Sinterklaas speculaascheesecake



Geniet van alle Sinterklaassmaken in deze wel heel speciale speculaas cheesecake. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje!

Want houd je van speculaas en houd je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaas cheesecake écht wat voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.

Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!

Voor één cheesecake (ongeveer 10 punten)

  • 200g amandelspeculaasjes
  • 2el Speculoos
  • 900g roomkaas naturel
  • 150g suiker
  • 50g donkere basterdsuiker
  • 1el vanille extract
  • 1 flinke theelepel Speculaaskruiden
  •  4 eieren

Voor de topping

  • flinke hand kruidnoten
  • 2el Speculoos

Verder nodig: springvorm 22cm doorsnede – oven voorverwarmen 160C (boven en onderwarmte)

speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Voor de bodem van je cheesecke verkruimel je de speculaasjes en meng die met de Speculoos. Druk op de bodem van je ingevette bakblik en zet koud weg. Maak in de tussentijd de vulling voor de cheesecake door de roomkaas te mixen met de beide suikers, vanille en de speculaaskruiden. Doe er dan een voor een, terwijl je blijft mixen, de eieren bij tot ze helemaal zijn opgenomen

Haal de bodem uit de koelkast en giet hier, voorzichtig, de vulling in. Zet in de voorverwarmde oven en bak een uur. Houd in de gaten, want oventemperaturen kunnen verschillen. Haal er dan uit, het midden wiebelt nog een beetje dat hoort zo, en laat in het blik afkoelen. Zet daarna minimaal vier uur in de koelkast om verder op te stijven.

Sinterklaas cheesecake

Haal de Sinterklaas cheesecake een uurtje voor serveren uit de koelkast. Verdeel in het midden de kruidnoten. Verwarm kort de Speculoos (in een pannetje) en strooi die met een lepel over de kruidnoten. Omdat de kruidnoten zacht worden als je de taart te lang bewaart is het het lekkerst om ‘m meteen op te eten. Dat wordt vast een heerlijk avondje!

Gepubliceerd op 13 november 2020


2 reacties

  1. Dini schreef:

    Het lijkt me een heerlijk recept, maar hoeveel eieren gaan erin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.