Ruby chocolate chips cookies



Het is best al weer even geleden dat ik samen met onze dochter koekjes bakte. Maar een zondag of een dag in de vakantie is daar altijd het perfecte moment voor. We hadden nog een potje ruby chocolate chips staan die ze graag wilde gebruiken.

Ruby chocolade is een roze chocola, die iets frisser is en wat weg heeft van frambozen. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan iedere andere chocola die je lekker vindt natuurlijk ook!

Ruby chocolate chip cookies

voor ongeveer 2 bakplaten vol
125g zachte boter
200g kristalsuiker
100g geprakte banaan
1 ei
225g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g ruby chocolate chips (+ wat extra) *
rasp van 1 limoen

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 175C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier

*je kunt ook een reep chocola naar smaak in grove chuncks hakken, als je geen chocolate chips kunt vinden.

Chocolate chip cookies

Mix ze zachte boter met de suiker tot alles is opgenomen (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de banaan en daarna het ei toe en mix tot een glad geheel. Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, een snuf zout en de limoenrasp en doe dat in twee keer bij het boter/suikermengsel tot alles is opgenomen. Tot slot meng je er de chocolate chips door.

Samen koekjes bakken

Met een lepel haal je wat beslag uit de kom. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, want ze lopen in de warme oven nog heel wat uit. Als je er max 3 op een rijtje op je bakplaat legt komt het goed. Ik heb de plaat nog even een kwartiertje in de koelkast gezet, omdat de boter inmiddels wel héél zacht was geworden. Dat ging prima. Bak de koekjes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf in de buurt, want hoe lang ze daadwerkelijk bakken kan per oven enorm verschillen.

Haal ze heel voorzichtig (ze zijn nog zacht namelijk) met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Het zijn uiteindelijk geen knapperige, maar een beetje chewy cookies. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Eventueel beslag dat je over hebt kun je invriezen. Bewaar evt. koekjes die overblijven luchtdicht in een trommel, maximaal 2 dagen.

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.