Ruby chocolate chips cookies



Het is best al weer even geleden dat ik samen met onze dochter koekjes bakte. Maar een zondag of een dag in de vakantie is daar altijd het perfecte moment voor. We hadden nog een potje ruby chocolate chips staan die ze graag wilde gebruiken.

Ruby chocolade is een roze chocola, die iets frisser is en wat weg heeft van frambozen. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan iedere andere chocola die je lekker vindt natuurlijk ook!

Ruby chocolate chip cookies

voor ongeveer 2 bakplaten vol
125g zachte boter
200g kristalsuiker
100g geprakte banaan
1 ei
225g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g ruby chocolate chips (+ wat extra) *
rasp van 1 limoen

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 175C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier

*je kunt ook een reep chocola naar smaak in grove chuncks hakken, als je geen chocolate chips kunt vinden.

Chocolate chip cookies

Mix ze zachte boter met de suiker tot alles is opgenomen (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de banaan en daarna het ei toe en mix tot een glad geheel. Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, een snuf zout en de limoenrasp en doe dat in twee keer bij het boter/suikermengsel tot alles is opgenomen. Tot slot meng je er de chocolate chips door.

Samen koekjes bakken

Met een lepel haal je wat beslag uit de kom. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, want ze lopen in de warme oven nog heel wat uit. Als je er max 3 op een rijtje op je bakplaat legt komt het goed. Ik heb de plaat nog even een kwartiertje in de koelkast gezet, omdat de boter inmiddels wel héél zacht was geworden. Dat ging prima. Bak de koekjes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf in de buurt, want hoe lang ze daadwerkelijk bakken kan per oven enorm verschillen.

Haal ze heel voorzichtig (ze zijn nog zacht namelijk) met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Het zijn uiteindelijk geen knapperige, maar een beetje chewy cookies. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Eventueel beslag dat je over hebt kun je invriezen. Bewaar evt. koekjes die overblijven luchtdicht in een trommel, maximaal 2 dagen.

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.