Ruby chocolate chips cookies



Het is best al weer even geleden dat ik samen met onze dochter koekjes bakte. Maar een zondag of een dag in de vakantie is daar altijd het perfecte moment voor. We hadden nog een potje ruby chocolate chips staan die ze graag wilde gebruiken.

Ruby chocolade is een roze chocola, die iets frisser is en wat weg heeft van frambozen. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan iedere andere chocola die je lekker vindt natuurlijk ook!

Ruby chocolate chip cookies

voor ongeveer 2 bakplaten vol
125g zachte boter
200g kristalsuiker
100g geprakte banaan
1 ei
225g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g ruby chocolate chips (+ wat extra) *
rasp van 1 limoen

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 175C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier

*je kunt ook een reep chocola naar smaak in grove chuncks hakken, als je geen chocolate chips kunt vinden.

Chocolate chip cookies

Mix ze zachte boter met de suiker tot alles is opgenomen (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de banaan en daarna het ei toe en mix tot een glad geheel. Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, een snuf zout en de limoenrasp en doe dat in twee keer bij het boter/suikermengsel tot alles is opgenomen. Tot slot meng je er de chocolate chips door.

Samen koekjes bakken

Met een lepel haal je wat beslag uit de kom. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, want ze lopen in de warme oven nog heel wat uit. Als je er max 3 op een rijtje op je bakplaat legt komt het goed. Ik heb de plaat nog even een kwartiertje in de koelkast gezet, omdat de boter inmiddels wel héél zacht was geworden. Dat ging prima. Bak de koekjes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf in de buurt, want hoe lang ze daadwerkelijk bakken kan per oven enorm verschillen.

Haal ze heel voorzichtig (ze zijn nog zacht namelijk) met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Het zijn uiteindelijk geen knapperige, maar een beetje chewy cookies. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Eventueel beslag dat je over hebt kun je invriezen. Bewaar evt. koekjes die overblijven luchtdicht in een trommel, maximaal 2 dagen.

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…