Salsa met watermeloen & mango



Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.

Wat een salsa met name is zijn heel veel rauwe ingrediënten die fijn gesneden worden en samen een ‘saus’ vormen. Met het oog op de zomer koos ik voor wat frisse en zomerse ingrediënten, die samen met een simpele dressing een geweldig lekkere salsa opleveren.

Die salsa met watermeloen en mango is echt mega veelzijdig. Je kunt ‘m bij de borrel serveren, samen met nacho’s. Of serveer de salsa als topping van je gegrilde steak of vis. Juist doordat in deze salsa ook een klein beetje pit zit door de jalapeño krijg je de perfecte balans in je salsa. Fris, zoet, knapperig, pittig. Alles wat lekker is dus!

salsa watermeloen mango

Je kunt deze salsa met watermeloen en mango prima voorbereiden. Hoe langer ‘ie staat, hoe meer smaken samenkomen. Er komt wel behoorlijk wat vocht vrij naar verloop van tijd, want in de salsa zit naast watermeloen en mango ook tomaat. Dat vocht kun je prima afgieten, je salsa blijft hoe dan ook lekker!

Goed, laten we wat gaan snijden en deze heerlijke salsa met watermeloen en mango maken. Oh ja, je maakt echt een behoorlijke hoeveelheid, dus nodig vrienden uit en geniet van je zelfgemaakte salsa!

Voor een grote kom salsa

1 kleine watermeloen, fijn gesneden (ongeveer 500 gram)
1 rijpe, maar nog wel een beetje stevige mango, fijn gesneden
150 gram cherry tomaatjes, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesnipperd
30 gram koriander, fijn gesneden
1 jalapeño, fijn gesneden (of een andere chili peper die je lekker vindt)
zout & peper

Voor de dressing

3-4 limoenen, alleen het sap (ongeveer 50 ml)
2 el suiker
1 el sriracha
1- 1 ½ el vissaus

salsa voor gegrild vlees van de bbq

Salsa met watermeloen & mango

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing en proef. Pittiger? Dan wat sriracha erbij? Te pittig, dan wat extra suiker of vissaus. Als je de perfecte balans hebt gevonden giet je dit bij de salsa. Goed mengen en laten staan tot je het wilt serveren.

Wij aten de salsa onder meer met nacho’s bij de borrel. Maar op een gegrilde ribeye van de barbecue was het ook echt héél lekker!

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!