Sinaasappelkip met geroosterde aardappeltjes en groente
Ik hou er van, om al mijn eten op één bakplaat te leggen en dan een half uur later aan tafel te kunnen. Ideaal voor als je even je handen vrij wilt om iets anders te doen.
Op deze bakplaat gaat gemarineerde kip, aardappeltjes en een lekkere lading verschillende groente. Varieer met wat je in huis hebt en/of wat in het seizoen is. Dit is zoals ik ‘maakte.
Traybake met kip en sinaasappel
450g aardappelschijfjes (voorgegaard)
2 tenen knoflook, grofgesneden
2 takjes rozemarijn
1-2 el olie
zout en peper
voor de sinaasappelkip
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
rasp van 1 (schoongeboende) sinaasappel
1 teen knoflook, fijngesneden
2 takjes rozemarijn
1-2 el olijfolie
zout & peper
optioneel: partjes sinaasappel
voor de gegrilde groente
1 bos groene asperges, onderkant eraf gesneden
3 puntpaprika’s, zonder zaadlijst, in grove stukken
1el knoflook chili olie
Bakplaat met kip en groente
Marineer de kip in de sinaasappelrasp, knoflook, rozemarijn en olie. Dit kan zolang als je wilt, dus ook prima om dit alvast in de ochtend voor te bereiden. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Haal er op tijd uit, als je klaar bent om alles te gaan bereiden. Verwarm je oven voor op 200C
Ovenaardappeltjes
Hussel de aardappeltjes in een kom met de kruiden en olie en spreid ze gelijkmatig uit op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Bak ze nu 20 minuten in de voorverwarmde oven, hussel halverwege om.
Leg ze daarna naar één helft van de bakplaat en leg de kip, asperges en paprika er nu bij. Idem voor de partjes sinaasappel, als je die gebruikt. Bak nu nog 10-12 minuten en keer halverwege de kip en groente even om. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 20 maart 2019