Sinterklaas speculaascheesecake



Geniet van alle Sinterklaassmaken in deze wel heel speciale speculaas cheesecake. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje!

Want houd je van speculaas en houd je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaas cheesecake écht wat voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.

Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!

Voor één cheesecake (ongeveer 10 punten)

  • 200g amandelspeculaasjes
  • 2el Speculoos
  • 900g roomkaas naturel
  • 150g suiker
  • 50g donkere basterdsuiker
  • 1el vanille extract
  • 1 flinke theelepel Speculaaskruiden
  •  4 eieren

Voor de topping

  • flinke hand kruidnoten
  • 2el Speculoos

Verder nodig: springvorm 22cm doorsnede – oven voorverwarmen 160C (boven en onderwarmte)

speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Voor de bodem van je cheesecke verkruimel je de speculaasjes en meng die met de Speculoos. Druk op de bodem van je ingevette bakblik en zet koud weg. Maak in de tussentijd de vulling voor de cheesecake door de roomkaas te mixen met de beide suikers, vanille en de speculaaskruiden. Doe er dan een voor een, terwijl je blijft mixen, de eieren bij tot ze helemaal zijn opgenomen

Haal de bodem uit de koelkast en giet hier, voorzichtig, de vulling in. Zet in de voorverwarmde oven en bak een uur. Houd in de gaten, want oventemperaturen kunnen verschillen. Haal er dan uit, het midden wiebelt nog een beetje dat hoort zo, en laat in het blik afkoelen. Zet daarna minimaal vier uur in de koelkast om verder op te stijven.

Sinterklaas cheesecake

Haal de Sinterklaas cheesecake een uurtje voor serveren uit de koelkast. Verdeel in het midden de kruidnoten. Verwarm kort de Speculoos (in een pannetje) en strooi die met een lepel over de kruidnoten. Omdat de kruidnoten zacht worden als je de taart te lang bewaart is het het lekkerst om ‘m meteen op te eten. Dat wordt vast een heerlijk avondje!

Gepubliceerd op 13 november 2020


2 reacties

  1. Dini schreef:

    Het lijkt me een heerlijk recept, maar hoeveel eieren gaan erin?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.