Saag Paneer uit The Curry Guy easy



Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Saag Paneer_Curry Guy Smulpaapje

Voor vier personen, als groentegerecht

1 pak diepvries bladspinazie á 450g, ontdooid en goed uitgeknepen
1 verpakking Paneer (á 225g van Appetina)
zonnebloemolie
1tl komijnzaad
1tl chilipoeder (ik gebruikte ½ tl cayenne)
1tl kurkumapoeder
4 tenen knoflook, fijngehakt
2el (Griekse) yoghurt
zout & peper

voor de Paneer marinade
½ tl kurkumapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout
1tl zonnebloemolie

voor erbij: gele kokosrijst en Naan

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Snijd de paneer in blokjes en prik die in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de marinade en hussel de paneer er door. Je kunt dit prima de ochtend van tevoren al doen. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak.

Zo bak je paneer

Bak de paneer, als je zover bent, in ongeveer 3 eetlepels olie, in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de paneer goudbruin is zet je ’t apart. In een andere pan gaat nu nog een eetlepel olie. Hierin gaat de komijn, die je 30 seconde door de olie roert. Dan de chili en kurkuma erbij, als ook de knoflook die je fruit tot ‘ie goudbruin is. Niet te lang want dan wordt de knoflook bitter.

Vegetarisch indiaas gerecht met spinazie

Dan de spinazie erbij en goed warm laten worden, terwijl je alles doorschept. Voeg de gebakken paneer toe en breng op smaak met zout & peper. Tot slot roer je de yoghurt erdoor. Serveer met de rijst & Naan. Ook lekker is de zoetere Peshawari Naan, die ik maakte uit het vorige boek van de Curry Guy.
 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!