Romige mosterdsoep met appel



Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.

Als ik nooit meer iets anders in mijn leven mag eten dan soep ben ik een gelukkig mens. Ik hou enórm van soep. De veelzijdigheid van soeprecepten is oneindig. Deze vegan soep met knolselderij en appel is heerlijk romig en heeft net dat beetje pit door de toevoeging van mosterd.

Je maakt deze mosterdsoep lekker snel en hij wordt super romig door de knolselderij, waardoor je er niks anders aan hoeft toe te voegen dan mosterd, zo veel of weinig als je wilt. Maak de soep af met uitgebakken spekjes (dan is de soep natuurlijk niet meer vegan) of met geroosterde hazelnoten (dan wel).

Lekker nog wat knapperig stokbrood erbij en je bent klaar!

Voor 4-6 kommen mosterdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el neutrale olie
2 dunne stengels prei, gesneden
2 kleine wortels, gesneden
1 kleine knolselderij, in blokjes (netto ongeveer 500 gram)
1,5 liter water + 2 bouillonblokjes
2-3 el Zaanse mosterd
1 granny smith appel, in blokjes
zout en peper

Optioneel: spekjes, uitgebakken of grof gehakte, geroosterde hazelnoten

Verder nodig: blender

receot mosterdsoep

Romige mosterdsoep met appel

Je mosterdsoep start met het fruiten van de ui en knoflook in de hete olie, een minuut of vijf op medium vuur. Voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe en bak die een paar minuutjes mee. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen, tot de knolselderij gaar is.

Hevel alles, inclusief de appelblokjes!, naar de blender (eventueel in twee keer) Blender aan en mixen tot je een romige soep hebt. Giet terug in een (schone) pan en voeg de mosterd toe. Roer zodat die goed kan oplossen. Proef of je ‘m zo lekker vindt en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met je topping naar keuze (of zonder, dan is ‘ie nog steeds heerlijk!) en je mosterdsoep is klaar om geserveerd te worden.

Gepubliceerd op 29 januari 2023


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Grote soepliefhebber hier (ik zit ook in de club: alleen nog maar soep, no problem)! Dus deze gaat op mijn lijstje (zodra het lukt alle ingrediënten te verzamelen-> lees: knolselderij).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!