Sinterklaas speculaascheesecake



Geniet van alle Sinterklaassmaken in deze wel heel speciale speculaas cheesecake. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje!

Want houd je van speculaas en houd je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaas cheesecake écht wat voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.

Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!

Voor één cheesecake (ongeveer 10 punten)

  • 200g amandelspeculaasjes
  • 2el Speculoos
  • 900g roomkaas naturel
  • 150g suiker
  • 50g donkere basterdsuiker
  • 1el vanille extract
  • 1 flinke theelepel Speculaaskruiden
  •  4 eieren

Voor de topping

  • flinke hand kruidnoten
  • 2el Speculoos

Verder nodig: springvorm 22cm doorsnede – oven voorverwarmen 160C (boven en onderwarmte)

speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Voor de bodem van je cheesecke verkruimel je de speculaasjes en meng die met de Speculoos. Druk op de bodem van je ingevette bakblik en zet koud weg. Maak in de tussentijd de vulling voor de cheesecake door de roomkaas te mixen met de beide suikers, vanille en de speculaaskruiden. Doe er dan een voor een, terwijl je blijft mixen, de eieren bij tot ze helemaal zijn opgenomen

Haal de bodem uit de koelkast en giet hier, voorzichtig, de vulling in. Zet in de voorverwarmde oven en bak een uur. Houd in de gaten, want oventemperaturen kunnen verschillen. Haal er dan uit, het midden wiebelt nog een beetje dat hoort zo, en laat in het blik afkoelen. Zet daarna minimaal vier uur in de koelkast om verder op te stijven.

Sinterklaas cheesecake

Haal de Sinterklaas cheesecake een uurtje voor serveren uit de koelkast. Verdeel in het midden de kruidnoten. Verwarm kort de Speculoos (in een pannetje) en strooi die met een lepel over de kruidnoten. Omdat de kruidnoten zacht worden als je de taart te lang bewaart is het het lekkerst om ‘m meteen op te eten. Dat wordt vast een heerlijk avondje!

Gepubliceerd op 13 november 2020


2 reacties

  1. Dini schreef:

    Het lijkt me een heerlijk recept, maar hoeveel eieren gaan erin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.