Romige spinazie borreldip



We zitten in de laatste fase van de voorbereiding van mijn nieuwe boek. Een borrelboek. Dit najaar ligt ‘ie in de winkel. Zó spannend! En hoewel je zou denken dat we wel een keer zijn uitgeborreld (er komen 70! borrelrecepten in) is niets minder waar.

Vorige week, tijdens een borrel met vrienden, zette ik deze heerlijke romige dip op tafel en in een mum van tijd was ‘ie op. Lekker met nacho’s, maar ook gewoon met een stukje stokbrood of zelfs met groentesticks. Smullen maar!

spinaziedip Smulpaapje

voor een kommetje vol

1el olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
flink snuf chipotle flakes (of gebruik chiliflakes)
200g spinazie
150g boursin (knoflook & kruiden)
30 ml slagroom
30 ml melk
zout & peper

Romige spinaziedip voor bij de borrel

Fruit in de warme olie de sjalot en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg chipotleflakes toe en bak een minuutje mee. Dan spinazie erbij tot die geslonken is. Laat heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de spinazie nu fijn. Voeg aan de nog warme spinazie de boursin, melk en slagroom toe en meng tot één geheel. Op smaak brengen met zout en peper. 

Gepubliceerd op 15 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.