaam

Dat vat eigenlijk het boek wel zo’n beetje samen. Want in het boek ruim 200 (!!!) recepten, die er stuk voor stuk – maar echt – heerlijk uit zien. Maakbaar ook. Vers, want zónder een pakje of zakje te hoeven gebruiken. Goedkoop, omdat er werkelijk níks wordt weggegooid. En daarmee dus duurzaam, want alle restjes kun je in een variatiegerecht gebruiken.

Trots én jaloers

Super trots ben ik op Karin, want potverdorie wat een creativiteit in haar recepten en variatietips. Aan werkelijk alles is gedacht. En mocht je nog een kruimel willen weggooien, dan weet zij er wel iets lekkers mee te bedenken. Jaloers dus ook, want dit zijn het soort boeken waarvan ik zou wensen dat ik ze had bedacht om te maken.

Dwingend advies

Ik geef het niet vaak, een dwingend advies. Maar doe jezelf (én je gezin) een plezier en koop dat boek! (eigenlijk ook meteen maar haar kinderkookboek aanschaffen hoor) Met maar liefst 20 soorten groenten worden fantastische gerechten op tafel getoverd. Vlees of vis wordt niet weggelaten, maar uitsluitend gebruikt als het iets toevoegt. Ik zou willen dat ik de komende 200 dagen uit dit boek kon koken om alle recepten minstens één keer te maken. Zo veel trek kreeg ik er van!

Blote loempiaatjes

Ik begon in ieder geval alvast met één recept, op verzoek van onze dochter die er dol op is. Verse loempia’s. Of zoals Karin ze noemt, blote loempiaatjes. De dipsaus moet je er ook écht bij maken, die maakt het geheel af (en kunnen de kleintjes laten staan, mochten die het niks vinden).

Verse loempiaatjes_KokenmetKarin

Het recept van Karin’s verse springrolls – in mijn versie dan – vind je hier.

Slim zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost €24,99 (een koopje, voor wat je er voor terug krijgt!) en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

 

Gepubliceerd op 2 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…