Sinaasappelcouscous met kip
Een frisse couscoussalade met volop groente, kip en sinaasappel. Lekker als lichte maaltijd op warme dagen.
Couscous is de nieuwe favoriet van onze kleuter. Lekkerder dan sushi én pasta spruitjes wat haar betreft. Dat zegt genoeg!
Deze couscoussalade is ideaal als snelle lichte avondmaaltijd, maar doet het ook meer dan prima als begeleider bij een barbecue. En helemaal van te voren klaar te maken, als dat niet efficiënt koken is?!
Voor 4-6 personen
200g couscous
300ml kokend water
100ml sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
½ tl kaneel
2el verse munt, fijngesneden
2el platte peterselie, fijngesneden
½ el clementine olie (via Foodelicious)
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
Maldon zout
zwarte versgemalen peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld
1 courgette, in blokjes
1 grote paprika, in blokjes
1el olie
250g gare kip
rasp van 1 sinaasappel (goed boenen voor het raspen)
Sinaasappelcouscous met kip
In een kom doe je de couscous en het sinaasappelsap, daar gaat het kokende water bij. Even doorroeren en met bord op de kom laten wellen tot alle vocht is opgenomen. Bestrooi daarna met kaneel, munt en peterselie erbij en goed omscheppen. Dan ook de komkommerblokjes erbij en de clementineolie erdoor scheppen. Tot slot op smaak brengen met flink wat zout en versgemalen peper. Zet even apart en laat afkoelen.
Makkelijke maaltijd met couscous
Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin de blokjes paprika en courgette in 5-8 minuten beetgaar. De reepjes gare kip erbij, vuur uitzetten en dan de sinaasappelrasp er door mengen. Doe dit, inclusief de olie, bij de afgekoelde couscous en meng goed door. Je kunt er nu eventueel nog wat verkruimeld feta over heen strooien. Proef, eventueel nog wat extra zout en/of peper en je bent klaar!
Gepubliceerd op 28 april 2016