Romige mosterdsoep met appel



Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.

Als ik nooit meer iets anders in mijn leven mag eten dan soep ben ik een gelukkig mens. Ik hou enórm van soep. De veelzijdigheid van soeprecepten is oneindig. Deze vegan soep met knolselderij en appel is heerlijk romig en heeft net dat beetje pit door de toevoeging van mosterd.

Je maakt deze mosterdsoep lekker snel en hij wordt super romig door de knolselderij, waardoor je er niks anders aan hoeft toe te voegen dan mosterd, zo veel of weinig als je wilt. Maak de soep af met uitgebakken spekjes (dan is de soep natuurlijk niet meer vegan) of met geroosterde hazelnoten (dan wel).

Lekker nog wat knapperig stokbrood erbij en je bent klaar!

Voor 4-6 kommen mosterdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el neutrale olie
2 dunne stengels prei, gesneden
2 kleine wortels, gesneden
1 kleine knolselderij, in blokjes (netto ongeveer 500 gram)
1,5 liter water + 2 bouillonblokjes
2-3 el Zaanse mosterd
1 granny smith appel, in blokjes
zout en peper

Optioneel: spekjes, uitgebakken of grof gehakte, geroosterde hazelnoten

Verder nodig: blender

receot mosterdsoep

Romige mosterdsoep met appel

Je mosterdsoep start met het fruiten van de ui en knoflook in de hete olie, een minuut of vijf op medium vuur. Voeg dan de prei, wortel en knolselderij toe en bak die een paar minuutjes mee. Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat een kwartiertje pruttelen, tot de knolselderij gaar is.

Hevel alles, inclusief de appelblokjes!, naar de blender (eventueel in twee keer) Blender aan en mixen tot je een romige soep hebt. Giet terug in een (schone) pan en voeg de mosterd toe. Roer zodat die goed kan oplossen. Proef of je ‘m zo lekker vindt en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met je topping naar keuze (of zonder, dan is ‘ie nog steeds heerlijk!) en je mosterdsoep is klaar om geserveerd te worden.

Gepubliceerd op 29 januari 2023


1 reactie

  1. Maaike schreef:

    Grote soepliefhebber hier (ik zit ook in de club: alleen nog maar soep, no problem)! Dus deze gaat op mijn lijstje (zodra het lukt alle ingrediënten te verzamelen-> lees: knolselderij).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.