Salade met wilde perzik en Parmaham



Een verrassend lekkere en makkelijke zomerse salade met wilde perzik en Parmaham. Lekker glas wijn erbij. Niks meer aan doen!

Of je deze salade nu eet als lunch, of misschien wel als salade bij de BBQ, je combineert het lekkerste van zoet en zout op één groot bord, met als finishing touch de romige mozzarella. Yum!

Dit is zo’n salade die je deze zomer nog regelmatig gaat maken. De combinatie van perzik en Parmaham is overigens ook goed te variëren. Kies in plaats van wilde perzik bijvoorbeeld voor verse abrikozen. En qua ham is iedere rauwe ham een goede keuze. Net wat je lekker vindt.

Als maaltijd voor 2 personen

1 zakje gemengde sla met rucola (à 200 gram)
halverijpe  avocado, in dunne reepjes
1 bol buffel mozzarella, in stukken gescheurd
2x wilde perzik, in stukjes gesneden
4 – 6 plakjes Parmaham, gescheurd
zwarte (Taggiasche) olijven, zo veel als je wilt
versgemalen zwarte peper & Maldon zeezout
1el extra vierge olijfolie
1el balsamico met bloedsinaasappel (via Foodelicious)

Salade met wilde perzik & Parmaham

Op een groot bord gaat de salade en daarover heen verdeel je alle andere ingrediënten. Breng op smaak met zout & peper en verdeel de olijfolie en balsamico erover heen.

Meteen eten, met wat lekker knapperig vers brood. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 14 juli 2019


1 reactie

  1. Jela schreef:

    Oeoeoeoe, deze bewaar ik voor als de zon weer volop schijnt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.