Ruby chocolate chips cookies



Het is best al weer even geleden dat ik samen met onze dochter koekjes bakte. Maar een zondag of een dag in de vakantie is daar altijd het perfecte moment voor. We hadden nog een potje ruby chocolate chips staan die ze graag wilde gebruiken.

Ruby chocolade is een roze chocola, die iets frisser is en wat weg heeft van frambozen. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan iedere andere chocola die je lekker vindt natuurlijk ook!

Ruby chocolate chip cookies

voor ongeveer 2 bakplaten vol
125g zachte boter
200g kristalsuiker
100g geprakte banaan
1 ei
225g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g ruby chocolate chips (+ wat extra) *
rasp van 1 limoen

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 175C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier

*je kunt ook een reep chocola naar smaak in grove chuncks hakken, als je geen chocolate chips kunt vinden.

Chocolate chip cookies

Mix ze zachte boter met de suiker tot alles is opgenomen (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de banaan en daarna het ei toe en mix tot een glad geheel. Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, een snuf zout en de limoenrasp en doe dat in twee keer bij het boter/suikermengsel tot alles is opgenomen. Tot slot meng je er de chocolate chips door.

Samen koekjes bakken

Met een lepel haal je wat beslag uit de kom. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, want ze lopen in de warme oven nog heel wat uit. Als je er max 3 op een rijtje op je bakplaat legt komt het goed. Ik heb de plaat nog even een kwartiertje in de koelkast gezet, omdat de boter inmiddels wel héél zacht was geworden. Dat ging prima. Bak de koekjes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf in de buurt, want hoe lang ze daadwerkelijk bakken kan per oven enorm verschillen.

Haal ze heel voorzichtig (ze zijn nog zacht namelijk) met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Het zijn uiteindelijk geen knapperige, maar een beetje chewy cookies. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Eventueel beslag dat je over hebt kun je invriezen. Bewaar evt. koekjes die overblijven luchtdicht in een trommel, maximaal 2 dagen.

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!