Romige spinazie borreldip



We zitten in de laatste fase van de voorbereiding van mijn nieuwe boek. Een borrelboek. Dit najaar ligt ‘ie in de winkel. Zó spannend! En hoewel je zou denken dat we wel een keer zijn uitgeborreld (er komen 70! borrelrecepten in) is niets minder waar.

Vorige week, tijdens een borrel met vrienden, zette ik deze heerlijke romige dip op tafel en in een mum van tijd was ‘ie op. Lekker met nacho’s, maar ook gewoon met een stukje stokbrood of zelfs met groentesticks. Smullen maar!

spinaziedip Smulpaapje

voor een kommetje vol

1el olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
flink snuf chipotle flakes (of gebruik chiliflakes)
200g spinazie
150g boursin (knoflook & kruiden)
30 ml slagroom
30 ml melk
zout & peper

Romige spinaziedip voor bij de borrel

Fruit in de warme olie de sjalot en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg chipotleflakes toe en bak een minuutje mee. Dan spinazie erbij tot die geslonken is. Laat heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de spinazie nu fijn. Voeg aan de nog warme spinazie de boursin, melk en slagroom toe en meng tot één geheel. Op smaak brengen met zout en peper. 

Gepubliceerd op 15 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.