Saag Paneer uit The Curry Guy easy



Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Saag Paneer_Curry Guy Smulpaapje

Voor vier personen, als groentegerecht

1 pak diepvries bladspinazie á 450g, ontdooid en goed uitgeknepen
1 verpakking Paneer (á 225g van Appetina)
zonnebloemolie
1tl komijnzaad
1tl chilipoeder (ik gebruikte ½ tl cayenne)
1tl kurkumapoeder
4 tenen knoflook, fijngehakt
2el (Griekse) yoghurt
zout & peper

voor de Paneer marinade
½ tl kurkumapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout
1tl zonnebloemolie

voor erbij: gele kokosrijst en Naan

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Snijd de paneer in blokjes en prik die in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de marinade en hussel de paneer er door. Je kunt dit prima de ochtend van tevoren al doen. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak.

Zo bak je paneer

Bak de paneer, als je zover bent, in ongeveer 3 eetlepels olie, in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de paneer goudbruin is zet je ’t apart. In een andere pan gaat nu nog een eetlepel olie. Hierin gaat de komijn, die je 30 seconde door de olie roert. Dan de chili en kurkuma erbij, als ook de knoflook die je fruit tot ‘ie goudbruin is. Niet te lang want dan wordt de knoflook bitter.

Vegetarisch indiaas gerecht met spinazie

Dan de spinazie erbij en goed warm laten worden, terwijl je alles doorschept. Voeg de gebakken paneer toe en breng op smaak met zout & peper. Tot slot roer je de yoghurt erdoor. Serveer met de rijst & Naan. Ook lekker is de zoetere Peshawari Naan, die ik maakte uit het vorige boek van de Curry Guy.
 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.