Romige mosterdsoep met appel



Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.

Als ik nooit meer iets anders in mijn leven mag eten dan soep ben ik een gelukkig mens. Ik hou enórm van soep. De veelzijdigheid van soeprecepten is oneindig. Deze vegan soep met knolselderij en appel is heerlijk romig en heeft net dat beetje pit door de toevoeging van mosterd.

Je maakt deze mosterdsoep lekker snel en hij wordt super romig door de knolselderij, waardoor je er niks anders aan hoeft toe te voegen dan mosterd, zo veel of weinig als je wilt. Maak de soep af met uitgebakken spekjes (dan is de soep natuurlijk niet meer vegan) of met geroosterde hazelnoten (dan wel).

Lekker nog wat knapperig stokbrood erbij en je bent klaar!

Voor 4-6 kommen mosterdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el neutrale olie
2 dunne stengels prei, gesneden
2 kleine wortels, gesneden
1 kleine knolselderij, in blokjes (netto ongeveer 500 gram)
1,5 liter water + 2 bouillonblokjes
2-3 el Zaanse mosterd
1 granny smith appel, in blokjes
zout en peper

Optioneel: spekjes, uitgebakken of grof gehakte, geroosterde hazelnoten

Verder nodig: blender

receot mosterdsoep

Romige mosterdsoep met appel

Je mosterdsoep start met het fruiten van de ui en knoflook in de hete olie, een minuut of vijf op medium vuur. Voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe en bak die een paar minuutjes mee. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen, tot de knolselderij gaar is.

Hevel alles, inclusief de appelblokjes!, naar de blender (eventueel in twee keer) Blender aan en mixen tot je een romige soep hebt. Giet terug in een (schone) pan en voeg de mosterd toe. Roer zodat die goed kan oplossen. Proef of je ‘m zo lekker vindt en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met je topping naar keuze (of zonder, dan is ‘ie nog steeds heerlijk!) en je mosterdsoep is klaar om geserveerd te worden.

Gepubliceerd op 29 januari 2023


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Grote soepliefhebber hier (ik zit ook in de club: alleen nog maar soep, no problem)! Dus deze gaat op mijn lijstje (zodra het lukt alle ingrediënten te verzamelen-> lees: knolselderij).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!