Salsa met watermeloen & mango



Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.

Wat een salsa met name is zijn heel veel rauwe ingrediënten die fijn gesneden worden en samen een ‘saus’ vormen. Met het oog op de zomer koos ik voor wat frisse en zomerse ingrediënten, die samen met een simpele dressing een geweldig lekkere salsa opleveren.

Die salsa met watermeloen en mango is echt mega veelzijdig. Je kunt ‘m bij de borrel serveren, samen met nacho’s. Of serveer de salsa als topping van je gegrilde steak of vis. Juist doordat in deze salsa ook een klein beetje pit zit door de jalapeño krijg je de perfecte balans in je salsa. Fris, zoet, knapperig, pittig. Alles wat lekker is dus!

salsa watermeloen mango

Je kunt deze salsa met watermeloen en mango prima voorbereiden. Hoe langer ‘ie staat, hoe meer smaken samenkomen. Er komt wel behoorlijk wat vocht vrij naar verloop van tijd, want in de salsa zit naast watermeloen en mango ook tomaat. Dat vocht kun je prima afgieten, je salsa blijft hoe dan ook lekker!

Goed, laten we wat gaan snijden en deze heerlijke salsa met watermeloen en mango maken. Oh ja, je maakt echt een behoorlijke hoeveelheid, dus nodig vrienden uit en geniet van je zelfgemaakte salsa!

Voor een grote kom salsa

1 kleine watermeloen, fijn gesneden (ongeveer 500 gram)
1 rijpe, maar nog wel een beetje stevige mango, fijn gesneden
150 gram cherry tomaatjes, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesnipperd
30 gram koriander, fijn gesneden
1 jalapeño, fijn gesneden (of een andere chili peper die je lekker vindt)
zout & peper

Voor de dressing

3-4 limoenen, alleen het sap (ongeveer 50 ml)
2 el suiker
1 el sriracha
1- 1 ½ el vissaus

salsa voor gegrild vlees van de bbq

Salsa met watermeloen & mango

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing en proef. Pittiger? Dan wat sriracha erbij? Te pittig, dan wat extra suiker of vissaus. Als je de perfecte balans hebt gevonden giet je dit bij de salsa. Goed mengen en laten staan tot je het wilt serveren.

Wij aten de salsa onder meer met nacho’s bij de borrel. Maar op een gegrilde ribeye van de barbecue was het ook echt héél lekker!

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!