Salsa met watermeloen & mango



Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.

Wat een salsa met name is zijn heel veel rauwe ingrediënten die fijn gesneden worden en samen een ‘saus’ vormen. Met het oog op de zomer koos ik voor wat frisse en zomerse ingrediënten, die samen met een simpele dressing een geweldig lekkere salsa opleveren.

Die salsa met watermeloen en mango is echt mega veelzijdig. Je kunt ‘m bij de borrel serveren, samen met nacho’s. Of serveer de salsa als topping van je gegrilde steak of vis. Juist doordat in deze salsa ook een klein beetje pit zit door de jalapeño krijg je de perfecte balans in je salsa. Fris, zoet, knapperig, pittig. Alles wat lekker is dus!

salsa watermeloen mango

Je kunt deze salsa met watermeloen en mango prima voorbereiden. Hoe langer ‘ie staat, hoe meer smaken samenkomen. Er komt wel behoorlijk wat vocht vrij naar verloop van tijd, want in de salsa zit naast watermeloen en mango ook tomaat. Dat vocht kun je prima afgieten, je salsa blijft hoe dan ook lekker!

Goed, laten we wat gaan snijden en deze heerlijke salsa met watermeloen en mango maken. Oh ja, je maakt echt een behoorlijke hoeveelheid, dus nodig vrienden uit en geniet van je zelfgemaakte salsa!

Voor een grote kom salsa

1 kleine watermeloen, fijn gesneden (ongeveer 500 gram)
1 rijpe, maar nog wel een beetje stevige mango, fijn gesneden
150 gram cherry tomaatjes, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesnipperd
30 gram koriander, fijn gesneden
1 jalapeño, fijn gesneden (of een andere chili peper die je lekker vindt)
zout & peper

Voor de dressing

3-4 limoenen, alleen het sap (ongeveer 50 ml)
2 el suiker
1 el sriracha
1- 1 ½ el vissaus

salsa voor gegrild vlees van de bbq

Salsa met watermeloen & mango

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing en proef. Pittiger? Dan wat sriracha erbij? Te pittig, dan wat extra suiker of vissaus. Als je de perfecte balans hebt gevonden giet je dit bij de salsa. Goed mengen en laten staan tot je het wilt serveren.

Wij aten de salsa onder meer met nacho’s bij de borrel. Maar op een gegrilde ribeye van de barbecue was het ook echt héél lekker!

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!