Ruby chocolate chips cookies



Het is best al weer even geleden dat ik samen met onze dochter koekjes bakte. Maar een zondag of een dag in de vakantie is daar altijd het perfecte moment voor. We hadden nog een potje ruby chocolate chips staan die ze graag wilde gebruiken.

Ruby chocolade is een roze chocola, die iets frisser is en wat weg heeft van frambozen. Mocht je die niet kunnen vinden, dan kan iedere andere chocola die je lekker vindt natuurlijk ook!

Ruby chocolate chip cookies

voor ongeveer 2 bakplaten vol
125g zachte boter
200g kristalsuiker
100g geprakte banaan
1 ei
225g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g ruby chocolate chips (+ wat extra) *
rasp van 1 limoen

verder nodig: mixer – oven voorverwarmen op 175C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier

*je kunt ook een reep chocola naar smaak in grove chuncks hakken, als je geen chocolate chips kunt vinden.

Chocolate chip cookies

Mix ze zachte boter met de suiker tot alles is opgenomen (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de banaan en daarna het ei toe en mix tot een glad geheel. Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, een snuf zout en de limoenrasp en doe dat in twee keer bij het boter/suikermengsel tot alles is opgenomen. Tot slot meng je er de chocolate chips door.

Samen koekjes bakken

Met een lepel haal je wat beslag uit de kom. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag, want ze lopen in de warme oven nog heel wat uit. Als je er max 3 op een rijtje op je bakplaat legt komt het goed. Ik heb de plaat nog even een kwartiertje in de koelkast gezet, omdat de boter inmiddels wel héél zacht was geworden. Dat ging prima. Bak de koekjes in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf in de buurt, want hoe lang ze daadwerkelijk bakken kan per oven enorm verschillen.

Haal ze heel voorzichtig (ze zijn nog zacht namelijk) met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Het zijn uiteindelijk geen knapperige, maar een beetje chewy cookies. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Eventueel beslag dat je over hebt kun je invriezen. Bewaar evt. koekjes die overblijven luchtdicht in een trommel, maximaal 2 dagen.

Gepubliceerd op 25 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.