Saag Paneer uit The Curry Guy easy



Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Saag Paneer_Curry Guy Smulpaapje

Voor vier personen, als groentegerecht

1 pak diepvries bladspinazie á 450g, ontdooid en goed uitgeknepen
1 verpakking Paneer (á 225g van Appetina)
zonnebloemolie
1tl komijnzaad
1tl chilipoeder (ik gebruikte ½ tl cayenne)
1tl kurkumapoeder
4 tenen knoflook, fijngehakt
2el (Griekse) yoghurt
zout & peper

voor de Paneer marinade
½ tl kurkumapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout
1tl zonnebloemolie

voor erbij: gele kokosrijst en Naan

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Snijd de paneer in blokjes en prik die in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de marinade en hussel de paneer er door. Je kunt dit prima de ochtend van tevoren al doen. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak.

Zo bak je paneer

Bak de paneer, als je zover bent, in ongeveer 3 eetlepels olie, in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de paneer goudbruin is zet je ’t apart. In een andere pan gaat nu nog een eetlepel olie. Hierin gaat de komijn, die je 30 seconde door de olie roert. Dan de chili en kurkuma erbij, als ook de knoflook die je fruit tot ‘ie goudbruin is. Niet te lang want dan wordt de knoflook bitter.

Vegetarisch indiaas gerecht met spinazie

Dan de spinazie erbij en goed warm laten worden, terwijl je alles doorschept. Voeg de gebakken paneer toe en breng op smaak met zout & peper. Tot slot roer je de yoghurt erdoor. Serveer met de rijst & Naan. Ook lekker is de zoetere Peshawari Naan, die ik maakte uit het vorige boek van de Curry Guy.
 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.