Romige mosterdsoep met appel



Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.

Als ik nooit meer iets anders in mijn leven mag eten dan soep ben ik een gelukkig mens. Ik hou enórm van soep. De veelzijdigheid van soeprecepten is oneindig. Deze vegan soep met knolselderij en appel is heerlijk romig en heeft net dat beetje pit door de toevoeging van mosterd.

Je maakt deze mosterdsoep lekker snel en hij wordt super romig door de knolselderij, waardoor je er niks anders aan hoeft toe te voegen dan mosterd, zo veel of weinig als je wilt. Maak de soep af met uitgebakken spekjes (dan is de soep natuurlijk niet meer vegan) of met geroosterde hazelnoten (dan wel).

Lekker nog wat knapperig stokbrood erbij en je bent klaar!

Voor 4-6 kommen mosterdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el neutrale olie
2 dunne stengels prei, gesneden
2 kleine wortels, gesneden
1 kleine knolselderij, in blokjes (netto ongeveer 500 gram)
1,5 liter water + 2 bouillonblokjes
2-3 el Zaanse mosterd
1 granny smith appel, in blokjes
zout en peper

Optioneel: spekjes, uitgebakken of grof gehakte, geroosterde hazelnoten

Verder nodig: blender

receot mosterdsoep

Romige mosterdsoep met appel

Je mosterdsoep start met het fruiten van de ui en knoflook in de hete olie, een minuut of vijf op medium vuur. Voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe en bak die een paar minuutjes mee. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen, tot de knolselderij gaar is.

Hevel alles, inclusief de appelblokjes!, naar de blender (eventueel in twee keer) Blender aan en mixen tot je een romige soep hebt. Giet terug in een (schone) pan en voeg de mosterd toe. Roer zodat die goed kan oplossen. Proef of je ‘m zo lekker vindt en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met je topping naar keuze (of zonder, dan is ‘ie nog steeds heerlijk!) en je mosterdsoep is klaar om geserveerd te worden.

Gepubliceerd op 29 januari 2023


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Grote soepliefhebber hier (ik zit ook in de club: alleen nog maar soep, no problem)! Dus deze gaat op mijn lijstje (zodra het lukt alle ingrediënten te verzamelen-> lees: knolselderij).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!