Sinaasappel & kaneelmuffins



Sinaasappel & kaneelmuffins

Tja, héél vroeg wakker zijn heeft naast nadelen ook voordelen. Dat vond mijn gezin ook toen ze deze muffins, vers uit de oven, bij het ontbijt kregen en mee naar het werk konden nemen. Ze waren dan ook wel echt super lekker en in een half uurtje gemaakt. Ideetje voor dit weekend?

Voor 12 Sinaasappel & kaneelmuffins
125g suiker
1el sinaasappelrasp (ongeveer 1 sinaasappel)
250g bloem
2 ½ tl bakpoeder
mespunt zout
1tl kaneel
2 eieren
75g zonnebloemolie
120ml karnemelk
120ml sinaasappelsap
1 tl vanille
100g gedroogde abrikozen, fijngesneden
optioneel: plakjes verse vijgen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik

Zo maak je de sinaasappel & kaneelmuffins

Meng de suiker met de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, sinaasappelsap en vanille. Kluts daar de eieren in los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort. Mix er dan de abrikozenstukjes door.

Ontbijtmuffins

Verdeel het beslag over de holtes van je muffinblik. Op de bovenkant van iedere muffin leg je een plakje verse vijg, als je wilt. Ik gebruik een siliconenblik, dat niet ingevet hoeft te worden. Je kunt ook altijd papieren vormpjes erin zetten. Bak de muffins in de voorverwarmde oven 20-22 minuten. Laat even in het blik afkoelen voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.