Roze koeken van Karin Luiten



Twee A4tjes aan recepten uit ‘Lekker Uitpakken‘, het kinderkookboek van Karin Luiten, schreef onze dochter op nadat ze ‘had doorgelezen. Deze roze bramenkoeken moésten ook gemaakt worden. Dus dat deden we.

Ze zien er poepiesjiek uit, maar zijn eigenlijk heel eenvoudig te maken. En hoe gezellig om samen een uurtje in de keuken door te brengen. En ja, proeven als ze klaar zijn is een minstens zo belangrijke taak!

roze bramenkoeken_2020

Voor 12 stuks

110g bloem
100g zachte boter
80g suiker
2 eieren
1 citroen, alleen de rasp
snuf zout

Voor het glazuur

1 doosje bramen
100g poedersuiker

Verder nodig: muffinblik (ingevet), mixer, theezeefje – oven voorverwarmen op 160C

Beslag voor de roze koeken

Mix boter en suiker 5 minuten tot het zacht en romig is. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de citroenrasp door het mengsel. In een aparte kom meng je bloem met zout. Zeef dit bij het botermengsel en roer het er door heen tot je een egaal beslag hebt.

Koeken, geen cakjes

Verdeel het beslag over de vormpjes. Leg er dan een vel bakpapier op en een bord of platte plaat. Hiermee voorkom je dat ze gaan rijzen, het moeten tenslotte koeken worden. Bak ze 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan bakplaat en bakpapier eraf en laat ze nog 2-3 bakken voor een beetje kleur. Maar niet langer, anders worden het droge koeken.

Roze bramenkoeken

Haal de bakplaat uit de oven en laat de cakejes nu, op een rooster, helemaal afkoelen. Maar dan ook echt helemaal, anders loopt het glazuur straks uit. Voor dat glazuur prak je 4 bramen fijn in een theezeefje en vang je het vocht dat eruit komt op. Meng dat met de poedersuiker, tot een stevig donkerroze glazuur. De hoeveelheid sap die je hiervoor nodig hebt van variëren. Te dik, iets meer sap/bramen prakken. Te dun, iets meer poedersuiker.

rozebramenkoeken Smulpaapje
dit waren ze de eerste keer dat we ze maakten in 2016

Kinderen pakken uit met roze koeken!

Met de achterkant van een lepel strijk je het glazuur voorzichtig over de bovenkant van de afgekoelde koek. In het midden een braam ter decoratie en dan het glazuur laten opstijven. Wie niet kan wachten neemt gewoon, net als wij, meteen een hap 😉

Gepubliceerd op 17 april 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!