Romige spinazie borreldip



We zitten in de laatste fase van de voorbereiding van mijn nieuwe boek. Een borrelboek. Dit najaar ligt ‘ie in de winkel. Zó spannend! En hoewel je zou denken dat we wel een keer zijn uitgeborreld (er komen 70! borrelrecepten in) is niets minder waar.

Vorige week, tijdens een borrel met vrienden, zette ik deze heerlijke romige dip op tafel en in een mum van tijd was ‘ie op. Lekker met nacho’s, maar ook gewoon met een stukje stokbrood of zelfs met groentesticks. Smullen maar!

spinaziedip Smulpaapje

voor een kommetje vol

1el olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
flink snuf chipotle flakes (of gebruik chiliflakes)
200g spinazie
150g boursin (knoflook & kruiden)
30 ml slagroom
30 ml melk
zout & peper

Romige spinaziedip voor bij de borrel

Fruit in de warme olie de sjalot en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg chipotleflakes toe en bak een minuutje mee. Dan spinazie erbij tot die geslonken is. Laat heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de spinazie nu fijn. Voeg aan de nog warme spinazie de boursin, melk en slagroom toe en meng tot één geheel. Op smaak brengen met zout en peper. 

Gepubliceerd op 15 mei 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.