Saag Paneer uit The Curry Guy easy



Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Saag Paneer_Curry Guy Smulpaapje

Voor vier personen, als groentegerecht

1 pak diepvries bladspinazie á 450g, ontdooid en goed uitgeknepen
1 verpakking Paneer (á 225g van Appetina)
zonnebloemolie
1tl komijnzaad
1tl chilipoeder (ik gebruikte ½ tl cayenne)
1tl kurkumapoeder
4 tenen knoflook, fijngehakt
2el (Griekse) yoghurt
zout & peper

voor de Paneer marinade
½ tl kurkumapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout
1tl zonnebloemolie

voor erbij: gele kokosrijst en Naan

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Snijd de paneer in blokjes en prik die in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de marinade en hussel de paneer er door. Je kunt dit prima de ochtend van tevoren al doen. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak.

Zo bak je paneer

Bak de paneer, als je zover bent, in ongeveer 3 eetlepels olie, in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de paneer goudbruin is zet je ’t apart. In een andere pan gaat nu nog een eetlepel olie. Hierin gaat de komijn, die je 30 seconde door de olie roert. Dan de chili en kurkuma erbij, als ook de knoflook die je fruit tot ‘ie goudbruin is. Niet te lang want dan wordt de knoflook bitter.

Vegetarisch indiaas gerecht met spinazie

Dan de spinazie erbij en goed warm laten worden, terwijl je alles doorschept. Voeg de gebakken paneer toe en breng op smaak met zout & peper. Tot slot roer je de yoghurt erdoor. Serveer met de rijst & Naan. Ook lekker is de zoetere Peshawari Naan, die ik maakte uit het vorige boek van de Curry Guy.
 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!