Sinaasappel & kaneelmuffins



Sinaasappel & kaneelmuffins

Tja, héél vroeg wakker zijn heeft naast nadelen ook voordelen. Dat vond mijn gezin ook toen ze deze muffins, vers uit de oven, bij het ontbijt kregen en mee naar het werk konden nemen. Ze waren dan ook wel echt super lekker en in een half uurtje gemaakt. Ideetje voor dit weekend?

Voor 12 Sinaasappel & kaneelmuffins
125g suiker
1el sinaasappelrasp (ongeveer 1 sinaasappel)
250g bloem
2 ½ tl bakpoeder
mespunt zout
1tl kaneel
2 eieren
75g zonnebloemolie
120ml karnemelk
120ml sinaasappelsap
1 tl vanille
100g gedroogde abrikozen, fijngesneden
optioneel: plakjes verse vijgen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik

Zo maak je de sinaasappel & kaneelmuffins

Meng de suiker met de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, sinaasappelsap en vanille. Kluts daar de eieren in los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort. Mix er dan de abrikozenstukjes door.

Ontbijtmuffins

Verdeel het beslag over de holtes van je muffinblik. Op de bovenkant van iedere muffin leg je een plakje verse vijg, als je wilt. Ik gebruik een siliconenblik, dat niet ingevet hoeft te worden. Je kunt ook altijd papieren vormpjes erin zetten. Bak de muffins in de voorverwarmde oven 20-22 minuten. Laat even in het blik afkoelen voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.