Sinterklaas speculaascheesecake
Geniet van alle Sinterklaassmaken in deze wel heel speciale speculaas cheesecake. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje!
Want houd je van speculaas en houd je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaas cheesecake écht wat voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.
Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!
Voor één cheesecake (ongeveer 10 punten)
- 200g amandelspeculaasjes
- 2el Speculoos
- 900g roomkaas naturel
- 150g suiker
- 50g donkere basterdsuiker
- 1el vanille extract
- 1 flinke theelepel Speculaaskruiden
- 4 eieren
Voor de topping
- flinke hand kruidnoten
- 2el Speculoos
Verder nodig: springvorm 22cm doorsnede – oven voorverwarmen 160C (boven en onderwarmte)
Speculaas cheesecake
Voor de bodem van je cheesecke verkruimel je de speculaasjes en meng die met de Speculoos. Druk op de bodem van je ingevette bakblik en zet koud weg. Maak in de tussentijd de vulling voor de cheesecake door de roomkaas te mixen met de beide suikers, vanille en de speculaaskruiden. Doe er dan een voor een, terwijl je blijft mixen, de eieren bij tot ze helemaal zijn opgenomen
Haal de bodem uit de koelkast en giet hier, voorzichtig, de vulling in. Zet in de voorverwarmde oven en bak een uur. Houd in de gaten, want oventemperaturen kunnen verschillen. Haal er dan uit, het midden wiebelt nog een beetje dat hoort zo, en laat in het blik afkoelen. Zet daarna minimaal vier uur in de koelkast om verder op te stijven.
Sinterklaas cheesecake
Haal de Sinterklaas cheesecake een uurtje voor serveren uit de koelkast. Verdeel in het midden de kruidnoten. Verwarm kort de Speculoos (in een pannetje) en strooi die met een lepel over de kruidnoten. Omdat de kruidnoten zacht worden als je de taart te lang bewaart is het het lekkerst om ‘m meteen op te eten. Dat wordt vast een heerlijk avondje!
Gepubliceerd op 13 november 2020
2 reacties
Het lijkt me een heerlijk recept, maar hoeveel eieren gaan erin?
oh wat stom, dat is weggevallen. Het zijn er 4. Recept is weer bijgewerkt. Veel bakplezier!