Sinaasappelcouscous met kip



Een frisse couscoussalade met volop groente, kip en sinaasappel. Lekker als lichte maaltijd op warme dagen.

Couscous is de nieuwe favoriet van onze kleuter. Lekkerder dan sushi én pasta spruitjes wat haar betreft. Dat zegt genoeg!

Deze couscoussalade is ideaal als snelle lichte avondmaaltijd, maar doet het ook meer dan prima als begeleider bij een barbecue. En helemaal van te voren klaar te maken, als dat niet efficiënt koken is?!

Voor 4-6 personen

200g couscous
300ml kokend water
100ml sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
½ tl kaneel
2el verse munt, fijngesneden
2el platte peterselie, fijngesneden
½ el clementine olie (via Foodelicious)
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
Maldon zout
zwarte versgemalen peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

1 courgette, in blokjes
1 grote paprika, in blokjes
1el olie
250g gare kip
rasp van 1 sinaasappel (goed boenen voor het raspen)

couscous met sinaasappel
Sinaasappelcouscous met kip

In een kom doe je de couscous en het sinaasappelsap, daar gaat het kokende water bij. Even doorroeren en met bord op de kom laten wellen tot alle vocht is opgenomen. Bestrooi daarna met kaneel, munt en peterselie erbij en goed omscheppen. Dan ook de komkommerblokjes erbij en de clementineolie erdoor scheppen. Tot slot op smaak brengen met flink wat zout en versgemalen peper. Zet even apart en laat afkoelen.

Makkelijke maaltijd met couscous

Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin de blokjes paprika en courgette in 5-8 minuten beetgaar. De reepjes gare kip erbij, vuur uitzetten en dan de sinaasappelrasp er door mengen. Doe dit, inclusief de olie, bij de afgekoelde couscous en meng goed door. Je kunt er nu eventueel nog wat verkruimeld feta over heen strooien. Proef, eventueel nog wat extra zout en/of peper en je bent klaar!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.