Salsa met watermeloen & mango



Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.

Wat een salsa met name is zijn heel veel rauwe ingrediënten die fijn gesneden worden en samen een ‘saus’ vormen. Met het oog op de zomer koos ik voor wat frisse en zomerse ingrediënten, die samen met een simpele dressing een geweldig lekkere salsa opleveren.

Die salsa met watermeloen en mango is echt mega veelzijdig. Je kunt ‘m bij de borrel serveren, samen met nacho’s. Of serveer de salsa als topping van je gegrilde steak of vis. Juist doordat in deze salsa ook een klein beetje pit zit door de jalapeño krijg je de perfecte balans in je salsa. Fris, zoet, knapperig, pittig. Alles wat lekker is dus!

salsa watermeloen mango

Je kunt deze salsa met watermeloen en mango prima voorbereiden. Hoe langer ‘ie staat, hoe meer smaken samenkomen. Er komt wel behoorlijk wat vocht vrij naar verloop van tijd, want in de salsa zit naast watermeloen en mango ook tomaat. Dat vocht kun je prima afgieten, je salsa blijft hoe dan ook lekker!

Goed, laten we wat gaan snijden en deze heerlijke salsa met watermeloen en mango maken. Oh ja, je maakt echt een behoorlijke hoeveelheid, dus nodig vrienden uit en geniet van je zelfgemaakte salsa!

Voor een grote kom salsa

1 kleine watermeloen, fijn gesneden (ongeveer 500 gram)
1 rijpe, maar nog wel een beetje stevige mango, fijn gesneden
150 gram cherry tomaatjes, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesnipperd
30 gram koriander, fijn gesneden
1 jalapeño, fijn gesneden (of een andere chili peper die je lekker vindt)
zout & peper

Voor de dressing

3-4 limoenen, alleen het sap (ongeveer 50 ml)
2 el suiker
1 el sriracha
1- 1 ½ el vissaus

salsa voor gegrild vlees van de bbq

Salsa met watermeloen & mango

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing en proef. Pittiger? Dan wat sriracha erbij? Te pittig, dan wat extra suiker of vissaus. Als je de perfecte balans hebt gevonden giet je dit bij de salsa. Goed mengen en laten staan tot je het wilt serveren.

Wij aten de salsa onder meer met nacho’s bij de borrel. Maar op een gegrilde ribeye van de barbecue was het ook echt héél lekker!

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.