Sinaasappel & kaneelmuffins

Sinaasappel & kaneelmuffins
Tja, héél vroeg wakker zijn heeft naast nadelen ook voordelen. Dat vond mijn gezin ook toen ze deze muffins, vers uit de oven, bij het ontbijt kregen en mee naar het werk konden nemen. Ze waren dan ook wel echt super lekker en in een half uurtje gemaakt. Ideetje voor dit weekend?
Voor 12 Sinaasappel & kaneelmuffins
125g suiker
1el sinaasappelrasp (ongeveer 1 sinaasappel)
250g bloem
2 ½ tl bakpoeder
mespunt zout
1tl kaneel
2 eieren
75g zonnebloemolie
120ml karnemelk
120ml sinaasappelsap
1 tl vanille
100g gedroogde abrikozen, fijngesneden
optioneel: plakjes verse vijgen
Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik
Zo maak je de sinaasappel & kaneelmuffins
Meng de suiker met de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, sinaasappelsap en vanille. Kluts daar de eieren in los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort. Mix er dan de abrikozenstukjes door.
Ontbijtmuffins
Verdeel het beslag over de holtes van je muffinblik. Op de bovenkant van iedere muffin leg je een plakje verse vijg, als je wilt. Ik gebruik een siliconenblik, dat niet ingevet hoeft te worden. Je kunt ook altijd papieren vormpjes erin zetten. Bak de muffins in de voorverwarmde oven 20-22 minuten. Laat even in het blik afkoelen voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!
Gepubliceerd op 3 oktober 2018