Romige spinazie borreldip

We zitten in de laatste fase van de voorbereiding van mijn nieuwe boek. Een borrelboek. Dit najaar ligt ‘ie in de winkel. Zó spannend! En hoewel je zou denken dat we wel een keer zijn uitgeborreld (er komen 70! borrelrecepten in) is niets minder waar.
Vorige week, tijdens een borrel met vrienden, zette ik deze heerlijke romige dip op tafel en in een mum van tijd was ‘ie op. Lekker met nacho’s, maar ook gewoon met een stukje stokbrood of zelfs met groentesticks. Smullen maar!
voor een kommetje vol
1el olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
flink snuf chipotle flakes (of gebruik chiliflakes)
200g spinazie
150g boursin (knoflook & kruiden)
30 ml slagroom
30 ml melk
zout & peper
Romige spinaziedip voor bij de borrel
Fruit in de warme olie de sjalot en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg chipotleflakes toe en bak een minuutje mee. Dan spinazie erbij tot die geslonken is. Laat heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de spinazie nu fijn. Voeg aan de nog warme spinazie de boursin, melk en slagroom toe en meng tot één geheel. Op smaak brengen met zout en peper.
Gepubliceerd op 15 mei 2019