Sinterklaas speculaascheesecake



Geniet van alle Sinterklaassmaken in deze wel heel speciale speculaas cheesecake. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje!

Want houd je van speculaas en houd je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaas cheesecake écht wat voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.

Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!

Voor één cheesecake (ongeveer 10 punten)

  • 200g amandelspeculaasjes
  • 2el Speculoos
  • 900g roomkaas naturel
  • 150g suiker
  • 50g donkere basterdsuiker
  • 1el vanille extract
  • 1 flinke theelepel Speculaaskruiden
  •  4 eieren

Voor de topping

  • flinke hand kruidnoten
  • 2el Speculoos

Verder nodig: springvorm 22cm doorsnede – oven voorverwarmen 160C (boven en onderwarmte)

speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Voor de bodem van je cheesecke verkruimel je de speculaasjes en meng die met de Speculoos. Druk op de bodem van je ingevette bakblik en zet koud weg. Maak in de tussentijd de vulling voor de cheesecake door de roomkaas te mixen met de beide suikers, vanille en de speculaaskruiden. Doe er dan een voor een, terwijl je blijft mixen, de eieren bij tot ze helemaal zijn opgenomen

Haal de bodem uit de koelkast en giet hier, voorzichtig, de vulling in. Zet in de voorverwarmde oven en bak een uur. Houd in de gaten, want oventemperaturen kunnen verschillen. Haal er dan uit, het midden wiebelt nog een beetje dat hoort zo, en laat in het blik afkoelen. Zet daarna minimaal vier uur in de koelkast om verder op te stijven.

Sinterklaas cheesecake

Haal de Sinterklaas cheesecake een uurtje voor serveren uit de koelkast. Verdeel in het midden de kruidnoten. Verwarm kort de Speculoos (in een pannetje) en strooi die met een lepel over de kruidnoten. Omdat de kruidnoten zacht worden als je de taart te lang bewaart is het het lekkerst om ‘m meteen op te eten. Dat wordt vast een heerlijk avondje!

Gepubliceerd op 13 november 2020


2 reacties

  1. Dini schreef:

    Het lijkt me een heerlijk recept, maar hoeveel eieren gaan erin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!