Roze koeken van Karin Luiten



Twee A4tjes aan recepten uit ‘Lekker Uitpakken‘, het kinderkookboek van Karin Luiten, schreef onze dochter op nadat ze ‘had doorgelezen. Deze roze bramenkoeken moésten ook gemaakt worden. Dus dat deden we.

Ze zien er poepiesjiek uit, maar zijn eigenlijk heel eenvoudig te maken. En hoe gezellig om samen een uurtje in de keuken door te brengen. En ja, proeven als ze klaar zijn is een minstens zo belangrijke taak!

roze bramenkoeken_2020

Voor 12 stuks

110g bloem
100g zachte boter
80g suiker
2 eieren
1 citroen, alleen de rasp
snuf zout

Voor het glazuur

1 doosje bramen
100g poedersuiker

Verder nodig: muffinblik (ingevet), mixer, theezeefje – oven voorverwarmen op 160C

Beslag voor de roze koeken

Mix boter en suiker 5 minuten tot het zacht en romig is. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de citroenrasp door het mengsel. In een aparte kom meng je bloem met zout. Zeef dit bij het botermengsel en roer het er door heen tot je een egaal beslag hebt.

Koeken, geen cakjes

Verdeel het beslag over de vormpjes. Leg er dan een vel bakpapier op en een bord of platte plaat. Hiermee voorkom je dat ze gaan rijzen, het moeten tenslotte koeken worden. Bak ze 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan bakplaat en bakpapier eraf en laat ze nog 2-3 bakken voor een beetje kleur. Maar niet langer, anders worden het droge koeken.

Roze bramenkoeken

Haal de bakplaat uit de oven en laat de cakejes nu, op een rooster, helemaal afkoelen. Maar dan ook echt helemaal, anders loopt het glazuur straks uit. Voor dat glazuur prak je 4 bramen fijn in een theezeefje en vang je het vocht dat eruit komt op. Meng dat met de poedersuiker, tot een stevig donkerroze glazuur. De hoeveelheid sap die je hiervoor nodig hebt van variëren. Te dik, iets meer sap/bramen prakken. Te dun, iets meer poedersuiker.

rozebramenkoeken Smulpaapje
dit waren ze de eerste keer dat we ze maakten in 2016

Kinderen pakken uit met roze koeken!

Met de achterkant van een lepel strijk je het glazuur voorzichtig over de bovenkant van de afgekoelde koek. In het midden een braam ter decoratie en dan het glazuur laten opstijven. Wie niet kan wachten neemt gewoon, net als wij, meteen een hap 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!
15 mei 2020
foto_artikel_AD.jpg
 
Smulpaapje live op SusanAretz.nl

Na letterlijk máánden aan voorbereiding is het vandaag dan eindelijk zover. Smulpaapje is live op SusanAretz.nl
15 mei 2020
 
Maak kennis met Maaike

Vanaf vandaag is er een nieuw gezicht op de site. Maak kennis met Maaike. Vanaf Curaçao!
15 mei 2020
Maaike's stories
 
Zwanger zijn op Curaçao. Hoe is dat?

Hoe ben je zwanger op Curaçao? En lijkt dat een beetje op hoe je dat zou ervaren in Nederland? Maaike vertelt je er alles over.