Salade met wilde perzik en Parmaham
Een verrassend lekkere en makkelijke zomerse salade met wilde perzik en Parmaham. Lekker glas wijn erbij. Niks meer aan doen!
Of je deze salade nu eet als lunch, of misschien wel als salade bij de BBQ, je combineert het lekkerste van zoet en zout op één groot bord, met als finishing touch de romige mozzarella. Yum!
Dit is zo’n salade die je deze zomer nog regelmatig gaat maken. De combinatie van perzik en Parmaham is overigens ook goed te variëren. Kies in plaats van wilde perzik bijvoorbeeld voor verse abrikozen. En qua ham is iedere rauwe ham een goede keuze. Net wat je lekker vindt.
Als maaltijd voor 2 personen
1 zakje gemengde sla met rucola (à 200 gram)
halverijpe avocado, in dunne reepjes
1 bol buffel mozzarella, in stukken gescheurd
2x wilde perzik, in stukjes gesneden
4 – 6 plakjes Parmaham, gescheurd
zwarte (Taggiasche) olijven, zo veel als je wilt
versgemalen zwarte peper & Maldon zeezout
1el extra vierge olijfolie
1el balsamico met bloedsinaasappel (via Foodelicious)
Salade met wilde perzik & Parmaham
Op een groot bord gaat de salade en daarover heen verdeel je alle andere ingrediënten. Breng op smaak met zout & peper en verdeel de olijfolie en balsamico erover heen.
Meteen eten, met wat lekker knapperig vers brood. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 14 juli 2019
1 reactie
Oeoeoeoe, deze bewaar ik voor als de zon weer volop schijnt!