Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip
Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
De kip marineer je even in wat harissa, wat zorgt voor een rokerige smaak met pit maar waar niet meteen je mond van in de fik vliegt.
Dat marineren in harissa kan prima al de avond of ochtend voor je de salade wilt maken.
Daarna is het een kwestie van een lekkere gemengde salade, Parmezaan snippers en je favoriete olijfolie. Zout en peper erover en je bent al klaar.
Heb je verder nog groente in huis liggen die op moeten, schroom niet om die toe te voegen. Je salade wordt er alleen maar lekkerder van!
Maaltijdsalade voor 2 personen
2 kippendijen
1 el harissa (Souq, bij AH)
1 el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
2 el olijfolie
gemalen zwarte peper
1 grote zak salade naar keuze,
schaafsels Parmezaanse kaas
optioneel: croutons
Snelle maaltijdsalade met gegrilde kip
Marineer de kip en laat zo lang mogelijk staan. Verhit een grillpan (of de barbecue) en gril de kip om en om in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en snijd in repen.
Mix je salade met een lekkere scheut van je favoriete olijfolie. Doe dit alles in een diep bord en leg er de gegrilde kip op.
Garneer met schaafsels Parmezaanse kaas en croutons (als je wilt) en besprenkel met nog wat sinaasappelsap. Enjoy!
Gepubliceerd op 25 januari 2022