Sinaasappelkip met geroosterde aardappeltjes en groente



Ik hou er van, om al mijn eten op één bakplaat te leggen en dan een half uur later aan tafel te kunnen. Ideaal voor als je even je handen vrij wilt om iets anders te doen.

Op deze bakplaat gaat gemarineerde kip, aardappeltjes en een lekkere lading verschillende groente. Varieer met wat je in huis hebt en/of wat in het seizoen is. Dit is zoals ik ‘maakte.

traybake kip sinaasappel Smulpaapje

Traybake met kip en sinaasappel

450g aardappelschijfjes (voorgegaard)
2 tenen knoflook, grofgesneden
2 takjes rozemarijn
1-2 el olie
zout en peper

voor de sinaasappelkip

4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
rasp van 1 (schoongeboende) sinaasappel
1 teen knoflook, fijngesneden
2 takjes rozemarijn
1-2 el olijfolie
zout & peper
optioneel: partjes sinaasappel

voor de gegrilde groente

1 bos groene asperges, onderkant eraf gesneden
3 puntpaprika’s, zonder zaadlijst, in grove stukken
1el knoflook chili olie

Bakplaat met kip en groente

Marineer de kip in de sinaasappelrasp, knoflook, rozemarijn en olie. Dit kan zolang als je wilt, dus ook prima om dit alvast in de ochtend voor te bereiden. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Haal er op tijd uit, als je klaar bent om alles te gaan bereiden. Verwarm je oven voor op 200C

traybake kip voor Smulpaapje

Ovenaardappeltjes

Hussel de aardappeltjes in een kom met de kruiden en olie en spreid ze gelijkmatig uit op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Bak ze nu 20 minuten in de voorverwarmde oven, hussel halverwege om.

traybake kip aardappels Smulpaapje

Leg ze daarna naar één helft van de bakplaat en leg de kip, asperges en paprika er nu bij. Idem voor de partjes sinaasappel, als je die gebruikt. Bak nu nog 10-12 minuten en keer halverwege de kip en groente even om. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus