Salade met wilde perzik en Parmaham



Een verrassend lekkere en makkelijke zomerse salade met wilde perzik en Parmaham. Lekker glas wijn erbij. Niks meer aan doen!

Of je deze salade nu eet als lunch, of misschien wel als salade bij de BBQ, je combineert het lekkerste van zoet en zout op één groot bord, met als finishing touch de romige mozzarella. Yum!

Dit is zo’n salade die je deze zomer nog regelmatig gaat maken. De combinatie van perzik en Parmaham is overigens ook goed te variëren. Kies in plaats van wilde perzik bijvoorbeeld voor verse abrikozen. En qua ham is iedere rauwe ham een goede keuze. Net wat je lekker vindt.

Als maaltijd voor 2 personen

1 zakje gemengde sla met rucola (à 200 gram)
halverijpe  avocado, in dunne reepjes
1 bol buffel mozzarella, in stukken gescheurd
2x wilde perzik, in stukjes gesneden
4 – 6 plakjes Parmaham, gescheurd
zwarte (Taggiasche) olijven, zo veel als je wilt
versgemalen zwarte peper & Maldon zeezout
1el extra vierge olijfolie
1el balsamico met bloedsinaasappel (via Foodelicious)

Salade met wilde perzik & Parmaham

Op een groot bord gaat de salade en daarover heen verdeel je alle andere ingrediënten. Breng op smaak met zout & peper en verdeel de olijfolie en balsamico erover heen.

Meteen eten, met wat lekker knapperig vers brood. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 14 juli 2019


1 reactie

  1. Jela schreef:

    Oeoeoeoe, deze bewaar ik voor als de zon weer volop schijnt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.