Sinaasappel & kaneelmuffins



Sinaasappel & kaneelmuffins

Tja, héél vroeg wakker zijn heeft naast nadelen ook voordelen. Dat vond mijn gezin ook toen ze deze muffins, vers uit de oven, bij het ontbijt kregen en mee naar het werk konden nemen. Ze waren dan ook wel echt super lekker en in een half uurtje gemaakt. Ideetje voor dit weekend?

Voor 12 Sinaasappel & kaneelmuffins
125g suiker
1el sinaasappelrasp (ongeveer 1 sinaasappel)
250g bloem
2 ½ tl bakpoeder
mespunt zout
1tl kaneel
2 eieren
75g zonnebloemolie
120ml karnemelk
120ml sinaasappelsap
1 tl vanille
100g gedroogde abrikozen, fijngesneden
optioneel: plakjes verse vijgen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik

Zo maak je de sinaasappel & kaneelmuffins

Meng de suiker met de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, sinaasappelsap en vanille. Kluts daar de eieren in los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort. Mix er dan de abrikozenstukjes door.

Ontbijtmuffins

Verdeel het beslag over de holtes van je muffinblik. Op de bovenkant van iedere muffin leg je een plakje verse vijg, als je wilt. Ik gebruik een siliconenblik, dat niet ingevet hoeft te worden. Je kunt ook altijd papieren vormpjes erin zetten. Bak de muffins in de voorverwarmde oven 20-22 minuten. Laat even in het blik afkoelen voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.