Salade met perzik, mozzarella & rauwe ham

Salade met perzik, mozzarella & rauwe ham
Ook dit was een van de vele gerechten die ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk met beperkte middelen in elkaar draaide en waar we allemaal erg blij van werden. Zeker op warme(re) dagen is dit zo’n salade waar alles in zit en die je zonder moeite op tafel zet. Wat vers brood erbij en klaar ben je!
voor 4 personen
250g gemengde sla
4 wilde perziken (of gebruik nectarines), in grove stukken
100g rauwe ham, ik gebruikte Schwarzwalder Schinken
1 bol (buffel) mozzarella
250g cherrytomaatjes, gehalveerd
extra vierge olijfolie
fruitazijn, ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious
zout & peper
voor erbij: vers brood & roomboter
Snelle maaltijdsalade
Meng de sla met de tomaatjes en breng op smaak met olijfolie, beetje azijn, zout en peper. Daarover heen verdeel je de stukjes perzik. Trek de mozzarella in grove stukken en verdeel ook die over de salade. Tot slot de rauwe ham – ik verwijder in dit geval wel altijd het vetrandje – erover verdelen, vers brood erbij en klaar ben je!
Gegrild fruit
Heb je tijd en zin, dan is het éxtra lekker om het fruit kort te grillen. Dat kan in een (gril)pan of op de barbecue.
Dit is zoals de salade eruit zag toen ik ‘m maakte in Oostenrijk
Gepubliceerd op 2 augustus 2017